VMB Automation is de naam

Magazines | Vallei Business nr 1 2016

VMB Automation is de naam

Daadkracht en ondernemerschap kan je hem niet ontzeggen. De Ridderkerkse ondernemer Arie Verhoeven bouwde met zijn team in relatief korte tijd een succesvol bedrijf op, dat wereldwijd opereert. Nu is het tijd om alle bedrijfsactiviteiten onder te brengen onder één paraplu.

Veel ondernemers kennen het fenomeen dat een dag eigenlijk te kort is om alles uit te voeren wat ze voor die dag in gedachten hebben. Arie Verhoeven maakt hierop geen uitzondering. Techniek is al van jongs af aan zijn passie en ooit wilde hij zijn aspiraties in een eigen bedrijf tot werkelijkheid brengen. Dat is hem gelukt, zo’n vijftien jaar geleden startte hij zijn eigen bedrijf onder de naam Verhoeven Machine Besturing (VMB). Deze naam dekt de lading volledig tot op de dag van vandaag, maar in de loop van de jaren is er ook een aantal nieuwe activiteiten aan toegevoegd. “Als ik terugkijk is het alsof ik nog maar net ben begonnen,” zegt Verhoeven. “Het lijkt zo kort geleden dat ik de eerste schakelkast bouwde in de schuur bij mijn huis.” Op zolder maakte hij de tekeningen en ontwikkelde de benodigde software. De vaart zat er al snel in. In Hendrik-Ido-Ambacht kon hij zijn ambities waarmaken in een bedrijfspand dat al snel te klein bleek. Eind 2012 nam hij zijn intrek in een gloednieuw en duurzaam bedrijfspand te Hendrik-Ido-Ambacht, uiteraard voorzien van veel intelligente techniek. Tevens had VMB al een vestiging geopend in Barneveld, het hart van Regio Food Valley.

VMB Automation

Intussen heeft de wereld in en rondom het innovatieve bedrijf niet stilgestaan. Tijd voor een rebranding. Verhoeven hierover: “Dit jaar staat voor een groot deel in het teken van rebranding. Dat is een mooi woord voor het voeren van een nieuwe naam, een nieuwe huisstijl, logo en zo meer. Nu voeren we verschillende merknamen die in de loop van de jaren zijn ontstaan door overnames of het voeren van nieuwe diensten. Met de nieuwe naam willen we de samenhang van onze business duidelijk voor het voetlicht brengen. De nieuwe bedrijfsnaam is VMB Automation. Het hele rebranding-proces is een ingrijpende gebeurtenis voor ons bedrijf. Het is een strategische beslissing die niet alleen gaat over het bestaansrecht en onderscheidend vermogen van ons bedrijf, maar evenzeer waarom VMB Automation een goede keuze is om je technische automatiseringsvraagstukken neer te leggen. Door voor ons te kiezen weten opdrachtgevers dat zij over optimale productieprocessen gaan beschikken.”

Onveranderd

Eén ding is onveranderd gebleven, namelijk de basis van alle bedrijfsactiviteiten; het leveren van hoogwaardige besturingstechnische oplossingen en alles wat daarbij komt kijken. Dat betekent het ontwerpen, ontwikkelen en realiseren van hardware en software van complete besturingen. Besturingstechniek is en blijft mijn passie, als ik geen tijd meer heb om mij hiermee bezig te houden, stop ik er mee,” zegt Verhoeven met stelligheid. Voorlopig ziet het er echter niet naar uit dat het zover komt. VMB Automation opereert met veel succes in de sectoren maritiem, on- en offshore, olie en gas, agro en food en watermanagement. En VMB Automation werkt niet alleen voor grote spelers, ook kleine spelers zijn van harte welkom bij het Ambachtse hightechbedrijf.

Stramien

“Er is veel kennis in huis van de verschillende disciplines en wij werken volgens een vast stramien: eerst vertalen we de vraag van de opdrachtgever naar de oplossing, dan volgt de engineering, het bouwen en het schrijven van software. Een beproefd concept. Daarbij streven wij ernaar dat de lijn tussen de klanten en ons kort blijft. We zoeken het vooral in partnerschap, dat werkt volgens ons het beste. Prioriteit is nu de rebranding, maar tijdens de ‘verbouwing’ gaat de verkoop natuurlijk gewoon door,” zo besluit Verhoeven lachend.

We zoeken het vooral in

partnerschap, dat werkt

volgens ons het beste”

Organisatie

VMB Automation bestaat uit vier businessunits:

Control Systems

Levert complete besturingstechniek. Dit houdt in dat wij voor u de engineering uitvoeren, de software ontwikkelen, de panelen bouwen, de installatie en de inbedrijfstelling verzorgen.

Information Technology

Met MES (Manufacturing Execution System) verloopt uw productieproces als een geoliede machine. MES is ons informatiesysteem voor het monitoren en aansturen van productieprocessen met een batchkarakter. Ook ontwikkelen wij specifieke maatwerkoplossingen.

Components

Hier worden besturingscomponenten al of niet custom-made aan de man gebracht. Onder andere van het fabricaat Syel, dat zich kenmerkt door opvallende prestaties, een lange levensduur en een goede prijs/prestatieverhouding.

Flextech

Op zoek naar flexibel inzetbare specialisten? Via Flextech haalt u de beste specialisten in industriële automatisering in huis. Specialisten die het verschil kunnen maken.

Maatwerk

De businessunits van VMB Automation leveren maatwerk, geheel naar de wensen en eisen van de klant. Daarvoor beschikt het team van medewerkers zowel over branchekennis als kennis van innovatieve technologieën.

VMB Automation B.V.

Veersedijk 79

3341 LL HENDRIK-IDO-AMBACHT

T: +31 (0)88 681 00 00

Hanzeweg 35M

3771 NG BARNEVELD

T: +31 (0)88 681 00 50

E: info@vmbautomation.com

I: www.vmbautomation.com

delen:

Vallei Business nr 1 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement