Enerpro: Innoveren in duurzaamheid

Magazines | Vallei Business nr 6 2011

Innoveren in duurzaamheid

EnerPro adviseert de particuliere en zakelijke markt over het duurzame gebruik van energie. Daarnaast brengt het team van vijf enthousiaste medewerkers dit advies graag in de praktijk met zuinige energievoorzieningen. Dit alles vanuit één passie: Meerwaarde voor de gebruiker creëren om daarmee een bijdrage te leveren aan de verbetering van het milieu.

Oprichter Eric van Doorn vertelt over zijn fascinatie voor duurzame energie: “Ongeveer 10 jaar geleden begon mijn vader aan de bouw van een ‘duurzaam’ huis. De woning was voorzien van vele duurzame en energiezuinige technieken. Daarmee startte mijn fascinatie voor duurzame energie. Tijdens mijn studie werktuigbouwkunde besloot ik de minoren ondernemerschap en energietechniek te volgen. Vanuit deze minoren ben ik in 2008 samen met mijn compagnon Rick van Manen EnerPro gestart.”

Idealist

Zonne-energie is voor iedereen beschikbaar, niet alleen de zuinige en milieuvriendelijke consument kiest voor duurzame energie. Zonne-

energie scheelt voor veel bedrijven en particulieren aanzienlijk in de maandelijkse energiekosten. Eric van Doorn legt uit waarom EnerPro zich inzet voor duurzaamheid: “De energieprijzen zullen ook in de komende jaren blijven stijgen. We merken dat de markt vraagt om een alternatief. Wij maken een klantspecifiek scenario en laten zien waar winst te halen is met duurzaamheid. Wij voegen waarde toe voor onze klanten. Zo nemen wij onze verantwoordelijkheid voor de natuur en het milieu.”

Logische inregeling

Een verwarming en een airco die tegelijk aanstaan, computers die dag en nacht stand-by zijn, lampen die 24 uur per dag branden; stuk voor stuk factoren waardoor energie vaak onbenut uw pand verlaat. Rick van Manen, de andere oprichter, legt uit hoe EnerPro daar verandering in brengt met een helder en persoonlijk advies: “Grote besparingen zitten vaak in de kleine dingen. In het advies dat we voor klanten maken, zorgen we voor een logische inregeling van alle energieposten. Zo is het resultaat snel inzichtelijk dankzij een zichtbare daling in uw verbruik en dus uw kosten.”

Zonnepanelen

Naast een helder en persoonlijk advies realiseert EnerPro ook daadwerkelijk duurzame energievoorzieningen. Zonnepanelen zijn een voorbeeld van zo’n voorziening. EnerPro weet zonnepanelen op alle mogelijke manieren toe te passen. Of het nu om een middenwoning, fabriekshal of kantoorpand gaat. De keuze voor zonnepanelen is geen kostenpost, maar een investering. Een investering die naast een prachtige, verantwoorde keuze ook nog eens een fiscaal voordeel met zich mee brengt. Om deze duurzame energie voor iedereen toegankelijk te maken, start EnerPro in 2012 met de mogelijkheid van financiering voor zonnepanelen voor zowel particulieren als bedrijven.

Persoonlijk advies

EnerPro neemt klanten aan de hand en creëert oplossingen die naadloos aansluiten op de wens van de klant. Een traject start altijd met een verkennend gesprek. In dit gesprek neemt EnerPro de huidige situatie onder de loep. In samenspraak met de klant worden doelen vastgesteld die de klant wil bereiken met duurzame energie. Eric van Doorn legt uit waarom dit proces van groot belang is: “Wij achterhalen of de vraag van de klant ook aansluit bij zijn behoefte. We zien vaak dat er achter de vraag een heel andere vraag zit. Het achterhalen van die vraag, een advies maken voor de klant en vooral het advies daadwerkelijk uitvoeren, is het mooiste gedeelte van ons werk.”

Laat EnerPro eens uitzoeken of u uw operationele kosten voor elektriciteit naar beneden kunt brengen. Wij gaan die uitdaging graag aan.

EnerPro advies- en ingenieursbureau BV

Fokkerstraat 39 - 3905KV Veenendaal - 0318 – 75 78 88

info@enerpro.nl - www.enerpro.nl

delen:

Vallei Business nr 6 2011

Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by