Boschland Accountants: Kijken naar de toekomst

Magazines | Vallei Business nr 6 2011

Kijken naar de toekomst

Ook bij Boschland dragen ze hun steentje bij. Ze steunen projecten en stichtingen in de regio door financieel advies te geven of de boekhouding te doen. “We steunen de Edese Uitdaging een platform die ervaren ondernemers koppelt aan jong talent. Zij pakken projecten op met raad en daad. De ervaren bedrijven stellen hun kennis en kunde ter beschikking en de jonge talenten voeren het uit”, vertelt Henk van den Oever.

“Daarnaast zijn we nauw betrokken bij een restaurant waar mensen met het

syndroom van Down werken. Wij doen daar de boekhouding voor”, vult Barend Bos aan. “We geven mensen graag een plaats in de samenleving en vinden het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen. We steunen veel projecten in de non-profitsfeer. Het kan natuurlijk niet altijd gratis zijn want onze schoorsteen moet ook roken, maar wel nette prijzen voor vakkundig advies.”

Kansen benutten

De tijden zijn voor veel bedrijven zwaar, dat zien de heren ook. Toch liggen er nog genoeg kansen die met een goed advies genomen kunnen worden. Henk Hoks-bergen: “Sommige bedrijven blijven goed draaien, maar het is over het algemeen een zware tijd. We laten ondernemers zien dat we meerwaarde kunnen leveren door over hun schouder mee te kijken en advies te geven. Onze rol is wat dat betreft wel anders geworden, het gaat niet meer om puur de cijfertjes, maar om bedrijfeconomisch beleid. Achterom kijken is niet meer zo van deze tijd. We willen met de ondernemer de basis leggen voor de toekomst.”

Toekomstgericht ondernemen is ook meedenken als het om maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat. Van den Oever: “Het is in belang van iedereen om te denken aan toekomstige generaties. Wij kunnen als accountants en adviseurs bedrijven adviseren als ze investeringen doen. We wijzen ondernemers op milieuvriendelijke investeringen, vaak lijken die in eerste instantie duurder, maar we kunnen voorrekenen wat het kan opleveren. Er zijn subsidies die interessant zijn, maar ook fiscaal valt er veel te doen.”

“Ondernemers kijken natuurlijk altijd wat het oplevert, dat is ook logisch. Wij vinden het belangrijk om ze te wijzen op de mogelijkheden en voordelen van MVO”, vult Bos aan. “MVO is niet alleen goed voor de maatschappij en de toekomst, maar ook voor de portemonnee. Denk aan de terugverdientijd, besparing levert gewoon geld op.”

Over het algemeen genomen zijn de drie accountants positief als het om de toekomst gaat. “Het is nu even zwaar, maar dat gaat wel beter worden. De echte ondernemer komt nu bovendrijven”, sluit Hoksbergen af. “Wij kijken graag vooruit en willen samen met die ondernemers kansen pakken die er nu liggen. Ondernemen vanuit een negatief perspectief is nooit goed.”

Economische tegenwind of juist een tijd vol kansen? Het hangt ervan af hoe je het bekijkt. Wel is duidelijk dat goed financieel advies in deze tijden essentieel is om als bedrijf goed te blijven draaien. Met een maatschappelijk verantwoord tintje kan nu een stevige basis worden gelegd voor de toekomst. Henk Hoksbergen, Barend Bos en Henk van den Oever van Boschland Accountants & Adviseurs vertellen over wat ze voor bedrijven kunnen betekenen.

Vlnr: Barend Bos, Henk van den Oever, Henk Hoksbergen

Accountancy

Hotel en Congrescentrum de ReeHorst

Hotel - Restaurant - Brasserie - Wijnbar - Vergaderen

Trainingen - Congressen - Events - Theater

Geschikt voor elke gelegenheid. Met o.m. 38 zalen en ruime, gezelllige ontvangstfoyers. Elke bijeenkomst wordt gegarandeerd een beleving. Vol warmte,gezelligheid en altijd persoonlijk!

Bennekomseweg 24

6717 LM Ede

T 0318 750300 F 0318 750301

E info@reehorst.nl

I www.reehorst.nl

The Hunting Lodge

Puur, eerlijk

en vooral veel genieten’

Beekhuizenseweg 1

6891 CZ Rozendaal

026 3611597

Hof van Wageningen

Hof van Wageningen is een gelegenheid voor elke gelegenheid. Wij beschikken over 26 banquetzalen, ruim 200 hotelkamers, een à la carte restaurant, diverse

ontvangstruimtes en een gezellige bar.

Lawickse Allee 9

6701 AN Wageningen

T +31-(0)317-490133 • F +31-(0)317-426243

E info@hofvanwageningen.nl

I www.hofvanwageningen.nl

Toplocaties in de regio Vallei

Restaurant L’Orage / Party Centrum Flora

In een ambiance van nostalgie, rust en gemoedelijkheid is restaurant L’ Orage de perfecte locatie om te genieten van een goede maaltijd.

Lunterseweg 44

6718 WE Ede

T 0318-613876 / 653227

F 0318-653327

I www.lorage.nl

delen:

Vallei Business nr 6 2011

Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by