Ondernemersmanifestatie 2016 / LTO Gelderse Vallei inspireert boeren in moeilijke tijden

Magazines | Vallei Business nummer 4 2016

Uitnodiging:

Ondernemersmanifestatie 2016 - 27 oktober 2016 Midden Nederland Hallen Barneveld

Willen we FoodValley tot een succes maken voor iedereen in de regio, zullen we moeten investeren. Vooral in samenwerking. Kennis wordt toegepast als mensen gaan samenwerken. Ondernemers met ondernemers. Onderwijs en bedrijven. Overheid en markt. We hebben geleerd dat dit niet vanzelf gaat.

Daarom organiseren we de Ondernemersmanifestatie 2016. Bedoeld voor alle partijen in de FoodValley regio, ondernemers in het bijzonder. We nodigen u van harte uit. U hoort de laatste ontwikkelingen, u kunt uw standpunt verkondigen en zeker ook nieuwe mensen ontmoeten.

Reserveer alvast donderdag 27 oktober 15.30 uur. We zijn de eerste gasten in de Midden-Nederland Hallen in Barneveld. Een aanwinst voor de regio. Jacco Vonhof is de inleider van de middag. Hij is voorzitter van VNO-NCW Midden. Hij is vooral ook ondernemer. In 1993 begon hij zijn eigen glazenwassersbedrijf. Met een ladder en oude bestelwagen ging hij op pad. Inmiddels beschikt Jacco's bedrijf over vestigingen in Zwolle en Almelo en 1500 medewerkers. Hij geeft zijn visie op regionale samenwerking vanuit het concept FoodValley.

We bespreken 4 actuele thema's met elkaar. Deze thema's vind je terug in de Uitvoeringsagenda FoodValley regio, die is opgesteld door vertegenwoordigers van ondernemers, onderwijs en overheid, de zogenoemde Triple Helix. Dit is de agenda waar partijen gezamenlijk aan werken.

1. Technologie en robotica

Welke kansen doen zich voor in de agrofoodsector en hoe spelen bedrijven in de regio hierop in?

2. Onderwijs en arbeidsmarkt

Hoe kunnen onderwijs en ondernemers samen blijven investeren in goed opgeleid personeel?

3. Bouw en infra

Hoe gaat het met het World Food Center? Biedt de ontwikkeling en realisatie kansen voor regionale bedrijven, met name in de bouwsector?

4. Mobiliteit

Wie gaat zich hard maken voor het oplossen van de knooppunt A1-A30? Wat kunnen we van de provincie Gelderland en van het Rijk verwachten?

Martin Ruiter, voorzitter Federatie Ondernemerskringen Valleiregio (FOV)

Frank Bieze, voorzitter VNO-NCW Valleiregio

FOTOGRAFIE Wim van de Kamp

Boeren vragen waardering

LTO Gelderse Vallei inspireert boeren in moeilijke tijden

De grote zaal van CineMec zat maandagavond 5 september bijna helemaal vol. Ruim 700 boeren waren daar bijeen, samen met hun familie, adviseurs en relaties. De fusie van lokale organisaties tot LTO Gelderse Vallei werd benut om boeren te inspireren. Het zijn moeilijke tijden vanwege slechte marktprijzen. Melkveehouders, varkensboeren en pluimveehouders: allemaal moeten ze heel hard werken om het hoofd boven water te houden.

Binden en verbinden was het thema van de AgriMeeting in Ede. Voorzitter Fije Visscher hield een gloedvol betoog waarin hij opriep tot samenwerking. Samen staan we sterk richting politiek en maatschappij. "Maar kom wel in beweging; te vaak hebben we het als boeren laten afweten. Het is nu nodig om te laten zien welke waarde wij leveren aan de maatschappij. Wij produceren voedsel. Dat verdient waardering."

Europarlementariër Jan Huitema presenteerde zich als spreekbuis van de boeren in Brussel. Lange tijd zat er geen Nederlander in de landbouwcommissie van het Europese Parlement. Daar heeft Jan Huitema verandering in gebracht.

Annemarie van Gaal gaf een korte training marketing voor de aanwezige boeren. "Haal de markt naar binnen. Ga ontdekken hoe de markt eruit ziet en wat de markt vraagt. Als je ontdekt dat jouw product niet meer voldoet aan de vraag, moet je aanpassen." Zij toonde begrip voor de lastige situatie van boeren, die jarenlang volgens patronen werken. "Dat maakt het lastig te veranderen. Vraag daarom hulp van mensen die mee willen denken. Dat levert altijd winst op."

Op 29 september organiseert Rabobank de Dag van het Nieuwe Financieren. Op zeventien locaties in Nederland worden klanten en niet klanten van Rabobank geïnformeerd over alle mogelijkheden rondom financieren. Deelnemers kunnen meedoen aan workshops, hun plan pitchen en nieuwe financieringsvormen voor hun plannen ontdekken. Vanaf heden financiert de bank een goed plan in één dag. Ben Smeenk, directeur bedrijven van Rabobank Vallei en Rijn vertelt er meer over.

"Rabobank biedt MKB ondernemers met een goed plan binnen één dag duidelijkheid over hun financieringsaanvraag. Dat is de belofte die we onze klanten doen", zegt Smeenk. "Zakelijke klanten die vóór 12.00 uur een online aanvraag indienen kunnen, als ze dat willen, uiterlijk de volgende dag een afspraak met een adviseur van de bank krijgen. De adviseur besluit dan direct over de financiering. Deze mogelijkheid wordt aangeboden aan MKB-bedrijven die een financiering nodig hebben tot één miljoen euro. Van alle financieringen die Rabobank verstrekt valt bijna driekwart in deze categorie." Smeenk vervolgt: "Inmiddels doet al veertig procent van de klanten zijn financieringsaanvraag online. Tachtig procent van de aanvragen financieren we zelf. Daar bovenop financieren we twaalf procent in de vorm van leasing. Bij de resterende acht procent gaat het om andere vormen van financiering, zoals via crowdfunding of een stimuleringsfonds."

Als grootste kredietverlener aan het Nederlandse bedrijfsleven stimuleert Rabobank op deze manier ondernemerschap. Daarbij wordt het gemak van internet met een zorgvuldig en deskundig persoonlijk adviesgesprek gecombineerd.

Hoe werkt het?

"Nadat de klant de financieringsaanvraag online heeft ingediend (al dan niet samen met zijn accountant via www.financieringsportaal.nl) nemen wij telefonisch contact op", vertelt Smeenk. "Als de benodigde gegevens compleet zijn, wordt er meteen een afspraak met een adviseur gemaakt. Dat kan dan al de volgende dag. Tijdens het gesprek licht de klant zijn financieringsaanvraag verder toe. De adviseur besluit vervolgens of wij de financiering zullen verlenen. De klant heeft dus direct duidelijkheid. Na het adviesgesprek ontvangt de klant snel de offerte van de bank."

Interesse?

Ondernemers die zich willen aanmelden voor de Dag van het Nieuwe financieren kunnen dat doen op www.rabobank.nl/financieren. Zij die een goed plan hebben en daarvoor een financiering zoeken, kunnen contact opnemen met een accountmanager op telefoonnummer (0318) 660 664 of per mail naar bedrijven.vr@rabobank.nl of kijk op www.rabobank.nl/kommaarop. Daar staan ook de actievoorwaarden vermeld. n

Rabobank financiert een goed plan in één dag

Financieringen

"De klant heeft direct

duidelijkheid", aldus Ben Smeenk.

Hotel en Congrescentrum de ReeHorst

Hotel - Restaurant - Brasserie - Wijnbar - Vergaderen

Trainingen - Congressen - Events - Theater

Geschikt voor elke gelegenheid. Met o.m. 38 zalen en ruime, gezelllige ontvangstfoyers. Elke bijeenkomst wordt gegarandeerd een beleving. Vol warmte,gezelligheid en altijd persoonlijk!

Bennekomseweg 24

6717 LM Ede

T 0318 750300 F 0318 750301

E info@reehorst.nl

I www.reehorst.nl

The Hunting Lodge

Puur, eerlijk

en vooral veel genieten'

Beekhuizenseweg 1

6891 CZ Rozendaal

026 3611597

www.thehunting.nl

Toplocaties in de regio Vallei

Restaurant L'Orage / Party Centrum Flora

In een ambiance van nostalgie, rust en gemoedelijkheid is restaurant L' Orage de perfecte locatie om te genieten van een goede maaltijd.

Lunterseweg 44

6718 WE Ede

T 0318-613876 / 653227

F 0318-653327

I www.lorage.nl

delen:

Vallei Business nummer 4 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by