Actief Werkt! ?We verbinden mensen met mensen?

Magazines | Vallei Business nummer 1 2017

Een uitzendbureau is een uitzendbureau, beaamt manager Mireille. Maar waar concullega's vooral proberen zo veel mogelijk vacatures te vullen in korte tijd, gaat Actief Werkt! voor de lange termijnrelatie. Ze gaan graag op zoek naar de mensen achter de kandidaten en opdrachtgevers. "We koppelen dus niet simpelweg cv's aan vacatures", zegt ze. "We verbinden mensen aan mensen." Het betekent dat Mireille en Bo zich dagelijks verdiepen in de branches waar hun opdrachtgevers in werken. "We voeren intensieve gesprekken met kandidaten én opdrachtgevers. We willen de mensen zien, we willen weten wie ze zijn. Ook de klant willen we goed kennen. Pas dan kun je de beste kandidaat aan de mooiste nieuwe werkgever koppelen." Werkgevers worden door Actief Werkt! op deze manier aan gekwalificeerde medewerkers geholpen met als bijkomend voordeel dat nieuwe medewerkers langer bij de opdrachtgever blijven. "Er heerst krapte op de arbeidsmarkt, dat kunnen we niet ontkennen. Veel goede mensen zitten niet thuis op de bank. Die moet je als bureau weten te vinden. Met ons nog steeds groeiende netwerk gaat ons dat goed af. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid van Werving en Selectie waardoor we voor veel kandidaten nog interessanter zijn."

Bekende speler
In Nederland timmert Actief Werkt! sinds twee jaar aan de weg maar in België is het uitzendbureau al jaren een bekende speler in de markt. Mireille: "Het is een Belgisch familiebedrijf dat in de top 5 van uitzendbureaus te vinden is." Vorig jaar zijn ook in Duitsland vestigingen geopend. Veenendaal is sinds augustus een vestiging rijker. Pioniers Mireille en Bo hebben hun kantoor momenteel in bedrijfsverzamelpand Het Ambacht aan de Wageningselaan. Ze voelen zich goed op hun plek in 'het Veense'. "Veenendaal, Barneveld en Ede zijn vrij gesloten gemeenschappen. Er heerst een 'ons-kent ons-mentaliteit' waar we eerst aan moesten wennen maar die ons nu heel goed ligt. Afspraak is hier afspraak en dat vinden wij ook belangrijk. Zo snel mogelijk hebben we ons bij verschillende businessclubs aangesloten en zijn we netwerkbijeenkomsten gaan bezoeken. We hebben een flink netwerk opgebouwd en zijn daar nog steeds druk mee. Bedrijven in de regio staan inmiddels voor ons open. Ze weten wie we zijn en wat we voor ze kunnen betekenen." Zelf heeft Actief Werkt! onlangs ook een succesvolle netwerkborrel gehouden. Op 15 maart stond de hal van Het Ambacht vol met enthousiaste ondernemers.

Energie
Het vinden van de juiste mensen en meedenken met de klant is wat Mireille en Bo energie geeft. "We werken hier keihard. We vinden het leuk en dat geeft ons die veerkracht. Ook binnen Actief Werkt! zijn we altijd op zoek naar mensen met net zo'n hoog energieniveau. We selecteren naast opleidingsniveau en werkervaring vooral ook op karakter, want vaardigheden kun je grotendeels trainen maar attitude is misschien nog wel belangrijker. Wanneer iemand op de juiste plek zit en toekomstperspectief heeft, bind je die collega aan de organisatie. Door de vele interne opleidingen en doorgroeimogelijkheden houden we het verloop binnen Actief Werkt! heel laag. Dit is ook voor onze klanten en kandidaten prettig. Zo bouwen we tenslotte aan een lange termijnrelatie en staat er niet iedere week een andere persoon op de stoep."

Dit is bo
Intercedente Bo heeft ervaring opgedaan in de horeca- en evenementenbranche. "Organiseren en mensen bij elkaar brengen zijn niet nieuw voor me. Die ervaring kan ik goed gebruiken nu ik voor Actief Werkt! op zoek ga naar goede en geschikte kandidaten. Ik ga graag het gesprek met ze aan om ze te motiveren een overstap te maken naar een baan die nog beter bij hun kwaliteiten past."

Actief bezig zijn, het werkt! Mireille van Nunen en Bo Keyzer hebben het de afgelopen maanden zelf ondervonden. Ze runnen één van de 44 nieuwe Nederlandse vestigingen van uitzendbureau Actief Werkt! Sinds 1 augustus kunnen werkzoekenden en werkgevers bij hen aankloppen in Veenendaal. Maar het tweetal gaat zelf ook actief op zoek naar opdrachtgevers én kandidaten.

Dit is Mireille
Mireille heeft twintig jaar ervaring in arbeidsbemiddeling. "De uitzendbranche was nieuw voor me. Toen ik vorig jaar het hoofdkantoor van Actief Werkt! in Breda binnenstapte, trof ik één bonk bruisende dynamiek. Fantastisch vond ik het. Er was meteen een klik. Ik vind het heel uitdagend zo te pionieren in Veenendaal en een nieuwe vestiging op te bouwen. De wetenschap dat we een gezonde en solide organisatie achter ons hebben, is erg prettig."

delen:

Vallei Business nummer 1 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by