Zakelijkontzorgd.nl denkt aan morgen, maar ook aan overmorgen

Magazines | Vallei Business nummer 1 2024

De toegevoegde waarde van een goed evenement zullen weinig organisaties betwijfelen, maar welke consequenties heeft dat op het gebied van energiestromen, voedselgebruik, CO2- en stikstofuitstoot? Die vraagstukken staan altijd hoog op de agenda van Zakelijkontzorgd.nl, dat duurzaamheid tot zijn belangrijkste kernwaarden rekent en daarin geen beperkingen ziet om creatief uit de hoek te komen.
 
Wanneer de concurrentie toeneemt, zal de ware ondernemer toch weer een manier vinden om zich te onderscheiden. “Sinds 1999 - dus 25 jaar geleden intussen - ben ik actief in het organiseren van evenementen voor het bedrijfsleven", vertelt René Krebber, oprichter van Zakelijkontzorgd.nl. “Zo rond 2005 begon de markt explosief te groeien, zowel aan de vraag- als de aanbodzijde. In een sterke, maar ook in een neergaande economie zie je dat bedrijven graag activiteiten organiseren om hun relaties of hun personeelsleden te binden. Congressen, productpresentaties, teamsessies, jubilea, informele bedrijfsfeesten, noem maar op. Tijdens die groeifase merkte je dat veel aanbieders elkaar als concurrenten zagen, maar dat begint te veranderen. In het uitgebreide netwerk dat ik in de loop der jaren heb opgebouwd zien de partners met wie ik samenwerk elkaar steeds meer als samenwerkingspartners. Dat komt in belangrijke mate door goede afspraken om onze gezamenlijke dienstverlening een duurzaam karakter te geven. In principe hebben we de stelregel dat de opdrachtgever bediend wordt door leveranciers binnen een straal van tien kilometer. Kortom, bijvoorbeeld geen ritten van Amersfoort naar Utrecht op en neer om materialen of catering te bezorgen en op te halen.”
 
Langdurige relaties
 
Lokaal werken vormt zelfs een speerpunt voor Zakelijkontzorgd.nl. Krebber: “We maken daar afspraken over met al onze leveranciers en zij conformeren zich daaraan, of het nu om catering, aankleding, audiovisuele ondersteuning of andere zaken gaat,” zegt Krebber. “We motiveren iedere partner sowieso om streekproducten te gebruiken. Daar staat dan weer een duurzaam commitment tegenover, namelijk het feit dat wij langdurige relaties met elkaar aangaan. Zo selecteer ik voor elke regio waarin wij actief zijn een cateringpartner. Eén die op alle fronten met ons meedenkt over bewust omgaan met voedsel en resten die je overhoudt, over lokaal inkopen en leveren en over andere aspecten op het gebied van duurzaamheid. We sluiten overeenkomsten met elkaar waarin we duidelijke afspraken vastleggen. Zo weten beide partijen dat ze op elkaar kunnen rekenen en zijn de klanten verzekerd van een consistente kwaliteit in dienstverlening, met bovendien het comfort van one-stop-shopping. De regie ligt bij mij en ik ben altijd het aanspreekpunt. Degene die in een persoonlijk gesprek bij de opdrachtgever de wensen en behoeften inventariseert en deze vertaalt naar de uitvoering. Ik zal nooit een voorstel uitsturen voordat we met elkaar aan tafel hebben gezeten om de doelstellingen te bepalen.”
 
Slimme vuilnisbak
 
Bij duurzaamheid vormt zich al gauw het beeld van elektrisch rijden en zonnepanelen op het dak, maar Zakelijkontzorgd.nl en zijn netwerk gaan veel verder dan dat. “Zeer binnenkort starten we bij een duurzame cateringpartner van ons in Barneveld met een testplaatsing van de Orbisk, een initiatief van Living Lab Regio Foodvalley Circulair. Het betreft een slimme vuilnisbak met een weegschaal en een scanner, waarmee hij automatisch de reststromen in kaart brengt. Daaruit volgt een reportage met adviezen wat je zou kunnen doen om deze delen bijvoorbeeld opnieuw te verwerken in andere producten. Dit om grip op de voedselverspilling te krijgen. Volgens een eerste prognose valt daarmee een besparing van 35.000 tot 55.000 euro per jaar te realiseren. Ondernemers denken vaak dat duurzaam denken alleen maar veel geld kost, maar hiermee tonen we het tegenovergestelde aan. Kijk ik naar evenementen, dan zijn er relatief eenvoudige manieren om de verspilling te reduceren. Bijvoorbeeld een buffet over meerdere kleinere schalen verdelen en de rest gekoeld houden. Blijft het over, dan kun je het portioneren en aanbieden via de app ‘Too good to go’. Of we kiezen voor een walking dinner, waarbij we de porties gedoseerd uitserveren. Ook het gebruik van duurzame materialen hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo werken wij veel met steigerhouten producten en ledverlichting.”
 
Op de hak nemen
 

Na 25 jaar bruist René Krebber nog altijd van de creativiteit, aangewakkerd door zijn ervaring. Zakelijkontzorgd.nl speelt in op behoeften, maar ook op actuele situaties. “In de coronatijd bedachten we een drive-through om kerstpakketten af te leveren aan de medewerkers van een organisatie. Hartstikke leuk: een groot parkeerterrein, opgetuigd met een sprookjesachtige belevenis, echte sneeuw, een kerstman op een arrenslee en live-artiesten. Daar reed iedereen dan met de auto doorheen. Pas nog hebben we een evenement georganiseerd voor klanten en franchisenemers van een opdrachtgever die recent door een multinational uit Italië is overgenomen, wat we lieten terugkomen in het thema. Artiesten van Pasta e Basta bedienden de gasten met bijzondere Italiaanse gerechtjes en brachten tegelijkertijd liederen ten gehore. Met entertainment kun je alle kanten op, van een mystery guest die de mensen op de hak neemt door een heel geloofwaardig onzinverhaal te vertellen tot een moderator die interviews houdt en gesprekken rondom relevante onderwerpen op gang brengt. Verder werkt het heel goed om dingen persoonlijk te maken, zeker wanneer een organisatie haar medewerkers wil stimuleren om bepaalde doelstellingen te bereiken. Denk aan duurzame gadgets die aansluiten op het thema of lekkernijen tijdens een evenement op basis van iemands persoonlijke voorkeuren.”
 
Historische evenementenlocaties

 
Bijzonder is de exploitatie van een aantal historische evenementenlocaties Mannenzaal en Het Gasthuys - met gewelven - en Rock City Brewing in Amersfoort. Daarnaast stuurt Krebber Zakelijkbezorgd.nl aan, de divisie van het bedrijf die de dagelijkse catering verzorgt voor diverse organisaties, afgestemd op de specifieke behoeften. “Bijvoorbeeld vergaderlunches voor GGZ-vestigingen en borrels voor bedrijven met locaties verspreid over het land. Volgens onze principes werken wij samen met vaste lokale en duurzame cateringpartners, waarbij wij waarborgen dat het assortiment en hospitality overal van hetzelfde niveau is. Daarnaast bedienen wij een heel specifiek deel van de markt in de vorm van catering voor vluchtelingen- en asielzoekersopvang op meerdere plaatsen in Nederland. Zo wisten we in 2022 de uitvoering hiervoor binnen één dag voor elkaar te krijgen voor 400 vluchtelingen uit Oekraïne. Snel en efficiënt schakelen dus met ons sterke partnernetwerk. We stemmen deze catering nauwkeurig af op de smaak en eetcultuur uit het land van herkomst. Dat draagt bij aan een stukje rust en veiligheid op plekken waar toch al veel spanning heerst.” Een prachtig voorbeeld van maatwerk én van duurzaamheid, die bij Zakelijkontzorgd.nl diepgeworteld in het DNA zit.
 
Meer informatie: www.zakelijkontzorgd.nl
 

delen:

Vallei Business nummer 1 2024

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by