Dutch Food Valley Classic

Magazines | Vallei Business nr 4 2011

Dutch Food Valley Classic

De Dutch Food Valley Classic werd 19 augustus gereden. De wielerronde trekt veel liefhebbers naar Veenendaal om eens te proeven van de sfeer rondom een wielerkoers. Rabobank Vallei en Rijn, uiteraard vertegenwoordigd met hun ploeg, nodigde Vallei Business uit om met oud-renner Adri van der Poel de koers te volgen.

Voor een wielerliefhebber is een rondleiding met een oud-renner een hele ervaring. Vanuit Adri van der Poel kwamen de achtergronden aan het licht die voor de gemiddelde wielerfan verborgen blijven. Zelf beschrijft Van Der Poel een koers als de Dutch Food Valley Classic als ‘eigenlijk net de Tour de France alleen dan heel veel kleiner’.

Na de start begeven de VIPS zich naar het eerste hoogtepunt van de dag. Met recht een hoogtepunt in dit geval, want de lunch wordt gegeten op de top Emma Pyramide in afwachting van de renners. Een echte berg kan de Pyramide niet worden genoemd, maar voor menig amateur is deze klim van het Alpe d’Hues niveau. De renners in de koers mochten er twee keer overheen.

Met oog van de meester wordt een volgende locatie gekozen waar de koers verder gevolgd kan worden. De verschillende doorkomsten geven een goed beeld van de gebeurtenissen in de kopgroep en het peloton. Hoogtepunt van de dag is natuurlijk de finish waarbij de gasten van Rabobank Vallei en Rijn op de tribune vrijwel vooraan staan. Na een sprint weet uiteindelijk Theo Bos van de Raboploeg de ronde te winnen.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by