Jet Verzendt: ‘Simpelweg de beste deal’

Magazines | Vallei Business nr 1 2016

Jet Verzendt

‘Simpelweg de beste deal’

Logistiek specialist Jet Verzendt biedt vanuit Veenendaal voor elke zending een passende oplossing. Voor zowel kleine webshops als grote online aanbieders in heel Nederland regelt Jet Verzendt verzending van poststukken, pakketten en pallets met de meest uiteenlopende goederen. Efficiency, betrouwbaarheid en scherpe tarieven zijn bij elke zending het uitgangspunt. Inmiddels is de pakketspecialist uit De Vallei ook steeds vaker over de grenzen actief. Jet Verzendt gaat simpelweg voor de beste deal.

TEKST Pien Koome

Hoe krijg je een groot pakket met uitzonderlijke afmetingen zo snel mogelijk ongeschonden bij je klant? Heb je een spoedlevering in het buitenland of wil een klant zijn pakket ’s avonds op locatie afhalen? Bij al deze logistieke hoofdbrekens biedt Jet Verzendt uitkomst. Het jonge bedrijf heeft sinds de start in september 2013 in rap tempo de markt veroverd. Hoe? “Jet levert maatwerk in logistiek”, stelt sales manager Jaap van Hoeflaken. “Door een uitgekiend totaalconcept in combinatie met klantenservice, kunnen we snel en efficiënt de juiste oplossing zoeken voor elke levering. Dankzij branchespecifieke ICT oplossingen, een uitgebreid netwerk van vervoerders, flexibiliteit onderweg en de mogelijkheid om alle klantenservice af te handelen, kunnen wij excelleren bij vervoer en verzending van alle soorten pakketten. Met de wensen en behoeften van de klant regelen wij het hele traject zo optimaal mogelijk. Onze professionals zijn bevlogen specialisten die houden van dynamiek en snel schakelen. Zoeken naar de beste deal is voor ons geen opgave, maar een dagelijkse uitdaging waarvoor we graag al onze logistieke kennis en ervaring inzetten. Voor ons is een opdracht pas geslaagd als elk detail klopt.”

Online shoppen

Het koopgedrag van de consument is de afgelopen jaren drastisch veranderd, met name door de opkomst van internet. Online shoppen wordt steeds populairder, het aantal webshops is explosief gegroeid terwijl steeds meer fysieke winkel(ketens) hun deuren sluiten. Van Hoeflaken licht toe: "In ons land waren in 2015 al 100.000 webshops actief. Dit aantal zal de komende jaren nog aanzienlijk stijgen. Gevolg: de hoeveelheid pakketpost neemt gigantisch toe. Vorig jaar werden er 245 miljoen pakketten verstuurd; de verwachting is dat dit toeneemt tot 540 miljoen in 2020. Zulke aantallen vragen om uitgekiende logistieke concepten, waarbij niet alleen snelheid en betrouwbaarheid tellen bij een levering, maar ook milieuaspecten een rol van betekenis spelen. Jet Verzendt is dankzij diepgaande kennis van de branche in staat om ook op het gebied van duurzaamheid verantwoord te werken. Een nauwkeurige planning zorgt ervoor dat het aantal transporten zonder lading tot een minimum blijft beperkt.”

Webshop koppelingen

De branchespecifieke software ontwikkelt Jet Verzendt in eigen huis. “Innovatieve toepassingen in logistieke automatisering worden door onze IT professionals voortdurend uitgebreid en verfijnd. Zij zijn exact op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen en mogelijkheden op IT gebied. In de logistiek is een scherpe en transparante planning cruciaal. Onze software levert webshops een aanzienlijke tijdsbesparing op, gemiddeld zo’n twintig procent.” Jet biedt koppelingen aan met onder andere Magento, Woocommerce en Picqer. “Integreren met ons boekingsplatform SnelWeg is eenvoudig. Innovatieve tools bieden klanten de mogelijkheid om rechtstreeks in het systeem aanvragen te doen. Jet beschikt zelf over een database waar alle vervoerders in één portal staan opgeslagen, zodat een overzicht van alle zendingen meteen in beeld is. De markt van webshops groeit hard. Onze dienstverlening anticipeert daar voortdurend op. Dat maakt het logistieke proces ook dynamisch. Eventuele uitbreidingen of aanpassingen zijn ook simpel te realiseren. Voor een klant die wil gaan uitbreiden met aanbiedingen via Amazon of naar andere landen, kunnen we snel tarieven vergelijken. Een webshop die eerst alleen pakketten verstuurde en wil uitbreiden met palletvervoer, kan dit heel simpel melden. Ons devies is altijd: hou het simpel. Dat geldt ook voor onze IT oplossingen.” Momenteel wordt gewerkt aan het aanbieden van parcelshops, zodat de consument zelf kan kiezen waar hij zijn pakket wil afhalen. “Thuisblijven om iets in ontvangst te nemen is dan niet meer nodig. De klant kiest gewoon zelf de logistieke oplossing die het beste bij hem past.”

Customer in control

Binnen vijf jaar verwacht Jaap van Hoeflaken een overname door Jet Verzendt van alle klantenservice van webshops. “Zowel voor grote als kleinere ondernemingen nemen we graag het hele traject uit handen. Dat levert niet alleen een tijdsbesparing op, maar geeft met name het MKB en kleinere webwinkels de gelegenheid hun servicelevel te verhogen en scherper te concurreren met grote aanbieders.” De pakketspecialist uit Veenendaal is gedreven en ambitieus. “We gaan voor landelijke bekendheid en kijken uiteraard ook over de grenzen. Ons totaalconcept heeft zich in korte tijd bewezen, dus kunnen we in volle vaart vooruit.”

Logistiek / IT

Het team van Jet Verzendt.

“We kunnen snel en efficiënt de juiste oplossing zoeken voor elke levering”, aldus Jaap van Hoeflaken.

delen:

Vallei Business nr 1 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement