Aan tafel

Magazines | Vallei Business nr 1 2011

Ondernemerskring

Aan tafel

De lunchtafel is een van de goed bezochte terugkerende evenementen van de Ondernemerskring Midden-Gelderland. Aan de hand van twee kleine presentaties van leden, krijgen de aanwezige gasten de gelegenheid om

tijdens de lunch het besproken onderwerp

gezamenlijk uit te diepen.

In dit geval namen voorgangers Paul Willemsen en Maritha Verkuijl-Boessenkool het woord om meer te vertellen over de werkkostenregeling en de gevolgen daarvan voor werkgever en werknemer. Zowel financieel als juridisch verandert er veel en als ondernemer is het raadzaam om te kijken welke regeling het meest gunstig is. Volgens Willemsen zijn de meeste bedrijven nog niet overgegaan op de nieuwe regeling en schiet de kennis in het bedrijfsleven te kort.

Ook voor personeel kan de regeling gevolgen hebben. De arbeidsvoorwaarden kunnen door de regeling gunstig of juist ongunstig uitpakken. De juridische aspecten van arbeidsvoorwaarden die veranderen, werden door Verkuijl-Boessenkool uiteengezet. Er zijn vele mogelijkheden om met het personeel naar een goede en gezamenlijke constructie te werken, waarmee beide partijen tevreden zijn. Er zijn wel wat juridische valkuilen waar een werkgever rekening mee moet houden om alles van tevoren in goede banen te leiden. Misverstanden in een later stadium veroorzaken onnodige (advocaat)kosten en tijd.

Na de inleiding was het de beurt aan de overige deelnemers om informeel hun vragen te stellen of de discussie aan te gaan. De meeste vragen konden door de voorgangers worden beantwoord. Echte conclusies waren er niet aan het einde van de lunch. Wel was duidelijk dat er nog veel onduidelijk is en dat de gemiddelde ondernemer nog een te afwachtende houding aanneemt omdat goede informatie en kennis ontbreekt. Gelukkig is er nog even tijd (tot 2014) om de zaken op een rijtje te zetten.

ondernemerskring

Hotel en Congrescentrum de ReeHorst

Hotel - Restaurant - Brasserie - Wijnbar - Vergaderen

Trainingen - Congressen - Events - Theater

Geschikt voor elke gelegenheid. Met o.m. 38 zalen en ruime, gezelllige ontvangstfoyers. Elke bijeenkomst wordt gegarandeerd een beleving. Vol warmte,gezelligheid en altijd persoonlijk!

Bennekomseweg 24

6717 LM Ede

T 0318 750300 F 0318 750301

E info@reehorst.nl

I www.reehorst.nl

The Hunting Lodge

Puur, eerlijk

en vooral veel genieten’

Beekhuizenseweg 1

6891 CZ Rozendaal

026 3611597

Hof van Wageningen

Hof van Wageningen is een gelegenheid voor elke gelegenheid. Wij beschikken over 26 banquetzalen, ruim 200 hotelkamers, een à la carte restaurant, diverse

ontvangstruimtes en een gezellige bar.

Lawickse Allee 9

6701 AN Wageningen

T +31-(0)317-490133 • F +31-(0)317-426243

E info@hofvanwageningen.nl

I www.hofvanwageningen.nl

Toplocaties in de regio Vallei

Restaurant L’Orage / Party Centrum Flora

In een ambiance van nostalgie, rust en gemoedelijkheid is restaurant L’ Orage de perfecte locatie om te genieten van een goede maaltijd.

Lunterseweg 44

6718 WE Ede

T 0318-613876 / 653227

F 0318-653327

I www.lorage.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by