HetWerktSamen en HetWerktNu slaan handen ineen

Magazines | Vallei Business nr 1 2016

HetWerktSamen en HetWerktNu slaan handen ineen

‘Voorsprong door inclusief ondernemerschap’

Hoe kun je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzamer werk bieden? Zodanig dat je goed doet voor mensen én het ook commercieel interessant is? Om hieraan te kunnen beantwoorden hebben HetWerktSamen en HetWerktNu (een initiatief van IW4) de handen ineengeslagen en is er een flexpool opgericht voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Op 9 maart vond de officiële kick off van HetWerktSamen plaats. Bijzonder aan het initiatief is dat het ontstaan is nadat enkele ondernemers na afloop van een bijeenkomst over arbeidsparticipatie van Samen voor Veenendaal de handen ineensloegen. “Hier werden maatschappelijke organisaties samengebracht met bedrijven”, blikt Jasperine van Wakeren, een van de initiatiefnemers van HetWerktSamen, terug. “Er ontstonden die dag allerlei ideeën en terwijl ik in mijn auto van de bijeenkomst naar huis reed overviel mij het gevoel dat ik hier iets mee moest gaan doen.”

Participatiewet

Van Wakeren trok de stoute schoenen aan en bezocht vijf grote bedrijven in Veenendaal met meer dan 100 medewerkers om te peilen of er animo was voor een ondernemerscoöperatie waarmee ondernemers ondersteund worden bij het uitvoeren van de Participatiewet en werkgevers onderling kunnen uit- en doorlenen. “Iedereen vond het een briljant idee, maar er werd ook meteen aangegeven dat ze geen zin hadden in een papieren rompslomp. Bovendien gaven ze aan hun weg in subsidies niet goed te weten en zich druk te maken over wie de begeleiding van de mensen op zich zou moeten gaan nemen.”

“En dat is dus wat wij juist allemaal uit handen nemen”, vult Laura van Verseveld, manager van HetWerktNu aan. “Wij zijn als het ware het uitvoerende orgaan van HetWerktSamen en ontzorgen de ondernemer van werving en selectie tot aan ontwikkeling en begeleiding, maar ook op arbeidsrechtelijk en administratief vlak kan er ondersteuning geboden worden.” Ook bleken er in de praktijk nogal wat vragen te liggen over de financiële gevolgen van ziekteverzuim en werkloosheid, die normaliter grotendeels bij de werkgever liggen. “Om die reden is ervoor gekozen deze medewerkers niet in loondienst te laten nemen, maar hen te verlonen middels een payroll constructie”, vult Van Wakeren aan. “Hierdoor worden werkgeversrisico’s vermeden. Daarnaast is de omrekenfactor laag in verhouding met concullega’s omdat het maatschappelijke karakter erachter zit.”

Digitaal platform

Dat HetWerktSamen een coöperatieve vereniging is waarbij bedrijven zich kunnen aansluiten, biedt volgens Van Wakeren diverse voordelen. “Bij tijdelijke overcapaciteit kun je bijvoorbeeld eigen personeel aanbieden aan andere leden van de coöperatieve vereniging. Overzichtelijk is hiervoor het digitale platform dat we aanbieden, waarin de kandidaten gepresenteerd staan. Heb je drie maanden een overcapaciteit van heftruckchauffeurs, dan kun je dit bijvoorbeeld in het portal zetten. Op die manier kun je collegiaal in- en uitlenen, maar bijvoorbeeld ook een zoekvraag plaatsen. Alles is bij ons heel transparant. Zo wordt bij de kandidaten die in het digitale platform staan hun bruto uurloon weergegeven. Hier zijn de subsidies al vanaf. Zo weet iedereen waar hij aan toe is.”

“Doordat de ondernemers lid zijn van de coöperatieve vereniging is er in sterke mate sprake van commitment en voelen zij zich verantwoordelijk”, voegt Van Verseveld toe. “Ook kunnen we samen er veel meer voor zorgen dat medewerkers minimaal 12 maanden ergens aan het werk kunnen blijven en niet telkens maar heel kort ergens werkzaam zijn.”

Opleidingstraject

Uit het bedrag dat de ondernemers voor hun lidmaatschap van de coöperatie betalen, kunnen weer opleidingen gefinancierd worden. “Blijkt bijvoorbeeld dat wij niet voldoende heftruckchauffeurs in ons bestand hebben, dan kunnen wij een opleidingstraject verzorgen om aan de vraag te kunnen voldoen”, benadrukt Van Verseveld.

Volgens Van Wakeren kunnen ook parttimers terecht bij HetWerktSamen. “Iedereen die gemotiveerd is om te werken is van harte welkom. Of je nu reuma of suikerziekte hebt, een senior bent, in de bijstand, wajong, wia of wao zit.”

Dankbaar

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn over het algemeen zeer gemotiveerde werknemers, meent Van Verseveld. “Juist doordat ze in hun leven al veel tegenslagen hebben gekend zijn ze heel dankbaar wanneer ze een leuke baan krijgen. De toegevoegde waarde voor het aannemen van deze mensen kan voor een ondernemer puur en alleen vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn. Wat niet vergeten moet worden is dat wanneer deze mensen op de juiste plekken binnen de organisatie terecht komen, je het als ondernemer ook daadwerkelijk iets oplevert. Zo kun je eenvoudige taken bundelen tot een taak die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen uitvoeren, waardoor werkprocessen slimmer worden ingericht en bedrijfsvoering efficiënter wordt. Bedrijven die werken met inclusief ondernemerschap hebben dan ook een voorsprong.”

Kracht

Van Wakeren roept alle ondernemers uit de Vallei-regio op om zich aan te sluiten bij HetWerktSamen. “Wanneer iemand geen werk heeft kun je zeggen ‘wat vervelend dat je dit meemaakt’, maar waarom gebruiken we als ondernemers onze kracht niet om die mensen te helpen?”, stelt ze resoluut. “Ook bedrijven buiten Veenendaal mogen reageren, als de afstand maar te bereizen is vanuit Veenendaal. Ook ZZP’ers zijn van harte welkom. Juist bij ZZP’ers zie je veel seizoenswerk waar extra krachten voor nodig zijn. Als je een kleine onderneming bent is het soms lastig om iemand voor een langere periode aan het werk te houden, maar samen bereiken we veel meer.”

Van Verseveld sluit zich hierbij aan. “Ik zou werkgevers die nu te maken hebben met pieken en geïnteresseerd zijn in maatschappelijk verantwoord ondernemen, willen oproepen zich aan te sluiten bij de coöperatie. Vanuit HetWerktNu zullen wij er alles aan doen om werk uit handen te nemen van de desbetreffende ondernemer en te zorgen voor goede begeleiding. Het enige wat de werkgevers hoeven te doen is het aanbieden van werk.” n

www.hetwerktsamen.nl

www.hetwerktnu.nl

MVO

Jasperine van Wakeren (l) en

Laura van Verseveld (r) roepen

ondernemers uit de Valleiregio zich

aan te sluiten bij HetWerktSamen.

delen:

Vallei Business nr 1 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement