Het cruciale belang van strategisch leasen

Magazines | Vallei Business nummer 1 2024

Het nemen van strategische beslissingen is van cruciaal belang voor het maximaliseren van de financiële efficiëntie voor ondernemers. In de wereld van zakelijk financieren, gelden een groot aantal overwegingen en oplossingsrichtingen. Lease is daarmee zo’n specifieke variant. Door de juiste keuze te maken, kun je aanzienlijke besparingen en voordelen realiseren voor je onderneming.
 
Neem bijvoorbeeld het verhaal van een ondernemer die onlangs twee trucks kocht, elk meer dan € 100.000. Bij het onderzoeken van leaseopties via een leasemaatschappij, ontdekte de ondernemer dat in de aangeboden lease alleen de leasetermijn zichtbaar was. Het ontbrak aan het inzicht van de specifieke rentekosten. Door te kiezen voor onze dienstverlening, kon hij echter profiteren van een renteverschil van ruim 1%. Dit gaf hem een aanzienlijk voordeel van € 6.500 over een periode van 6 jaar, waarbij rekening is gehouden met de vergoeding voor onze dienstverlening.
 
Een ander voorbeeld betreft een hoveniersbedrijf dat voor meer dan € 400.000 investeerde in diverse machines. De leverancier bood de ondernemer een leaseoptie aan. Hetzelfde verhaal, maar wij konden hier een rentebesparing van bijna 3% realiseren. Dit resulteerde in een netto voordeel voor de ondernemer van meer dan € 20.000 over 5 jaar.
 
Deze voorbeelden illustreren het belang van een doordachte benadering van financieren. Door te kiezen voor specifieke leasevoorstellen via onze kanalen, kun je als ondernemer profiteren van op maat gemaakte financieringsoplossingen die de totale kosten verlagen en dus de winstgevendheid vergroten.
 
We begrijpen dat elke situatie uniek is en vraagt om een gepersonaliseerde aanpak. Daarom staan we met alle plezier klaar om ondernemers te begeleiden bij het vinden van de meest voordelige financieringsopties, waarbij we rekening houden met je specifieke behoeften en doelstellingen. Onze werkwijze omvat een grondige analyse van alle beschikbare financieringsopties, waaronder leasing en we streven naar maximale kosteneffectiviteit en rendement op investeringen.
 
Kortom, door strategisch te leasen kun je als ondernemer aanzienlijke besparingen realiseren en je concurrentiepositie versterken. Ook nieuwsgierig wat wij kunnen betekenen bij het maximaliseren van je financiële efficiëntie en het stimuleren van je zakelijk succes? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een kop koffie.

delen:

Vallei Business nummer 1 2024

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by