Vulka: Als het ook stil moet staan

Magazines | Vallei Business nr 6 2011

Als het ook stil moet staan

Vulka maakt en levert rem- en frictiematerialen voor uiteenlopende toepassingen. Daarnaast hebben ze een technische tak voor de bos- en tuinbouw die handzame machines onderhoudt en verkoopt. Mocht dat nog niet genoeg zijn; ze maken veiligheidssystemen voor liftmontage en onderhoud.

Het bedrijf Vulka heeft drie afdelingen; ten eerste de frictiematerialen voor remsystemen, ten tweede de veiligheidsproducten voor liftmontage en ten derde de bos- en tuinbouw producten waar zowel verkoop als onderhoud de speerpunten zijn. Rem- en frictiematerialen is een groot begrip. “Laat je fantasie maar werken”, zegt Max Veenendaal, eigenaar van Vulka. “Alles wat beweegt en stil moet komen te staan om wat voor reden dan ook; wij maken er frictiematerialen en remsystemen voor die specifieke toepassing.”

Zo zijn producten van Vulka te vinden in achtbanen, windmolens en transportbanden. Over de hele wereld staat de naam Vulka op verscheidende toepassingen. Maar er zijn zoveel toepassingen dat Veenendaal er niet over raakt uitgepraat. “We hebben ook onze producten zitten in fitnessapertuur zoals de Powerbike waar verschillende sterktes van frictie nodig zijn. Wij hebben dat samen met de producent kunnen ontwikkelen.”

Veiligheid

Veiligheid gaat boven alles en ook in de liftmontage en onderhoud, gaat deze vlieger op. Vulka heeft een systeem ontwikkeld waarbij liftmonteurs veilig hun werk kunnen doen. “We hebben een systeem waarbij de monteurs ook op de bovenste verdieping veilig kunnen werken. Als je boven zit moet je niet naar beneden storten, maar de ruimte waarin je werkt is ook zeer beperkt. Ons systeem heeft een veersysteem waardoor je niet knel komt te zitten, maar ook kunt borgen waardoor je veilig zit. Het is makkelijk aan te brengen zodat je ook geen risico’s loopt tijdens het aanbrengen van het veiligheidssysteem.”

De laatste tak van sport van Vulka zijn de bos- en tuinbouwmachines. Het bedrijf produceert ze niet zelf maar verzorgt de verkoop en het onderhoud. “Voor veel machines in deze sector geldt een officiële keuring. We werken veel samen met hoveniers en gemeentes op dit gebied”, zegt Veenendaal. “Onderhoud en veiligheid zijn hier belangrijk, maar omdat het vaak gaat om bewegende delen, controleren we alles van een machine, de scherpte van de messen en de bewegende delen.”

Al met al kan Vulka voor alle wensen een passend product leveren. Van groot tot klein weet het bedrijf een passende oplossing te vinden, waar technisch onderhoud nodig is of de veiligheid in geding komt; Vulka kan adviseren en met de passende oplossing komen.

delen:

Vallei Business nr 6 2011

Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by