De innovatieve neus van Rabobank Vallei en Rijn

Magazines | Vallei Business nr 2 2016

Teckle:

De innovatieve neus van Rabobank Vallei en Rijn

De billboards langs de wegen richting de A12 en A30 verraadden al dat er iets aan zat te komen. Een aluminium hondje sierde het straatbeeld in de maand april. Rabobank Vallei en Rijn introduceerde vorige maand haar innovatieservice Teckle. Want een innovatie succesvol in de markt zetten vraagt om een goed plan en een lange adem. Teckle helpt ondernemers om dat te realiseren. Vallei Business laat Paul Bouwmeester, manager MKB aan het woord.

Universiteit Wageningen

“Het Teckle-concept past zeer goed bij de Rabobanken in de universiteitssteden. Het concept richt zich op het helpen vermarkten en/of financieren van diensten en producten van innovatieve ondernemers, zegt Paul. “In de afgelopen jaren hebben meerdere Rabobanken het concept overgenomen. Zo ook onze bank. Wageningen University & Research Center (WUR) en de vele foodinnovaties zijn typerend voor ons werkgebied. Daarnaast vragen de economische ontwikkelingen om innovatieve ideeën. Veel ondernemers snappen het belang daarvan en hebben innovatie aangepakt om de toekomst van hun bedrijf verder te ontwikkelen. Maar we merken ook dat net gestarte ondernemers met mooie innovaties bezig zijn.”

Innoverende bancaire dienstverlener

Teckle is een sparringpartner, adviseur en criticus, met een belangrijk en omvangrijk netwerk, waar ondernemers behoefte aan hebben. Paul: “Als bancaire dienstverlener is Teckle net zo innoverend als de vernieuwers waar wij ons op richten. Niet bang om de nek uit te steken en gedreven om samen met ondernemers nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het financieren van innovaties, zeker vanaf de pre-seedfase, vraagt om speciale expertise. Expertises die nodig zijn om verder te groeien. Onze adviseurs hebben deze expertises volop in huis en wij ondersteunen deze specifieke ondernemers daarom graag. Teckle is met recht de innovatieve neus van Rabobank Vallei en Rijn die speurt naar innovaties!”

Samen innoveren

“Momenteel werken we al nauw samen met partijen als Stichting Nieuwe Bedrijvigheid, verschillende onderdelen van de WUR, de gemeente Veenendaal, door middel van een cultuurfonds, de provincies Gelderland en Utrecht, Qredits en met PPM-Oost”, gaat Bouwmeester verder. “PPM is een participatiemaatschappij die startups vanaf de idee-fase begeleidt en de startup eventueel kan voorzien van een startkapitaal. In sommige gevallen vullen wij elkaar zelfs aan. Hierin spelen zeker onze kennis en netwerk een grote rol. Een innovatieve startup is niet altijd 'rijp' voor een bankfinanciering. We zoeken dan in ons netwerk naar partijen die dit wel kunnen. Tegenwoordig gaan wij ook de samenwerking aan met crowdfundingplatforms; Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd.”

Herman Wijffels Innovatieprijs

Rabobank staat al langer bekend als bank die innovatieve ondernemers ondersteunt. Al 15 jaar reikt de bank ieder jaar de Herman Wijffels Innovatieprijs uit. De deelnemers aan deze verkiezing maken kans op € 20.000, krijgen de nodige publiciteit en toegang tot het uitgebreide netwerk van de bank. Innovatieve ondernemers konden zich inschrijven voor drie categorieën: Food en Agri, Circulaire Economie en Vitale Gemeenschappen en Zorg. De verkiezing zal in november plaatsvinden.n

Meer weten? Kijk op www.teckle.nl of bel met een van de innovatie-adviseurs op nummer

(0318) 660 664 of stuur een mail naar

teckle.vr@rabobank.nl

Rabobank Vallei en Rijn

(0318) 660 664

www.rabobank.nl/vr

Innovatie

(v.l.n.r) Harriët van Veenschoten, Leon Bos, Paul Bouwmeester, Joey

Borgers, Martijn Verwoert, Robert-Jan Hootsen en Gerben Dijksterhuis.

delen:

Vallei Business nr 2 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by