PakketPlus biedt innovatie en duurzaamheid in logistiek

Magazines | Vallei Business nr 1 2016

De logistieke sector is altijd in beweging. Voorraadbeheer, opslag, verwerking en transport zijn dynamische processen waarbij efficiency en nauwkeurigheid cruciaal zijn om kwaliteit te kunnen leveren. Voor een transparante planning en optimale dienstverlening richting opdrachtgever is bovendien specifieke automatisering vereist. Pakketplus in Veenendaal is in korte tijd uitgegroeid tot specialist in logistieke afwikkeling van uiteenlopende zendingen.

PakketPlus is een logistieke specialist met een no nonsense mentaliteit. Het moderne bedrijf uit Veenendaal kiest bij iedere opdracht voor kwaliteit, maar gelooft tevens in de waarde van eenvoud. Logistieke processen van a tot z stroomlijnen voor een gedifferentieerde klantenkring, vereist volgens directeur Jeroen van Mourik diepgaand inzicht in alle facetten van transport. “Het beheren van voorraad en alle handling die hoort bij snelle verzending en optimale service, is een complex traject. Door onze jarenlange ervaring kan PakketPlus webshops volledig ontzorgen op logistiek gebied. Verwerking, transport en verzending zijn bij ons volledig geautomatiseerd dankzij branchespecifieke software die door onze IT professionals is ontwikkeld. Hierdoor kunnen we bij elke opdracht maatwerk bieden. Met deze persoonlijke aanpak onderscheiden we ons van grote aanbieders. Klanten zijn bij ons geen dossiers, maar mensen die we graag werk uit handen nemen zodat zij zich kunnen concentreren op hun core business.”

Van beheer tot levering

Jeroen van Mourik kent de logistieke wereld van binnenuit. “Ik werk vanaf 1995 in de sector, met name op het gebied van pakketvervoer. Nadat ik begon als koerier, heb ik de afgelopen twintig jaar inzicht gekregen in alle facetten van logistieke dienstverlening. Dankzij onze expertise zijn wij in staat om elke opdracht op logistiek gebied efficiënt en transparant uit te voeren. Kwaliteit en optimale service zijn hierbij altijd uitgangspunt, van beheer tot levering.”

Duurzaam maatwerk

PakketPlus biedt naast logistieke expertise ook duurzaam maatwerk. “We kiezen bewust voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onze missie is om met onze dienstverlening ook iets blijvends positief bij te dragen aan de wereld om ons heen. Niet alleen nu, ook in de toekomst. Dat doen we onder andere door een energiezuinige bedrijfsvoering en door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een plek te bieden waar ze kunnen ontwikkelen en groeien. Medewerkers zijn veel meer dan ‘het kapitaal van je onderneming’. Door voortdurend te investeren in mensen vergroot je de betrokkenheid van je team.” PakketPlus onderscheidt zich in de markt door de consequente aanpak op het gebied van duurzaamheid. “Zowel bij alle transporten als op onze locatie aan de Wiltonstraat in Veenendaal werken we met oog voor het milieu. Duurzaamheid is in het bedrijfsleven vaak nog een hype waar in de praktijk onvoldoende aandacht aan wordt geschonken. Bij PakketPlus geven we niet alleen iets terug aan de samenleving, ook intern levert duurzaam ondernemen wel degelijk winst op omdat we aanzienlijk minder energie verbruiken en bijvoorbeeld brandstofzuinig rijden.”

Explosieve groei online verkoop

Voorraadbeheer, orders verzamelen, verzenden en service bieden bij retourzendingen zijn cruciaal voor het slagen van een webshop. Maar voor veel ondernemers zijn dit tijdrovende processen waarbij specifieke kennis van logistieke stromen al gauw een obstakel vormt. PakketPlus biedt dan uitkomst door het gehele internet traject operationeel af te handelen. Deze e-fulfilment geeft internetondernemers (webshops) de gelegenheid zich volledig op hun marketing, sales en dienstverlening te focussen.” Sinds de online verkoop de afgelopen jaren explosief is gegroeid, heeft PakketPlus voortdurend geïnvesteerd in verregaande professionalisering van software en technische know how. We zijn geen grote speler, wel een betrouwbare partner die kwaliteit en maatwerk bieden vanzelfsprekend vindt.”

Synergie met Interface

Een goed voorbeeld van synergie tussen professionals is de intensieve samenwerking met Interface uit Scherpenzeel, ’s werelds grootste fabrikant van tapijttegels. “We delen dezelfde duurzame visie”, licht Jeroen toe. “Interface heeft als missie om in 2020 een volledig duurzame onderneming te zijn zonder negatieve impact op het milieu. Mede hierom heeft deze toonaangevende organisatie voor samenwerking met PakketPlus gekozen.” De logistieke specialist wordt ingeschakeld voor het Re Use proces van Interface. “Gebruikte tapijttegels worden naar PakketPlus in Veenendaal getransporteerd, waarna ze worden gereinigd, gesorteerd en opgeslagen. Hierna wordt een deel opnieuw verkocht en een deel in Scherpenzeel verwerkt in de Re Entry 2.0, een recycling installatie speciaal voor tapijttegels. Dankzij deze werkwijze wordt het afval beperkt tot een minimum. Optimaal hergebruik levert maatschappelijke meerwaarde op. Door dit proces uit te voeren met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, levert het ook sociale meerwaarde op. Zo voegen we waarde toe aan hun én onze business. Mooi om dit gezamenlijk te realiseren.” n

PakketPlus

Wiltonstraat 35 - 3905 KW Veenendaal

Tel: 085-0441834 - Mail: info@pakketplus.nl

Internet: www.pakketplus.nl

PakketPlus biedt innovatie en duurzaamheid in logistiek

Tekst: Pien Koome

Logistiek

“Door onze jarenlange ervaring kan PakketPlus webshops volledig ontzorgen op logistiek gebied”, aldus Jeroen van Mourik.

delen:

Vallei Business nr 1 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement