Sterrenrestaurants

Magazines | Vallei Business nr 6 2011

Michelinsterren 2012

De betekenis van de sterren is als volgt: * 1 ster – Uitzonderlijke keuken,

** 2 sterren – De keuken is een omweg waard, *** 3 sterren – De keuken is een reis waard

De verdeling:

*** Michelinsterren

De Librije (Zwolle)

Oud Sluis (Sluis)

** Michelinsterren

Ciel Bleu (Amsterdam)

Ron Blaauw (Amsterdam)

Chapeau! (Bloemendaal)

De Lindenhof (Giethoorn)

Boreas (Heeze)

De Kromme Watergang (Hoofdplaat)

Inter Scaldes (Kruiningen)

De Bokkedoorns (Overveen)

‘t Brouwerskolkje (Overveen)

Da Vinci (Maasbracht)

Beluga (Maastricht)

Parkheuvel (Rotterdam)

De Zwethheul (Schipluiden)

De Leuf (Ubachsberg)

De Leest (Vaassen)

Librije’s Zusje (Zwolle)

* Michelinster

Herberg Onder de Linden (Aduard)

De Saffraan (Amersfoort)

Aan de Poel (Amstelveen)

La Rive (Amsterdam)

Lastage (Amsterdam)

Vermeer (Amsterdam)

Vinkeles (Amsterdam)

Yamazato (Amsterdam)

Le Restaurant (Amsterdam)

Het Koetshuis (Bennekom)

De Hoefslag (Bosch en Duin)

Kaatje bij de Sluis (Blokzijl)

Wolfslaar (Breda)

Soigné (Bussum)

Pure C (Cadzand)

Perceel (Capelle a/d IJssel)

De Bloemenbeek (De Lutte)

Sense (Den Bosch)

Calla’s (Den Haag)

Koriander (Drachten)

La Provence (Driebergen-Rijsenburg)

De Karpendonkse Hoeve (Eindhoven)

Avant Garde van Groeninge (Eindhoven)

Sonoy (Emmeloord)

De Zwaan (Etten-Leur)

Muller (Groningen)

Solo (Gorinchem)

ML (Haarlem)

De Bokkepruik (Hardenberg)

Basiliek (Harderwijk)

‘t Nonnetje (Harderwijk)

Cheval Blanc (Heemstede)

De Kromme Dissel (Heelsum)

Lakes (Hilversum)

De Echoput (Hoog Soeren)

Kasteel Heemstede (Houten)

De Molen (Kaatsheuvel)

‘t Vlasbloemeken (Koewacht)

Schathoes Verhildersum (Leens)

De Burgemeester (Linschoten)

Tante Koosje (Loenen aan de Vecht)

’t Amsterdammertje (Loenen aan de Vecht)

Au Coin des Bons Enfants (Maastricht)

Chateau Neercanne (Maastricht)

Toine Hermsen (Maastricht)

Tout á Fait (Maastricht)

Le Marron (Malden)

Posthoorn (Monnickendam)

De Gieser Wildeman (Noordeloos)

Latour (Noordwijk aan Zee)

De Lindehof (Nuenen)

De Wanne (Ootmarsum)

Cordial (Oss)

Hermitage (Rijsoord-Ridderkerk)

Niven (Rijswijk)

Paul van Waarden (Rijswijk)

One (Roermond)

Amarone (Rotterdam)

Ivy (Rotterdam)

Fred (Rotterdam)

Frouckje State (Ryperkerk)

De Vrienden van Jacob (Santpoort)

Seinpost (Scheveningen)

Merlet (Schoorl)

Wollerich (Sint Oedenrode)

La Trinité (Sluis)

Aubergine (Steijl)

Bij Jef (Texel, Den Hoorn)

Grand Restaurant Karel V (Utrecht)

Valuas (Venlo)

Savelberg (Voorburg)

De Nederlanden (Vreeland aan de Vecht)

De Heer Kocken (Vught)

De Treeswijkhoeve (Waalre)

O Mundo (Wageningen)

De Moerbei (Warmond)

Bretelli (Weert)

Brienen aan de Maas (Well)

Katseveer (Wilhelminadorp)

Mijn Keuken (Wouw)

De Vlindertuin (Zuidlaren)

De Groene Lantaarn (Zuidwolde)

‘t Schulten Hues (Zutphen)

Vervallen Michelinsterren

De Stenen Tafel (Borculo, gesloten)

De Fuik (Aalst, overgenomen)

Chalet Royal (Den Bosch, gesloten)

Op 28 november 2011 werden voor de Nederlandse horeca de Michelinsterren voor 2012 bekendgemaakt. Hoewel er nergens een derde ster aan het horecafirmament is ontdekt, is de oogst met 3 tweede sterren en 7 eerste sterren zeker de moeite waard.

Culinair minnend Nederland kan haar hart ophalen. Ook dit jaar zijn er weer een aantal sterren bijgekomen. De Kromme Watergang in Hoofdplaat, Chapeau! in Bloemendaal en Librije’s Zusje in Zwolle werden vereerd met een tweede ster. De grote zus in Zwolle wist in ieder geval samen met Oud Sluis haar toppositie te handhaven. Naast de dubbele sterrenregen hebben 7 restaurants hun debuut gemaakt op de sterrenlijst, waaronder De Echoput in Hoog Soeren en Pure C in Cadzand. Helaas zijn er ook een aantal sterren uitgedoofd. De Stenen Tafel te Borculo sloot haar deuren, net als Chalet Royal in Den Bosch. De Fuik in Aalst werd overgenomen.

Voor restaurants worden de Michelinsterren beschouwd als dé kroon op het harde werk en blijk van waardering en kwaliteit. De sterren worden toegekend aan de hand van vijf criteria: de kwaliteit van de producten, de beheersing van kooktechnieken en smaken, hoe de persoonlijkheid van de chef in zijn gerechten doorklinkt, de prijs-kwaliteitverhouding en de constantheid van de prestaties door de tijd heen en over de hele kaart.

michelinsterren

delen:

Vallei Business nr 6 2011

Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by