Business Flitsen

Magazines | Vallei Business nr 2 2016

Nieuwe website Netwerkgids Nederland

Netwerkgids Nederland zet zich al 4 jaar in om zakelijk netwerken in kaart te brengen en te innoveren. Circa 15.000 werkgevers, werknemers, ondernemers en netwerkmanagers bezoeken jaarlijks de website. Alle activiteiten en ervaringen hebben geleid naar een volledig nieuwe website en huisstijl. De Netwerkgids, de database met alle zakelijke netwerken in Nederland, is volledig geüpdate. De bezoeker kan nu naast 'soort netwerk' en 'provincie', ook “branche” selecteren en zo het juiste netwerk vinden. De Netwerk Agenda bevat ruim 150 bijeenkomsten en evenementen per maand. Alle informatie is nu makkelijker vindbaar en eenvoudig te lezen op Tablets en mobiele telefoons. De content is en blijft gratis voor alle bezoekers, zonder registratieverplichtingen. De Leveranciersgids bevat zoals vanouds een overzicht met producten en diensten voor het organiseren van meetings en evenementen. In het Kenniscentrum blijft de bezoeker op de hoogte van het laatste nieuws, artikelen en achtergronden over zakelijk netwerken.

www.netwerkgidsnederland.nl

50-plus ICT-specialisten in de WW zijn hoog opgeleid

Werkzoekende ICT’ers van 50-plus zijn over het algemeen hoog opgeleid. Meer dan de helft van de 50-plussers in de WW met een ICT-achtergrond heeft een HBO-opleiding of hoger, tegen 40 procent van de WW’ers onder de 50. Er zijn landelijk bijna 3.800 50-plus ICT-specialisten beschikbaar voor werk, terwijl de vraag naar personeel in de sector groot is. Dit blijkt uit de barometer 50-plus, die onlangs is verschenen.

De barometer laat zien dat er ruim 7.000 WW-uitkeringen aan mensen met een achtergrond in de Informatie- en communicatietechnologie worden verstrekt. In Gelderland zijn dit er ruim 850. Tegelijkertijd is de vraag naar personeel met ICT-kennis groot. Uit onderzoek blijkt dat 51 procent van de ICT-bedrijven (grote) moeite heeft om vacatures te vervullen. Moeilijk vervulbare vacatures zijn die voor developer-programmeur, tester, webdeveloper, security-specialist en BI-specialist.

Regionaal zijn grote verschillen te zien in vraag en aanbod van ICT-specialisten. Zo kent de provincie Utrecht een zeer krappe arbeidsmarkten is de arbeidsmarkt in Gelderland ook krap. Ook het aandeel 50-plussers met een ICT-achtergrond in de WW loopt sterk uiteen. In Gelderland ligt dit op 52 procent. Voor de werkzoekende oudere ICT'er kan het daarom de moeite lonen om elders in het land naar werk te zoeken.

Met barometer 50-plus geeft UWV een actueel beeld van de positie van ouderen op de arbeidsmarkt, zoals het aantal WW-uitkeringen, de uitstroom naar werk en verschillende wetenswaardige nieuwtjes en feiten. De barometer verschijnt iedere twee maanden. De informatie mag vrij worden gebruikt, met vermelding van UWV als bron.

Rens Evers nieuwe Sales Director Evenementenhal  

Per 1 juni behoren De Wageningsche Berg, Landgoed Avegoor en Frerikshof bij Fletcher Hotels. Daarmee heeft de hotelketen 73 hotels in haar bezit. De drie hotels maakten voorheen onderdeel uit van Jaap Venendaal Groep.  Eerder kocht de keten al Hampshire De Eese en Mercure Leidschendam. De keten heeft is met de recentste overname een stapje dichterbij de ambitie om door te groeien naar 100 hotels. Fletcher is nu al de grootste hotelketen van Nederland.

CEO Rob Hermans beschouwt de drie nieuwe telgen als een enorme verrijking voor Fletcher. “De hotels begeven zich alle drie in een ander segment begeven. Ook zijn ze gelegen op unieke locaties.” In Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg in Wageningen zijn 108 kamers, 5 vergaderzalen, bar, à la carte restaurant, brasserie en fitnessruimte te vinden. 

delen:

Vallei Business nr 2 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by