Recensie O Mundo

Magazines | Vallei Business nummer 1 2017

In Nederland is er niet één hotel dat zoveel historische waarde heeft als Hotel De Wereld in Wageningen. Hier vond in 1945 de capitulatie van de Duitsers plaats. Niet alleen geschiedenisliefhebbers weten de weg naar de locatie te vinden, ook culinair geniet het hotel met haar restaurant O Mundo veel bekendheid tot ver buiten de regio. Vallei Business streek neer op deze bijzondere plek, die bovendien sinds 2009 een Michelinster in huis heeft.

Eenmaal aangekomen bij het hotel, worden we begeleid naar de Grote Capitulatiezaal. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan. De zaal waar de onderhandelingen in mei 1945 plaatsvonden is als een soort nationaal monument in authentieke staat gebleven. De hoge eikenhouten lambrisering en het visgraat-parket zijn in oude luister hersteld. Wanneer je hier zit is het niet moeilijk om je voor te stellen dat hier de Duitse bevelhebber, generaal Blaskowitz, de Canadese generaal Foulkes ontmoette om te onderhandelen over de overgave van alle Duitse troepen in Nederland. Terwijl we ons voor proberen te stellen hoe het hier ten tijde van de capitulatie aan toe ging worden een glas champagne en diverse amuses geserveerd. Een van de amuses is een gekarameliseerde tomaat met sesam en soja. De gekarameliseerde suiker en de hartige, toch zoete tomaat, blijkt een verrassende combinatie. Een blik op de menukaart leert dat, ondanks de Michelin-ster die het restaurant in zijn bezit heeft, gerechten nog steeds betaalbaar zijn.

Ruime opstelling
We continueren ons diner in het restaurant met dun gesneden coquille met structuren van komkommer, zuring ijs, krokant van inktvisinkt met sesam en ceviche vinaigrette. Het gerecht is hoog op smaak, maar niet te overheersend en heerlijk fris. De attente service en oplettendheid van de zwarte brigade zorgt ervoor dat wij ons op ons gemak voelen in het restaurant. De tafels hebben een ruime opstelling, waardoor je ongestoord met je tafelgenoot een gesprek kunt voeren, dit maakt het restaurant ook uitermate geschikt voor zakelijke gasten.

De wijn is door sommelier Yvo Kwak dermate goed gekozen dat er bijna naar de wijnen toe gekookt lijkt te worden door chef-kok Dennis Richter Uitdenbogaardt en zijn team.

Milde smaak
De gegrilde zeebaars die we vervolgens geserveerd krijgen heeft een pure en milde smaak. De prei van de barbecue, gepofte quinoa, olie van prei en Hollandaise met spruitjes laten het gerecht nog beter tot zijn recht komen. Het volgende gerecht brengt ons een op karkas gebraden Anjou Duif met een gekonfijt boutje, gebakken lever en gerookte rode biet. De vadouvan zorgt voor een pittige, ietwat zoetig accent. Geserveerd met Pomme Paulo en cresson met een vinaigrette van rode biet en kappertjes is dit de favoriet van de avond. Maar dan wordt het dessert geserveerd, een fluweelzachte souffle met mangocompote, mousse, hangop, pistache en chocolade bros. Een riskant gerecht wanneer je gasten wilt overtuigen van je kookkunsten, maar niet voor de witte brigade van O Mundo. Zo'n perfecte soufflé hebben we tot nu toe nog niet eerder geproefd in Nederland. Terugkijkend op onze avond bij O Mundo overheerst dan ook het gevoel om snel weer terug te gaan.

www.restaurantomundo.nl

Jaap Venendaal Groep

O Mundo maakt deel uit van de Jaap Venendaal Groep van horecaondernemer Jaap Venendaal, hiertoe behoren ook Hof van Wageningen, Restaurant Eat- Cetera in Wageningen, Restaurant L&V in Ede, Hotel De Wereld in Wageningen, Hotel PTC+ in Ede, Brasserie Drinks and Bites in Wageningen, Restaurant Kelly's in Wageningen.

Recept

Mango soufflé ( 4 personen )

10 ml drambuie

50 ml water

30 gram maizena

500 gram mango puree (ongezoet)

100 gram suiker

Citroensap van een halve citroen

6 stuks vers eiwit

150 gram suiker

Meng de likeur en de maizena tot een stevige massa.

Verwarm de mango puree en voeg het mengsel ( likeur en maizena) eraan toe, zodat het een mooie crème wordt. Voeg vervolgens citroensap toe. Laat dit enkele minuten zachtjes doorkoken.

Sla het water en de suiker op tot 121 graden, er zal een suikersiroop ontstaan.

Giet deze siroop vervolgens bij de mango crème en laat het geheel afkoelen.

Smeer vier kleine schaaltjes in met boter en bestrooi vervolgens met suiker.

Sla het eiwit op met de suiker en meng dit vervolgens met de mango crème.

Verdeel de massa over de kleine schaaltjes en plaats deze in een voorverwarmde oven (190 graden).

Baktijd: 12 minuten

delen:

Vallei Business nummer 1 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by