Verhuizing Rabobank Veenendaal

Magazines | Vallei Business nr 1 2011

Verhuizing Rabobank Veenendaal-centrum

De gemeente Veenendaal en Rabobank Vallei en Rijn bereikten op 10 januari 2011 overeenstemming over de verkoop van de huidige Rabo-vestiging aan de Brouwersgracht en de verhuizing naar de commerciële ruimte in de uitbreiding van het gemeentehuis. De bank huurt daar 500 m² kantoorruimte. De opening van het nieuwe kantoor staat gepland voor 1 juli 2011.

De ontwikkeling van Brouwerspoort is één van de redenen voor deze verhuizing. De gemeente Veenendaal heeft de intentie om het oude Rabobank-kantoor aan de Brouwersgracht, inclusief het naastgelegen parkeerterrein te kopen, zodat op deze locatie een Brouwerspoort-project ontwikkeld kan worden. Makelaar Kees van Essen adviseerde Rabobank Vallei en Rijn bij deze transacties.

Hans de Leeuw, directievoorzitter van Rabobank Vallei en Rijn, en wethouders Arianne Hollander en Marco Verloop ondertekenden op maandag 10 januari in het Veenendaalse gemeentehuis beide overeenkomsten. Hiermee bezegelden zij de afspraken.

Modern eigentijds

pand op A-locatie

Rabobank Vallei en Rijn kijkt ernaar uit om de nieuwe locatie in de zomer te betrekken. Directievoorzitter Hans de Leeuw: “Door de herinrichting van het centrum waren we al een aantal jaar op zoek naar een nieuwe locatie. Gelukkig is onze zoektocht nu ten einde en kunnen we ook in de toekomst dicht bij onze klanten blijven. We zijn blij dat we straks in een prachtig modern eigentijds pand komen. De nieuwe vestiging bij het gemeentehuis is een A-locatie, midden in het kloppend hart van Veenendaal op een prima bereikbare plaats. De dienstverlening die we nu aanbieden aan de Brouwersgracht zal ook in het nieuwe pand aanwezig zijn. Hoewel steeds meer klanten hun bankzaken nu ook telefonisch en online doen, is het nog altijd mogelijk om met een adviseur de bankzaken door te nemen. Ook voor een hypotheekgesprek kunt u langs onze nieuwe vestiging. Zo blijven we dichtbij. Ook in Veenendaal.”

Wethouder Economie Marco Verloop is verheugd dat Rabobank Vallei en Rijn heeft gekozen voor het gemeentehuis als nieuwe kantoorlocatie. “De Rabobank is een solide partij die lokaal georiënteerd is. De bank maakt deze keuze voor de lange termijn. Dit betekent voor ons continuïteit. Samen gaan we voor duurzaamheid en dat maakt ons

prima buren.”

Belangrijke zet voor

Brouwerspoort

De verhuizing is een belangrijke zet voor Brouwerspoort. Projectwethouder Arianne Hollander: “Het huidige Rabobank-kantoor ligt in het hart van Brouwerspoort, tegenover het Kees Stipplein en aan de toekomstige Bernhard van Kreelpoort. Deze is essentieel voor het totale plan en voor de doorloop vanuit de Hoofdstraat naar Brouwerspoort: naar het Kees Stipplein, naar de parkeergarages en vice versa”, aldus de projectwethouder. “De timing is perfect. Vorige maand zijn we gestart met Tricotage, een project met een doorlooptijd van tweeënhalf jaar. Tricotage zal medio 2013 nagenoeg gelijk met de herontwikkelde Rabobank-locatie worden opgeleverd. De Bernhard van Kreelpoort is dan ook opgeleverd en daarmee is het nieuwe winkelcircuit af.”

Planning

De nieuwbouw van het gemeentehuis bevindt zich in een afrondende fase. De opening van het nieuwe gemeentehuis staat gepland voor voorjaar 2011 en op 1 juli opent het nieuwe Rabobank-kantoor voor het eerst haar deuren.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by