Online Tuincoach: Van stenen bedrijfsterrein naar duurzame bedrijfstuin

Magazines | Vallei Business nummer 3 2018

online tuincoach | tuinen

Online Tuincoach Wim den Oudsten helpt organisaties en bedrijven met het duurzaam groen maken van hun tuin, terrein, dak of gevel. Ongeacht het budget kan er het hele jaar rond genoten worden van een frisse en groene tuin.

Van stenen bedrijfsterrein naar duurzame bedrijfstuin

De directie en het schoolteam van een mbo-school in Amersfoort zaten met het school-plein in hun maag. Het was letterlijk een plein van steen en de wens was om het steen grotendeels te verruilen voor grond. Online tuincoach Wim den Oudsten bedacht een creatief plan waarbij het hele gebouw met 1 meter aarde, bestaande uit bloemenmengsel en rijkbloeiende beplanting, omringd zou worden. Met subsidie van Jantje Beton kon ik voor de school mijn tuinplan voor een groen en gezond schoolplein uitvoeren, vertelt Den Oudsten trots.

KlimaatDen Oudsten heeft jarenlange ervaring als hovenier als hij in 2016 zijn bedrijf voor online tuincoaching start. Hij merkt dat er

vanuit het bedrijfsleven veel vraag is naar advies voor integrale aanpak van bestaande tuinen, bedrijfsgebieden en schoolpleinen. Het klimaat verandert en er is veel droogte. Op bedrijfsterreinen is weinig water omdat alles wordt weggepompt in het riool. De (her)aanleg vereist een speciale aanpak. Klanten vertellen mij hun droom en dan zorg ik voor het plan en de uitvoer ervan.

AdviesDe online tuincoach uit Nijkerk geeft advies aan bedrijven door het hele land. Recent heb ik bedrijven uit Wageningen en Den Haag geadviseerd over zaken als interieurbeplan-ting, verticaal groen, daktuinen en gevelbe-planting. Je kunt kiezen voor de renovatie van een lelijke muur, maar je kunt er ook een

geveltuin van maken. Vaak is daar ook nog een keer subsidie voor te krijgen. Voor Den Oudsten kan het niet gek genoeg. Zo heeft hij al eens een daktuin aangelegd voor een bedrijf met daarop drie holes om golf te spe-len. En bij een ander bedrijf legde hij naast de kantine een voetbalveld aan. Het draait voor Den Oudsten allemaal om de vraag hoe je mensen welkom wil heten in je huis of bedrijf. Wat voor uitstraling naar buiten toe wil je creëren? Mensen moeten denken: daar wil ik mijn zoon naar school sturen. Of daar wil ik werken. De tuin is het visitekaartje voor een bedrijf. In de tuin kan alles en ik maak dat in iedere tuin waar, want ik ben thuis in alle specialisaties. Van zwemvijver tot daktuin en gevelgroen. Met zijn vernieuwde blik op het groen van de toekomst zorgt hij voor ontspanning, een gezonde werkomgeving en biedt hij estheti-sche waarde.

OnderhoudsplanDe meeste bedrijven of scholen hebben geen hovenier in dienst. Daar doet de ter-reinbeheerder of huismeester het onderhoud van de tuin. Den Oudsten schrijft voor zijn klanten dan een onderhoudsplan zodat een bedrijf of school zelf aan de slag kan met het onderhoud. Laat leerlingen op vrijdag-middag als ze geen zin meer hebben om in de boeken te zitten de tuin in gaan met een schoffel en hark. Zo sla je twee vliegen in een klap. Want met een beetje begeleiding kun je in de tuin veel meer bereiken dan je denkt.Hoe het afliep met het schoolplein in Amersfoort waarvoor Den Oudsten een cre-atief plan maakte? Laatst belde de directeur me om te zeggen dat hij zo blij is met het resultaat. De leerlingen leren en verblijven veel meer buiten en naar buiten toe werkt het als een mooi, groen visitekaartje.

www.onlinetuincoach.nl

Online Tuincoach Wim den Oudsten helpt organisa-ties en bedrijven met het duurzaam groen maken van hun tuin, terrein, dak of gevel.

Tekst: Simon de Wilde

delen:

Vallei Business nummer 3 2018

» FOV
» FOV
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement