Testverslagen

Magazines | Vallei Business nr 5 2014

Renault Trafic

Dealer: Bochane

Afgevaardigde tijdens testdag: Steven Huibers

Jan Madern: “Het rijgedrag van de Renault Trafic is erg prettig. De auto is tevens mooi afgewerkt en heeft voldoende laadvermogen. Ik ben zeer te spreken over de verhouding tussen prijs en kwaliteit.”

Victor Beverloo: “De Renault Trafic rijdt heerlijk. Hij heeft een pittige motor en maakt opvallend weinig geluid. De afwerking van de Trafic is netjes en het weggedrag is comfortabel. Ik was in ieder geval erg onder de indruk van deze auto!”

Randy Nobel: “Ik heb een goede eerste indruk gekregen van de Renault Trafic. Hij rijdt goed, zit lekker en heeft een stille motor. De verhouding tussen prijs en kwaliteit lijkt me goed. Al met al is de Trafic een comfortabele auto.”

Ton de Roos: “Ik vind de Renault Trafic een fantastische auto. Hij is heel mooi afgewerkt en rijdt praktisch als een personenauto. Ja, ik ben onder de indruk.”

Pieter van Staveren: “Ik ben erg onder de indruk van de Renault Trafic. Ik vind de auto behoorlijk chique voor een bedrijfswagen. Daarnaast rijdt hij lekker en comfortabel en verrassend genoeg erg snel. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is super, want je krijgt echt waar voor je geld.”

Specificaties

Merk: Renault

Model: Trafic

Type: L1H1 T27 GB Energy dCi 120 TT

Stop&Start Comfort

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1598 cc

Vermogen: 120 PK

Koppel: 310 Nm

Verbruik: 1 op 16,9

Acceleratie: 12 seconden

Topsnelheid: 172 km/h

Uitrusting: Pack Airco, R-Plug Radio,

multifunctionele bijrijdersbank

Laadruimte: 5,2 m3

Verkoopprijs: € €23.120,- excl. BTW

Leaseprijs: € €533,-

Vanaf prijs: € €16.990,- excl. BTW

Informatie: www.bochanegroep.nl

Dealer: Ford Van der Kolk

Afgevaardigde tijdens testdag: Marcel de Bruin

Erwin Pels: “De Ford Transit is een grote, hoge bus met een goede wegligging. Zowel van binnen als buiten heeft de auto een mooi design. Ik vind de verhouding tussen prijs en kwaliteit goed.”

Peter Schoeber: “De Ford Transit heeft een zeer goede indruk op me achter gelaten. Hij rijdt soepel en schakelt fijn. Ook de prijs/kwaliteit verhouding is goed te noemen. Een zeer goede bus voor een mooie prijs.”

Wessel Huppelschoten: “Ik ben onder de indruk van de Ford Transit. Het is een fraaie bus die lekker rijdt. Al met al krijg je bij deze Transit heel veel waar voor je geld.”

Jan Madern: “De Ford Transit rijdt erg prettig, het is net alsof je in een personenauto rijdt. Het dashbord is erg overzichtelijk en modern. Wat vooral een groot pluspunt is aan deze bus, is dat hij stil is en dat je nauwelijks last hebt van windgeruis. Al met al een topbus!”

Victor Beverloo: “De Ford Transit is een mooie en grote bus en ondanks zijn formaat rijdt hij zeer soepel en makkelijk. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is prima. Het interieur is luxe afgewerkt en up-to-date.”

Ford Transit

Specificaties

Merk: Ford

Model: Transit

Type: 310 Tdci L3H2 Trend

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 2200 cc

Vermogen: 125 PK

Koppel: 280 Nm

Verbruik: 1 op 16,9

Laadvermogen: 1114 Kg

Geremd

aanhangwagen: 2700 Kg

Uitrusting: Safety en Comfort Pack I Trend, Driver Assistent Pack Trend, 13-polige trekhaak met TSC, LED laadruimteverlichting

Laadruimte: 11,5 m3

Verkoopprijs: € €28.150,- excl. BTW

Leaseprijs: € €519,-

Vanaf prijs: € €20.475,- excl. BTW

Informatie: Bestelauto van het jaar 2015

www.ford-veenendaal.nl

Ford Transit Custom

Dealer: Ford Van der Kolk

Afgevaardigde tijdens testdag: Marcel de Bruin

Klaas Hoekstra: “De Ford Transit Custom heeft een goede indruk op me achter gelaten. Deze auto rijdt heerlijk en de afwerking is zowel van binnen als buiten uitstekend. Ook het laadvermogen is prima. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed.”

Peter Snijders: “Ik heb een goede eerste indruk gekregen van de Transit Custom. Hij rijdt prettig en het zicht is goed. Er is voldoende ruimte voor een lange bestuurder. Daarnaast is het een representatieve bus. Je krijgt veel auto en kwaliteit voor een mooie prijs.”

Ton de Roos: “Ik vind de Ford Transit Custom een fraaie auto. Ik kan me voorstellen dat dit een ideale auto is voor kleine(re) vervoersbedrijven. Voor zover ik kan inschatten, is de verhouding tussen prijs en kwaliteit goed.”

Erwin Pels: “De Ford Transit Custom is er flink op vooruit gegaan. Hij heeft mooie lijnen. Het is een ruim en stille auto met een volwassen uitstraling. Daarnaast heeft de Transit Custom een goede wegligging. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed.”

Specificaties

Merk: Ford

Model: Transit Custom

Type: 290 Tdci L2H1 Trend

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 2200 cc

Vermogen: 100 PK

Koppel: 310 Nm

Verbruik: 1 op 14,9

Laadvermogen: 1106 Kg

Geremd

aanhangwagen: 2300 Kg

Uitrusting: Metaallak, rokerspakket, Safety & Comfort Pack I, LED laadruimteverlichting Driver Assistent Pack III

Laadruimte: 6,8 m3

Verkoopprijs: € €26.950,- excl. BTW

Leaseprijs : € €495,-

Vanaf prijs: € €17.925,- excl. BTW

Informatie: Bestelauto van het jaar 2014, tweede plaats voor 2015. www.ford-veenendaal.nl

Dealer: Broekhuis

Afgevaardigde tijdens testdag: Bas Verbeek

Klaas Hoekstra: “De Opel Vivaro heeft een goede indruk op me achter gelaten. De auto was gewoon goed, ik heb er geen opmerkingen over. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed. Ik kan de Vivaro dan ook aan iedereen aanraden.”

Pieter van Staveren: “Ik kan kan kort maar krachtig zijn: de Vivaro is gewoon een goede auto. Hij rijdt heerlijk, is comfortabel en veilig en nog representatief ook. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is in mijn ogen dan ook zeer goed.”

Ed Molier: “Ik vind de Opel Vivaro een goede auto. Hij oogt sportief en heeft een Europees uiterlijk. Daarnaast is de wegligging prima. Ook de verhouding tussen prijs en kwaliteit is prima. Al met al is dit een leuke, sportieve bedrijfswagen die van alle gemakken is voorzien.”

Peter Snijders: “Het rijgedrag van de Vivaro is goed, net als het zicht. Ik vind de versnellingsbak ook opvallend fijn schakelen. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed in mijn ogen.”

Opel Vivaro

Specificaties

Merk: Opel

Model: Vivaro

Type: L1H1 1.6 CDTi BiTurbo Sport

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1600 cc

Vermogen: 120 PK

Koppel: 320 Nm

Verbruik: 1 op 16,9

Acceleratie: 13 seconden

Topsnelheid: 172 km/h

Uitrusting: 17 inch lichtmetalen velgen, navigatie Europa, bluetooth telefoonvoorbereiding, multifunctionele bijrijdersbank, trekhaak, betimmering laadruimte

Laadruimte: 5,2 m3

Verkoopprijs: € €26.810,- excl. BTW

Leaseprijs : € €475,-

Vanaf prijs: € €17.955,- excl. BTW

Informatie: www.broekhuisgroep.nl

Volkswagen Caddy

Dealer: Vallei Autolease

Afgevaardigde tijdens testdag: Erik van Holland

Erwin Pels: “De Volkswagen Caddy is een goede en degelijke auto. Van tevoren weet je dat Volkswagen niet de meest goedkope optie is, daar staat echter tegenover dat de auto wel ontzettend waardevast is.”

Victor Beverloo: “De Volkswagen Caddy rijdt prima. Ik ben zeer te spreken over de verhouding tussen prijs en kwaliteit; het is een keurige en betrouwbare auto die er representatief uitziet.”

Peter Snijders: “Ik vind de Volkswagen Caddy een vertrouwde auto, hij ziet er al jaren hetzelfde uit. Hij rijdt overigens prima. De prijs valt me mee, dus de verhouding tussen de prijs en kwaliteit is goed. Al met al een kleine en functionele bedrijfswagen.”

Randy Nobel: “Mijn algemene indruk van de Caddy is goed. Ondanks de redelijk sobere afwerking, blijft het wel een Volkswagen. Daarvan weet je dat ze waardevast zijn. Geen slechte investering dus.”

Ton de Roos: “De Volkswagen Caddy is een zeer goede auto. Hij rijdt goed! Het is mijn ogen dan ook een perfecte auto voor vertegenwoordigers die kleine doosjes met producten mee moeten nemen.”

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Caddy

Type: Gesloten bestelwagen

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1600 cc

Vermogen: 75 PK

Koppel: 225 Nm

Verbruik: 1 op 15,1

Acceleratie: 16,7 seconden

Topsnelheid: 172 km/h

Uitrusting: Navigatie, airco, meegespoten bumpers, Sochi Edition.

Laadruimte: 3,2 m3

Verkoopprijs: € €17.500,- excl. BTW

Leaseprijs: € €445,-

Vanaf prijs: € €12.950,- excl. BTW

Informatie: www.valleiautolease.nl

Dealer: Vallei Autolease

Afgevaardigde tijdens testdag: Paul Göbel

Peter Schoeber: “Ik heb een hele goede indruk gekregen van de Volkswagen Transporter. Hij rijdt erg soepel. Ik ben niet gewend om met een automaat te rijden, maar het rijdt heerlijk! De verhouding tussen prijs en kwaliteit is ook dik in orde.”

Wessel Huppelschoten: “Ik ben erg te spreken over de Volkswagen Transporter. Het is een zeer comfortabele auto. Ik vind het een groot voordeel dat de dubbelcabine uitvoering hebben kunnen testen. Als je ziet wat er allemaal op en aan deze Transporter zit, is de verhouding tussen prijs en kwaliteit goed te noemen. Ik kan iedereen een testrit aanraden!”

Martin van de Berg: “De Volkswagen Transporter is een hele complete bedrijfswagen, die heerlijk rijdt. Hij heeft ook de uitstraling van een luxe personenauto. Als je een bedrijfswagen zoekt met een wat luxere uitstraling, is de Transporter absoluut aan te bevelen.”

Ed Molier: “Ik vind de Transporter een mooie auto, die compleet is uitgewerkt en goed zitcomfort heeft. De dubbele cabine is prettig en achterin is nog voldoende ruimte. Al met al is de Transporter een degelijke auto die ook voor privégebruik zeer geschikt is.”

Volkswagen Transporter

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Transporter

Type: Dubbelcabine Comfortline

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 2000 cc

Vermogen: 140 PK

Koppel: 340 Nm

Verbruik: 1 op 14,9

Acceleratie: 12,5 seconden

Topsnelheid: 172 km/h

Uitrusting: Comfortline, navigatie, airco.

Laadruimte: 4,5 m3

Verkoopprijs: € €29.000,- excl. BTW

Leaseprijs: € €650,-

Vanaf prijs: € €20.400,- excl. BTW

Informatie: www.valleiautolease.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement