Engeltherm blijft als pionier in airconditioning oprecht adviseren

Magazines | Vallei Business nummer 1 2017

Klimaatbeheersingssystemen hebben zich ontwikkeld van pure luxe naar een welhaast vanzelfsprekend stukje comfort voor de werkplek en thuis. Tussen de vele aanbieders op dit gebied mogen we Engeltherm onder de pioniers scharen. Negentien jaar kennis en ervaring gaan hier hand in hand met een landelijke dekking in service en een oprechte wijze van adviseren.

Tekst/Fotografie: Aart van der Haagen

"Mensen zien vaak door de bomen het bos niet meer," weet Jan Nijstad, directeur van Engeltherm Oost. "Klimaatbeheersing heeft in de afgelopen paar decennia zo'n enorme vlucht genomen, dat de markt overspoeld is met aanbieders en producten. Iedereen weet het comfort te waarderen, maar welk systeem kies je nu precies en - net zo belangrijk - hoe gebruik je het optimaal? Wij nemen met elke klant zorgvuldig zijn of haar situatie en de behoeften door en geven dan een advies op maat, zonder zaken als de terugverdientijd mooier voor te spiegelen dan ze zijn. Dit om later teleurstellingen te voorkomen; wij zetten liever in op een langetermijnrelatie, ook met de nazorg die we verlenen. We bedienen Nederland vanuit drie hoofdvestigingen, in Lochem, Montfoort en Eindhoven. Onze servicemedewerkers, in totaal ongeveer 35, wonen verspreid over het hele land en zijn daardoor snel ergens ter plaatse."

CO2-neutraal
Engeltherm richt zich op zowel particulieren als bedrijven, speciaal kantoor- en praktijkruimten, om daar in overleg met de klant een optimaal binnenklimaat te creëren. Dikwijls gebeurt dat gelijktijdig met nieuwbouw of een verbouwing. "De apparatuur wordt steeds efficiënter, uitgebreider en veelzijdiger, bijvoorbeeld met één systeem dat verwarmt, koelt, ontvochtigt en ventileert. Daarbij is het mogelijk om de temperatuur per ruimte naar behoefte te regelen. Tegenwoordig zie je in toenemende mate warmtepompsystemen die diep onder de grond gaan en met een zeer laag energieverbruik toch voor een aangenaam klimaat in het gehele gebouw zorgen. Vanuit bedrijven die zich bewust bezighouden met maatschappelijk verantwoord ondernemen komt steeds vaker de vraag om een CO2-neutraal systeem, dat onder meer te realiseren valt door er zonnepanelen aan te koppelen voor stroomopwekking. Stoken op gas zal steeds verder teruglopen, ook al denken veel ondernemers dat dit de enige manier vormt om een bedrijf écht goed warm te krijgen. Aan ons de taak om de volwaardige alternatieven bij hen onder de aandacht te brengen en hen niet alleen te adviseren in het kiezen van de juiste apparatuur, maar ook te informeren over de uitgebreide subsidiemogelijkheden (dit jaar een EIA van 55%). Duurzame binnenklimaatoplossingen bestaan voor elke portemonnee."

www.engeltherm.nl

 
delen:

Vallei Business nummer 1 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by