Blik op food, innovatie en onze toekomst

Magazines | Vallei Business nr 5 2014

De rijk gevulde zaal met Rabobankleden werd welkom geheten door Martin Kropff, lid van de raad van bestuur van de Wageningen Universiteit en Research. Vervolgens nam Barry van de Lagemaat het woord van hem over. De directievoorzitter van Rabobank Vallei en Rijn nam de leden mee in de bancaire ontwikkelingen. “2014 was het jaar van het herstel van vertrouwen. Zowel binnen de Rabobank als naar onze klanten en leden toe.” Van de Lagemaat keek ook vooruit naar 2015. “We verwachten dat het economisch herstel volgend jaar doorzet en ook breder in de economie te voelen zal zijn. Voor het tweede achtereenvolgende jaar zal de koopkracht van u als huishouden toenemen.”

Google Glass

“Innovaties ontstaan door dromen, door buiten de kaders te denken. Door te dromen kunnen we nieuwe ontwikkelingen realiseren. Dat laat de geschiedenis ook zien en zal de toekomst weer uitwijzen. Inmiddels hebben we een veelvoud van de boordcomputer van de Apollo 11, die de eerste mens naar de maan bracht, in onze broekzak zitten: de iPhone6. Maar hoe kijken we over pakweg 40 jaar naar deze telefoon?” Dat vertelde Danny Mekic, internetdeskundige en succesvol ondernemer. Samen met Mike van Rijswijk liet hij voor 600 leden van Rabobank Vallei en Rijn onder andere de mogelijkheden van Google Glass zien. “Door stem- of hoofdbewegingen geef je deze computergestuurde bril bevelen. Glass kan alles doen wat een smartphone ook kan zoals: e-mails lezen, foto's maken, films maken, routes opvragen.” De dichtstbijzijnde Rabobank werd zo gevonden, inclusief routebeschrijving. Ook zagen leden hoe je met Google Glass live een video kunt uitzenden via YouTube. Na afloop kregen alle bezoekers de mogelijkheid om de Google Glass te proberen. Daarnaast maakten de Rabo-leden op het InnovatiePlaza kennis met innovatieve bedrijven uit deze regio die de nieuwste snufjes presenteerden.

Vernieuwen, verbinden en virtualiseren. Dat stond woensdagavond 15 oktober centraal tijdens het Rabo LedenEvent, waarbij food en innovatie de hoofdingrediënten van de avond waren. En waar kan dat beter dan in het centrum van de FoodValley-regio? In de prachtige collegezaal van het WUR-gebouw Orion ontdekten zo'n 600 leden onder andere de mogelijkheden van Google Glass. Een terugblik op een boeiende avond.

Evenement

Blik op food, innovatie en onze toekomst

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement