FOV

Magazines | Vallei Business nummer 3 2018

De Federatie Ondernemerskringen Valleiregio (FOV) is een koepel-organisatie. De FOV bestaat uit vertegenwoordigers vanuit de acht FoodValley-gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel/Woudenberg, Veenendaal en Wageningen. Regionale ondernemerslobby wordt steeds relevanter. Vanuit de acht lokale bedrijvenkringen in de FoodValley-gemeenten werken ondernemers aan de gezamenlijke ondernemersagenda binnen FOV-verband. Denk aan themas zoals bereikbaarheid, ontwikkeling bedrijventerreinen en arbeidsmarkt. Zij doen dit in nauwe samenwerking met VNO-NCW VeluweVallei. Op de foto vlnr: Wim Werkman (Veenendaal), Meeuwis Vaarkamp (Scherpenzeel/Woudenberg), Karel van Dijk (Renswoude), Gerke van Zalk (Nijkerk), Peter Schoeber (Rhenen), Willem Kuijsten (Wageningen), Herald Immink (VNO-NCW) en Peter Pors (Ede).

De Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV) reikte tijdens de drukbezochte Haringparty weer een Zilveren Haring uit aan een onder-nemer die van bijzondere waarde is voor Veenendaal. Dit jaar viel de eer te beurt aan Arnaud Wilod Versprille, van OlenZ Notarissen, die als specialist ondernemingsrecht vooral de MKB-ondernemer bijstaat.Foto: Jan-Fotografie

Mede onder zijn leiding is OlenZ Notarissen opgeklommen tot de top 25 van de 783 notariskantoren in Nederland. De BOV ziet Arnaud Wilod Versprille als een belangrijke ambassadeur voor Veenendaal, omdat hij, getuige ook zijn nevenfuncties, als een autoriteit geldt in Nederland op zijn vakgebied. In Veenendaal is hij al jaren voorzitter van de jury van het Business Event Veenendaal en sinds kort ook van de FoodValley ICT Award en is hij nauw betrokken bij Molen de Vriendschap en Stichting Buitenzorg. Alle ruim 230 aanwezigen vonden het een terechte keus.

FOV: ZILVEREN HARING VOOR ARNAUD WILOD VERSPRILLE

Wat is de FOV?

ZILVEREN HARING VOOR ARNAUD WILOD VERSPRILLE

BOV-voorzitter Wim Werkman (rechts) en bestuurslid Gerard Heuvelman feliciteren Arnoud (midden) met zijn Zilveren Haring.

FOV: ZILVEREN HARING VOOR ARNAUD WILOD VERSPRILLE

In 2019 viert de Barneveldse Industriële Kring, kortweg BIK, zijn 50-jarig jubileum. Iedere ondernemer in de keten rondom industrie kan zich bij ons aansluiten, dus ook bedrijven in de zakelijke dienst-verlening, vertelt voorzitter Gijs Eikelenboom. We behartigen de belangen van ruim 190 leden, met als leidraad een beleidsplan dat we vijf jaar geleden hebben opgesteld. De missie en visie omvatten zes pijlers: Barneveld werkt aan de weg (infrastructuur), Barneveld werkt en onderneemt (ondernemersbelangen en bedrij-venterreinen), Barneveld werkt en leert (scholing en arbeidsmarkt), Barneveld werkt (promotie en imago), Barneveld werkt samen en Barneveld werkt duurzaam. Gestructureerd en beleidsmatig werken, van en voor ondernemers, die elementen kenmerken BIK volgens de voorzitter. Ter illustratie van de daadkracht geeft hij enkele voorbeelden. Samen met de gemeente hebben we een intentieverklaring getekend om zo veel mogelijk zonnecollectoren op daken van bedrijfspanden te kunnen plaatsen. Daarbij krijgen we ondersteuning in de berekeningen van de kosten en de terugverdientijd. In samenwerking met het College van B&W, de provincie, Transport en Logistiek Nederland en VNO-NCW houden we continu het snelwegknooppunt A1-A30 onder de aandacht. Verder lobbyen we bij de gemeenteraad en de lokale overheid omtrent een railterminal, met als belangrijk onderdeel het lostrekken van het vooronderzoek door ProRail. We maken ons ook sterk op het gebied van participatiewetgeving, met voorlichting richting de werkgevers. BIK organiseert vijf à zes activiteiten op jaarbasis, waaronder een nieuw-jaarsreceptie, een algemene ledenvergadering en bedrijfsbezoeken om te netwerken en van elkaar te leren. Ter aanvulling wordt soms iets onverwachts toegevoegd, zoals recent een avond over aanbesteding bij overheden. www.bikbarneveld.nl

Op 30 mei jl. zijn de prijswinnaars bekend gemaakt van de verkiezing Healthy Urban Office Challenge (HUOC). Koninklijke Ginkel Groep uit Veenendaal is er erg trots op dat zij de Publieksprijs 2018 uitgereikt hebben gekregen. De HUOC is een initiatief van de Economic Board Utrecht. Deze verkiezing gaat specifiek over inspirerende organisaties met ambitieuze projecten om kantoorpanden groen, gezond en slim te maken. De herbestemming van een oud pand (kerkgebouw), het toepassen van duurzame items en de aandacht die het bedrijf heeft voor educatie heeft veel indruk gemaakt op niet alleen de jury maar ook bij het brede publiek. Arcadis ging met de eerste prijs naar huis.

BIK: gestructureerd en beleidsmatig

Koninklijke Ginkel Groep wint Publieksprijs HUOC

delen:

Vallei Business nummer 3 2018

» FOV
» FOV
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by