De kracht van HNK – Het Nieuwe Kantoor

Magazines | Vallei Business nr 1 2016

In juni 2015 opende vastgoedbedrijf NSI haar vestiging van HNK (Het Nieuwe Kantoor) in het Horapark in Ede. HNK is een unieke vorm van kantoorhuisvesting en biedt een multifunctionele werkomgeving die steeds aangepast kan worden aan de wisselende behoefte van flexwerkers, zzp’ers, het MKB en multinationals. De Edese vestiging is een succes gebleken en heeft grote aantrekkingskracht op het Horapark. Daarom wordt volop gewerkt aan uitbreiding van het dienstenaanbod op het gehele bedrijvenpark.

HNK Ede Horapark is te vinden in een mooie bosrijke omgeving aan de Bennekomseweg in Ede. Het is makkelijk te bereiken via de A12 en ligt op nog geen vijf minuten loopafstand van station Ede-Wageningen. Kernwaarden van deze onderneming zijn flexibiliteit, full service en maatwerk. Je vindt er eigentijdse, sfeervolle werkplekken en vergader- en kantoorruimtes die handig zijn gelegen rondom het ‘Sociale Hart’. Deze centrale plek biedt ruime horecafaciliteiten en flexwerkplekken en leent zich uitstekend voor netwerken. De HNK vestiging is op alle fronten een succes en zit al bijna vol. “De huurders zijn erg enthousiast en breiden in een aantal gevallen zelfs uit binnen HNK, waardoor er nu nog slechts een paar kantoren beschikbaar zijn”, vertelt verhuurmanager Joost Kokx.

Uitbreiding

Het succes van HNK in Ede heeft een aanzuigende werking op de rest van het Horapark, waar NSI de meeste gebouwen in eigendom heeft. Daarom bekijkt de vastgoedbelegger de uitbreidingsmogelijkheden binnen dit specifieke gebied. “Om aan de vraag van de markt te voldoen, gaan we het Horapark verder ontwikkelen. Zo krijgen een aantal naastgelegen panden zo snel mogelijk een upgrade”, aldus Kokx. Daarnaast zijn er plannen om met het Horapark een zo volledig mogelijk dienstenpakket aan te bieden. Momenteel is er al een kinderdagverblijf gevestigd als faciliteit voor het hele bedrijvenpark, is er horeca en zijn er vergaderruimtes vanuit HNK, maar daar blijft het niet bij. “In de toekomst willen we ook nog zorgen voor een fitnessfaciliteit. Hoe mooi is het dat je hier je kinderen kan brengen, kan eten, werken, vergaderen en sporten. Wat wil je nog meer?”, vult asset manager Martijn Roorda aan. Bovendien kunnen de ondernemers op het gehele Horapark gebruikmaken van de faciliteiten van HNK.

Laagdrempelig

De aantrekkingskracht op het Horapark dankt HNK aan haar flexibele werkwijze en eigentijdse uitstraling. Kokx: “De kantoorruimte kan meegroeien met de bedrijfsvoering. Dat is economisch erg voordelig, omdat je alleen huurt wat je echt nodig hebt. Je betaalt niet per vierkante meter maar per werkplek en de flexibele schil eromheen. Dat flexibel opschalen is echt de kracht van HNK.” Roorda legt uit: “Binnen HNK heb je een aantal mogelijkheden. Een membership is de meest laagdrempelige optie. Dan kan je gebruik maken van de flexplekken wanneer het jou uitkomt, bij de HNK-vestiging van jouw voorkeur. Bij het membership zijn een receptieservice om je gasten te ontvangen en het gebruik van openbaar wifi inbegrepen. Je kan gewoon binnenlopen, je betaalt een vast bedrag per maand of voor de uren dat je de werkplekken gebruikt. Ook kun je gebruikmaken van de vergaderruimtes.

Een andere optie is het huren van een Managed Office. Dan krijg je een afsluitbaar en compleet ingericht full service kantoor met alle mogelijke voorzieningen. Roorda licht toe: “Een Managed Office is te huren per uur, per dag, per week of per jaar. Receptie, schoonmaak- en servicekosten zijn inbegrepen en je hebt 24/7 toegang. Plus dat je net als bij het membership bij alle HNK-vestigingen terecht kunt om te vergaderen of te flexwerken.”

Ten slotte is er Kantoor op Maat. “Dan heb je echt je eigen werkvloer waarvan je zelf de stijl en de indeling bepaalt. Je huurt alleen de meters die je echt nodig hebt, met een looptijd vanaf een jaar”, legt Roorda uit. “Het wordt turn-key opgeleverd, zoals de klant het wil en je betaalt een vaste prijs voor de servicekosten. Plus ook hier al het eerder genoemde. Hier betaal je een all-in prijs voor.”

Alle klanten kunnen boven op hun keuze voor het membership, Managed Office of Kantoor op Maat naar behoefte vergaderruimtes bijboeken. “Dat maken we zo eenvoudig mogelijk. Onze klanten kunnen met een eigen account op onze online portal terecht, waar je zo kan zien welke vergaderruimtes vrij zijn en je gelijk kan boeken. Ook is het mogelijk om bij HNK trainingen en evenementen te organiseren. Versnaperingen kunnen dan via onze cateraar geregeld worden. Voor een vaste parkeerplaats kan ook gezorgd worden. Parkeren voor bezoekers is gratis en kan voor en onder het gebouw”, vertelt Roorda. Vestigingsmanager Sanne te Ronde vult aan: “Bovendien is iedereen welkom bij HNK om zakelijke afspraken te ontvangen, te lunchen, koffie te drinken, de netwerkevents bij te wonen of gewoon om te werken. Het ‘Sociale Hart’ is echt een centraal afspreekpunt met een levendige buzz.” Met de uitbreiding op het Horapark kan NSI de flexibele diensten op grotere schaal aanbieden.

Tevreden

Dat de HNK-werkwijze aansluit bij de behoeftes van ondernemers wordt met een aantal voorbeelden onderbouwd: “Een van onze huurders heeft een aantal consultants in dienst die veel op pad zijn. Een paar keer per jaar komen die allemaal naar kantoor voor een training of een briefing. Dat past niet in het kantoor dat ze huren, dus boeken ze naar behoefte vergaderruimte bij”, verklaart Roorda. “In een standaard kantoorgebouw zou bijvoorbeeld een bedrijf met tien werkplekken ongeveer 240 vierkante meter huren. Die hebben dan een eigen ontvangst, receptie, keuken en vergaderzaal nodig, waar ze ook voor betalen wanneer het niet gebruikt wordt. En meestal zijn er ook nog een paar werkplekken die niet worden gebruikt. Zo’n bedrijf zou bij ons klaar zijn met twee Managed Offices. En we zien ook bedrijven die als basis twee werkplekken huren. Als er onverwacht een groot project zich aandient, hebben ze ineens zes werkplekken nodig. Die worden voor enkele maanden bijgeboekt en na afloop gaat het bedrijf weer terug naar twee werkplekken.”

Landelijk

Naast de upgrade van het Horapark, rolt NSI ook het HNK-concept verder uit. Eind 2016 wil NSI in heel Nederland twintig HNK-vestigingen hebben. Kokx: “Met meer HNK-vestigingen heeft NSI een uitgebreider landelijk netwerk, waarmee we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Deze maand wordt in Dordrecht de elfde HNK-vestiging geopend.”

Kennismaken

Kennismaken met het HNK-concept kan door een dag te komen proefwerken. Op vertoon van deze editie van Vallei Business ontvang je gratis een tweede kop koffie bij HNK Ede Horapark. n

HNK - Bennekomseweg 41

6717 LL Ede - 0318-210 300

receptie.ede@hnk.nl - www.hnk.nl

De kracht van HNK -

Het Nieuwe Kantoor

Bedrijfshuisvesting

"De huurders zijn erg enthousiast. Om aan de vraag van de markt te voldoen, gaan we het Horapark verder ontwikkelen", aldus Sanne te Ronde, Joost Kokx en Martijn Roorda over de Edese vestiging van HNK.

delen:

Vallei Business nr 1 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement