FoodValley Regiotoer 2014: 'ICT en Food'

Magazines | Vallei Business nr 5 2014

Regiotoer 2014: 'ICT en Food'

Regio FoodValley, Bedrijvenkring Veenendaal (BKV) en VNO-NCW Midden hebben de vierde FoodValley Regiotoer georganiseerd. Deze was op vrijdag 26 september voor raadsleden van de acht gemeenten die samenwerken in Regio FoodValley. Ook ondernemers uit de regio, de acht colleges van burgemeester en wethouders van de regiogemeenten en statenleden van beide provincies (Utrecht en Gelderland) waren uitgenodigd.

Het thema van deze Regiotoer is 'Food en ICT'. Het belang van ICT voor een sterke (agro)foodsector werd uitgebreid van binnen en buiten bekeken en besproken. Veenendaal is hét ICT-centrum van de regio en de gemeente Veenendaal was daarom gastgemeente van de Regiotoer.

Programma

Het programma startte met een gezamenlijke lunch met ondernemers, raads- en statenleden in het gemeentehuis van Veenendaal. Aansluitend was er een debat, geleid door Krijn Weena, over onderwerpen waar de Food- en ICT-sector zich intensief mee bezig houden.

De Veense bedrijven HatchTech, Docomar en Sanorice hebben hun deuren geopend voor de deelnemers en elke deelnemer heeft twee bedrijven bezocht. De bedrijven hebben de bezoekers laten zien hoe belangrijk ICT voor de Food-sector is en waarom een sterke ICT-sector goed is voor de economie van de FoodValley regio. Ondergetekende heeft een kijkje mogen nemen bij Docomar en Hatchtech. Docomar be- en verwerkt in opdracht droge poederproducten voor afzet in de feed- maar ook technische industrie. Hatchtech ontwikkelt en bouwt broedmachines, transportsystemen en opfoksystemen voor de pluimvee-industrie.

De Regiotoer werd uiteindelijk afgesloten met een netwerkborrel bij ICT-gigant Detron.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement