FOV Nieuws

Magazines | Vallei Business nr 1 2016

1,5 miljoen extra voor Regio FoodValley

De provincie reserveert 1,5 miljoen extra voor de Regio FoodValley. Hiermee versterken de Gedeputeerde Staten bijvoorbeeld voorzieningen om ondernemers en onderwijs met elkaar te verbinden. Daarnaast wordt gekeken naar mogelijke food-opleidingen op hbo-niveau, behoeften van startups in de sector en mogelijkheden op internationaal gebied. Lees hier meer over op edestad.nl.

Dit nieuws wordt u aangeboden door de Federatie Ondernemerskringen Valleiregio (FOV). Dit is de samenwerking van acht bedrijvenkringen: Barneveldse Industriële Kring (BIK), Wagenings Ondernemers Contact (WOC), Bedrijvenkring Veenendaal (BKV), Edes Bedrijfs Contact (EBC), Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk (BHN), Bedrijvenkring Scherpenzeel Woudenberg (BSW), Bedrijvenkring Rhenen en Ondernemersvereniging Renswoude.

Blijf actueel met

onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via www.fovweb.nl, daar heeft u ook de mogelijkheid om aan te melden voor de tweemaandelijkse FOV-nieuwsbrief.

Minder WW-uitkeringen in Regio FoodValley

Het aantal WW-uitkeringen in Regio FoodValley was in januari 2016 2,7% lager dan een jaar eerder. Landelijk werd een gemiddelde stijging van 1,6% geconstateerd. Vooral de industrie, handel en uitzendbedrijven deden het goed, maar ook in de publieke sector lijkt een positieve lijn te ontstaan. Dat en meer leest u op stadnijkerk.nl.

Heeft u recht op premiekorting?

Benieuwd of u recht heeft op premiekortingen voor het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Staatssecretaris Klijnsma (SZW) heeft een digitale tool voor werkgevers gelanceerd waarmee u dit eenvoudig kunt ontdekken.

U vindt deze op regelhulpenvoorbedrijven.nl/premiekortingen.

Dankzij de premiekortingen kan het jaarlijkse voordeel oplopen tot € 7.000,- verspreid over maximaal drie jaar. De doelgroep bestaat uit ouderen, arbeidsgehandicapten en mensen uit de doelgroep banenafspraak. Denk dan aan mensen met een Wajong-uitkering, Wsw-indicatie, Wiw of ID-baan en mensen uit de doelgroep van de participatiewet die niet het wettelijk minimumloon kunnen verdienen.

Testfase WEpods gestart

Op 28 januari 2016 gaf minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) het startschot voor de testfase van de WEpods. De twee zelfrijdende voertuigen vervoeren van mei tot en met juli dit jaar passagiers tussen station Ede-Wageningen en de Wageningen Campus. WElly en WURbie, zoals de twee voertuigen heten, worden ingezet als opvallende vervoersmiddelen voor buitenlandse gasten. Deze doelgroep heeft vaak een lange reis achter de rug, waarvan het laatste stuk met de bus het vervelendst bleek. In de voertuigen zien passagiers interactieve beelden van de omgeving en maken zo op bijzondere wijze kennis met de Regio FoodValley. Lees alles over WElly en WURbie op wepods.nl. Verderop in dit magazine meer over de WEpods.

Inschrijving Food Valley Award 2016 geopend

De Food Valley Award is één van de meest prestigieuze prijzen in de Nederlandse agrifood, feed en hortisector. Bedrijven uit deze sectoren mogen tot en met 15 mei 2016 hun innovaties inzenden om kans te maken op de award. Op donderdag 13 oktober 2016, tijdens de FoodValley Expo in

Arnhem, reikt de organisatie de prijs uit.

Dit is de twaalfde editie van de prijs. Volgens de winnaar van vorig jaar, Koffiebranderij Peeze, bracht de winst onder andere nieuwe internationale contacten op. Al met al zorgde de prijs volgens algemeen directeur Timmo Terpstra voor publiciteit en een flinke omzetboost voor het bedrijf. Kijk voor meer informatie op www.foodvalleyupdate.nl.

Contact FOV

www.fovweb.nl

Martin Ruiter, voorzitter

voorzitter@fovweb.nl

delen:

Vallei Business nr 1 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement