P-services HR group: Alle HR-oplossingen onder één paraplu

Magazines | Vallei Business nummer 4 2016

Goed werkgeverschap, bewust, innovatief, persoonlijk en professioneel. Volgens deze vijf kernwaarden biedt P-services HR group als landelijk werkende organisatie een brede dienstverlening op het gebied van onder andere payrolling, arbodienstverlening en HR-advies ondersteuning in personeelsvraagstukken. Het hoofdkantoor bevindt zich in Barneveld; daarna is uitgebreid met vestigingen in Heerenveen, Oss en Hoofddorp. De kracht van P-services: alle HR-oplossingen zijn ondergebracht bij één gespecialiseerde organisatie.

TEKST Pien Koome FOTOGRAFIE Marcel Krijgsman


Flexibilisering van arbeid is de afgelopen jaren binnen alle branches toegenomen. De huidige arbeidsmarkt heeft steeds meer behoefte aan flexibele werknemers. Grillige economische tijden, snel veranderende marktomstandigheden en sterke concurrentie vragen om een flexibele inrichting van het personeelsbestand. De verwachting is dat in 2020 één op de drie werknemers een flexibele arbeidsrelatie heeft of zzp'er is. Deze ontwikkelingen op de arbeidsmarkt vragen om specialistische kennis over wet- en regelgeving en personeelsdienstverlening. Wetgeving met betrekking tot arbeidsrecht is complex en verandert bovendien continu, waardoor vraagstukken rond personeel veel tijd en energie kosten. Om opdrachtgevers te ontzorgen en werknemers een goede en prettige werkplek te garanderen, biedt P-services alle HR-oplossingen aan vanuit één organisatie. Sinds de oprichting in 2003 is het bedrijf vanuit Barneveld uitgegroeid tot een toonaangevende, landelijke speler op het gebied van payrolling, arbodienstverlening, HR-advies en werving & selectie. Inmiddels zijn verspreid over het hele land zestig specialisten van P-services actief. Het bedrijf heeft vestigingen in Barneveld, Heerenveen, Oss en Hoofddorp waar professionals met diepgaande kennis van het (lokale) bedrijfsleven actief zijn. Doel: een verantwoorde, sociale samenwerking tussen opdrachtgever en werknemer waarin goed werkgeverschap centraal staat.

Payrolling loont

Op het gebied van payrolling was P-services een pionier. "We zijn in 2003 gestart met deze dienstverlening", legt salesmanager Frank Vonk uit. "De overige specialismen zijn later toegevoegd, nadat de vraag om advies op het gebied van HR- en arbodienstverlening toenam. Opdrachtgevers kunnen bij ons terecht voor een allround pakket aan diensten, maar uiteraard ook voor een deeltraject." Bij payrolling worden alle administratieve lasten en personeelsrisico's uit handen genomen. Werkgevers kunnen zich hierdoor volledig richten op de continuïteit van hun onderneming. Bovendien zijn zowel opdrachtgevers als werknemers verzekerd bij ziekteverzuim en/of arbeidsongeschiktheid en worden alle arbeidsvoorwaarden als brutoloon, feestdagen, vakantiedagen, ADV en toeslagen door P-services verzorgd. Frank Vonk: "Hierbij telt het belang van de werkgever even zwaar als het sociale beleid richting medewerkers. Het enige verschil met personeel in eigen beheer is dat een opdrachtgever alles ten aanzien van het dienstverband niet binnen de organisatie regelt, maar door externe professionals met actuele kennis van wet- en regelgeving laat doen. Hierbij richten we ons als P-services niet op volledige overname van het personeelsbestand, maar uitsluitend op de flexibele schil." Oorspronkelijk werd P-services vooral ingeschakeld door seizoenbedrijven, horeca, scholen en de groen- en fruitsector. Inmiddels is P-services in alle branches actief. De huidige arbeidsmarkt vraagt, ongeacht welke branche, immers meer om flexibiliteit.

Goed werkgeverschap

Een belangrijke kernwaarde van P-services is: streven naar goed werkgeverschap. Vonk legt uit: "Medewerkers zijn het kapitaal van een onderneming. Een werknemer gedijt het beste in een prettig en veilig werkklimaat, dus als werkgever moet je deze omstandigheden creëren zodat medewerkers hun talent optimaal kunnen ontplooien. P-services verlangt voorafgaand aan een payrollovereenkomst duidelijkheid tussen werkgever en werknemer over de inhoud van de overeenkomst. Bij goed werkgeverschap staat het belang van de werknemer voorop." De eigen arbodienst Uwarbo van P-services biedt individuele begeleiding bij re-integratie en arbeidsongeschiktheid. "Iedere werknemer is uniek, dus zijn verzuimdossiers niet vergelijkbaar", stelt Frank Vonk. "Wij geloven niet in een standaard stappenplan, maar begeleiden op maat. Dit geldt ook voor onze HR-tak: HRadviesbureau. Deze dienstverlening varieert van het opstellen en/of beoordelen van een functieprofiel tot het ontwikkelen en implementeren van personeelsbeleid. Opdrachtgevers bepalen zelf van welke dienstverlening en in welke mate ze gebruik willen maken. Veel ondernemers zijn goed in kerntaken, maar besteden zorgvuldige dossiervorming graag uit." Een service van P-services op het gebied van werving & selectie is uwbaan.nl, een online platform voor vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Hiermee kunnen we werknemers van wie het contract afloopt begeleiden naar ander werk. Onze opdrachtgevers kunnen bovendien kosteloos hun vacatures op de website van uwbaan.nl aanbieden.

Aansluiting Participatiewet

Om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden op de arbeidsmarkt, zoekt P-services ook aansluiting op de Participatiewet. "De mogelijkheden zijn legio, maar trajecten hiervoor zijn vaak complex. Onze specialisten kennen de voordelen en voorwaarden voor subsidies en werken nauw samen met reorganisatiebureaus, sociale werkbedrijven en integratiebemiddelaars." Wet- en regelgeving veranderen voortdurend, weet Vonk. "Er is vaak meer mogelijk dan werkgevers weten. Dankzij de interactie met onze professionals kunnen wij gericht advies en begeleiding bieden met betrekking tot de Participatiewetgeving."

Online portal

De online portal voor werknemers heeft zich de afgelopen vijf jaar sterk ontwikkeld. "Daarnaast bieden we werknemers die via P-services aan het werk gaan een eigen website met uitgebreide informatie over alles wat hun dienstverband aangaat. Informatie over salaris, diensten en nieuws zijn op elk gewenst tijdstip voorhanden. Online dienstverlening is efficiënt en minimaliseert de kans op fouten", stelt salesmanager Vonk. "P-services heeft een landelijke dekking dankzij de regiokantoren en blijft continu werken aan groei en vernieuwing. Groei moet echter altijd op een verantwoorde manier tot stand komen, zodat het welzijn van de werknemer centraal blijft staan." 


P-services HR group
Hoofdkantoor: Schoutenstraat 7
3771 CE Barneveld - T: 0342-401209
M: info@p-services.nl - I: www.p-services.nl

 

delen:

Vallei Business nummer 4 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by