Voor u gelezen

Magazines | Vallei Business nr 4 2011

75 Checklisten voor de nieuwe manager

Als manager heb je een breed palet aan taken en verantwoordelijkheden, variërend van het coachen en motiveren van je medewerkers tot het geven van presentaties en het maken van financiële rapportages. In het boek 75 checklisten voor de nieuwe manager passeren de belangrijkste processen waarmee managers te maken krijgen de revue. De checklisten in dit boek helpen je om snel te achterhalen hoe iets nu ook alweer zat, hoe je een proces het best kunt doorlopen, wat je precies nodig hebt of hoe je iets goed kunt aanpakken. Kortom: ze geven je de zekerheid dat je niets over het hoofd ziet, met name op de momenten dat je veel punten tegelijk moet overzien, te maken hebt met ingewikkelde procedures of in onbekende situaties belandt. Inclusief checklisten over actuele thema’s als Het Nieuwe Werken, social media en creatieve denktechnieken.

Titel: 75 Checklisten voor de nieuwe manager Auteur: Asha Kalijan e.a.

ISBN: 9789089650757 Omvang: 160 pagina’s

Uitvoering: gebonden Prijs: €19,95

Uitgever: Van Duuren Management, www.vanduurenmanagement.nl

Debatteren om te winnen

De kunst van het overtuigen

Managers en ondernemers, politici en ambtenaren, professionals en adviseurs proberen dagelijks anderen te overtuigen. Bij vergaderingen, discussies en presentaties spelen debattechnieken een belangrijke rol. Debatteren om te winnen laat aan de hand van diverse methoden, overtuigtips en oefeningen zien hoe je sterker kunt argumenteren en beter presenteren. Zo worden voorbeelden gegeven die iedereen wel zullen aanspreken: de technieken van onder andere Nicholas Sarkozy, Mark Rutte en Silvio Berlusconi passeren de revue en worden geanalyseerd. Een aanrader voor managers, maar ook voor verkopers en iedereen die wil leren, anderen te overtuigen in discussies en presentaties. Roderik van Grieken is de bekendste debatdeskundige van Nederland. Als mede-oprichter en directeur van het Nederlands Debat Instituut heeft hij het debat geïntroduceerd in duizenden scholen, bedrijven en overheden. Arthur Noordhuis en Donatello Piras werken ook bij het Nederlands Debat Instituut en hebben allebei jarenlange ervaring als trainer en debatleider.

Titel: Debatteren om te winnen Auteur: Roderik van Grieken, Donatello Piras en Arthur Noordhuis

ISBN: 9789077881385 Omvang: 168 pagina’s

Uitvoering: gebonden (ook als e-book verkrijgbaar)

Prijs: € 24,50 Uitgever: Haystack, www.haystack.nl

‘Internetters schrikken als ze zichzelf googelen’

Als je veel gebruikmaakt van internet laat je overal sporen achter, en andere mensen schrijven over jou. Door de opkomst van sociale media is dit in een stroomversnelling geraakt. Maar als je jezelf googelt, herken je jezelf soms niet terug. ‘Bijna iedereen die werkt, maakt tegenwoordig gebruik van blogs en sociale media als LinkedIn, Facebook en Twitter. Veel internetters schrikken als ze zichzelf googelen,’ zegt communicatieadviseur Carlijn Postma, ‘Als je jezelf niet actief profileert op internet loop je het risico een belabberde indruk te maken.’ Postma schreef een boek over de manier waarop je ervoor kunt zorgen dat je online een goede indruk maakt. In haar nieuwe boek IK.NL raadt ze mensen aan om niet alleen zorgvuldig profielen op te stellen voor verschillende sociale media, maar ook om kritischer te zijn als ze informatie verspreiden. ‘Misschien heb je zin om iemand in een boze bui af te kraken, maar pas op: een jaar later wordt die tirade gelezen door een klant of een werkgever.’ Postma waarschuwt mensen een al te rooskleurig beeld van zichzelf te schetsen: ‘Doe jezelf niet mooier voor dan je bent. Schep bijvoorbeeld niet op over je vaardigheden, je loopt het risico dat je genadeloos wordt afgekraakt. Je kunt beter open en eerlijk zijn over wie je bent en wat je doet. Op internet blijft niets geheim.’

Titel: IK.NL Auteur: Carlijn Postma

ISBN: 9789461260055 Omvang: 120 pagina’s

Uitvoering: paperback (ook als ebook verkrijgbaar)

Prijs: € 16,95 Uitgever: Haystack, www.haystack.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement