Carwash & Co: Voor schoon en net visitekaartje

Magazines | Vallei Business nummer 1 2017

Een schone, nette auto of bedrijfswagen is een mooi visitekaartje. Zakelijke klanten weten de filialen van Carwash & Co, net als particulieren, daarom wel te vinden. Niet alleen worden auto's er in de volledig automatische kettingbaanwasstraten grondig gewassen en gedroogd, het gebeurt ook nog eens milieuvriendelijk en razendsnel; in slechts vierenhalve minuut. Een lange wachtrij is er voor de filialen in Veenendaal, Ede en Doetinchem daarom, ondanks de populariteit, nauwelijks te vinden.

Tekst en fotografie Elly Molenaar

"Er passen tien auto's tegelijk in de wasstraat", legt eigenaar Imar van Riet uit. "Iedere dertig seconden rijdt er één naar binnen. Lang hoef je als automobilist daarom nooit te wachten." Toch is er in Ede behoefte aan een extra wasstraat. "We bedienen daar ontzettend veel klanten. Om te voorkomen dat er toch wachtrijen ontstaan, willen we er daarom gaan uitbreiden. Of dat op dezelfde locatie gebeurt als de huidige wasstraat of op een andere plek in Ede, is nog niet bekend. Nog dit jaar gaan we er in elk geval mee aan de slag." De huidige Edese locatie wordt bovendien uitgebreid met een overdekte interieurbaan. "Mensen kunnen bij ons nu zelf hun auto gratis uitzuigen na een wasbeurt. In Ede kunnen onze klanten straks lekker een kopje koffie gaan drinken terwijl vijf of zes man de binnenkant van de auto onderhanden neemt. Wat een luxe."

Voorwassen
Carwash & Co is een familiebedrijf dat vader Van Riet in 1997 oprichtte in Ede. "Voorwassen met de hand was destijds heel belangrijk", herinnert jongste telg Imar zich. "Met een mannetje of vijf werd iedere auto voordat hij de wasstraat inreed grondig ingezeept en afgespoeld." Vanaf 2006 was dat niet meer nodig. "We hadden toen als eerste in Nederland een machine die voorwassen onnodig maakte. Een ontzettende vooruitgang. Mensen maken fouten. Machines niet en daardoor worden krassen voorkomen."
Familiebedrijf

Het werd steeds drukker in Ede en een uitbreiding was bijna onvermijdelijk. "Mijn oudere broers Jordi en Timo hadden allebei al aangegeven dat ze interesse hadden samen met mijn vader het bedrijf te runnen. Toen ze daar serieus over na gingen denken, hebben ze mij, de jongste broer, ook gevraagd. Sinds 2011 staan we daarom met z'n vieren aan het roer van Carwash & Co. Een echt familiebedrijf dus." Niet alleen in Veenendaal openden ze een nieuwe vestiging, ook in Doetinchem rollen er sinds 2012 blinkend schone auto's van de baan.

Belangen
Ondernemen zit bij de familie Van Riet in de genen, maar samen een bedrijf runnen is soms best pittig, beaamt Imar. "Er komen ineens heel andere belangen bij kijken dan wanneer je alleen broers van elkaar bent. Om elkaar niet te veel voor de voeten te lopen, hebben we in eerste instantie ieder een vestiging onder onze hoede genomen. Later hebben we gekeken naar onze persoonlijke talenten. Zo is Jordi heel goed met mensen en hij houdt zich dan ook vooral bezig met personeelszaken, Timo regelt de financiën en ik stort me op het marketinggedeelte. Zo hebben we de taken goed verdeeld en gaat de samenwerking uitstekend."
Programma's

Bij Carwash & Co kun je kiezen uit verschillende wasprogramma's. Imar: "Het verschil zit hem in een eventuele bodemreiniging, die vooral in de winter aan te raden is, en het type wax dat gebruikt wordt. Voor 15 euro is dat super polish wax, die de lak niet alleen laat glimmen, maar ook beschermt tegen bijtende vogelpoep en insecten. De beschermlaag blijft twee weken actief." Het voordeligste programma van Carwash & Co kost slechts 8 euro. Voor dat bedrag wordt de auto, inclusief de velgen, grondig gewassen en gedroogd. 's Winters is dat laatste prettig om te voorkomen dat deuren dichtvriezen. "Vaste klanten kunnen met de Carwash & Co waspas flink voordeel behalen", tipt Imar.

Mensen zijn in de regio Ede-Veenendaal en in de Achterhoek altijd op zoek naar kwaliteit, weet Imar. "We hebben als Carwash & Co inmiddels twintig jaar ervaring in het vak en weten hoe we de juiste service voor de juiste prijs kunnen bieden. We zijn heel sterk in die service en sterk in kwaliteit. We bedienen de markt daarom erg goed."

www.carwashco.nl

 
delen:

Vallei Business nummer 1 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by