Tuxis: Uw data tóch veilig in de cloud

Magazines | Vallei Business nummer 3 2018

ict | tuxis

tuxis | ict

Tuxis stelt bedrijven in staat om servercapaciteit en belangrijke data in een private cloud onder te bren-gen. Steeds meer bedrijven willen weten waar én hoe gegevens worden opgeslagen. Met de innovatieve private cloud oplossing van Tuxis staat data altijd op een veilige plek en zijn diensten altijd beschikbaar.

Tekst: Marlies Dinjens

Uw data tóch veilig

in de cloud

Ondanks dat de markt dicteert dat bedrijven moeten kiezen voor Public Cloud Is het aan-tal datacenters in Nederland in de afgelopen jaren fors toegenomen. Alleen al in de regio Amsterdam steeg het aantal datacenters in 2016 met 30 procent, blijkt uit cijfers van de Dutch Datacenter Association. Vrijwel geen enkele andere sector in de Nederlandse eco-nomie groeit zo hard. De groei duidt op het razendsnel toenemende belang van de digi-tale economie maar ook bewustwording van risicos op het gebied van data-opslag. En dat is niet voor niets, stelt Ronald Otto van Tuxis Internet Engineering uit Ede. Steeds meer bedrijven zijn kritisch over waar data wordt opgeslagen. Bedrijven willen meer inzicht in waar dat gebeurt en er worden steeds meer vraagtekens gesteld bij de public cloud. Steeds wijzigende regelgeving met suggere-rende namen zoals Safe Harbor, opgevolgd door Privacy Shield, is er nu de Cloud Act waardoor bedrijven met een Amerikaanse inschrijving data op verzoek altijd moeten afstaan aan de Amerikaanse overheid.

TCCTuxis biedt klanten een oplossing: het Tuxis Cloud Concept (TCC). Zowel kleinere ondernemers als grotere bedrijven kunnen een private cloud afnemen in een datacenter in Ede en Arnhem. Gegevens verdwijnen gegarandeerd niet naar het buitenland, maar blijven in Nederland opgeslagen. Voor de innovatieve oplossing betalen klanten een vast bedrag per maand. Zo is de overstap van de public cloud naar de private cloud voor iedereen binnen handbereik. Privacy is gega-randeerd en ook de doorgroeimogelijkheden van het bedrijf.

Altijd een doorgroeimogelijkheid

Doordat klanten overstappen op het Tuxis Cloud Concept (TCC) kunnen ze eenvoudig

doorgroeien. Net zoals steeds meer par-ticulieren vanwege privacy afstappen van het gebruik van Facebook, is het voor veel bedrijven steeds onaantrekkelijker om in de public cloud te opereren. Bedrijven zijn door de lagere kosten vaak geneigd om eigen apparatuur aan te schaffen, maar dit bracht risicos met zich mee, omdat apparatuur stuk kan gaan of te licht of te zwaar is voor het gewenste doel en onderhouden moet worden. Echter, met het TCC kunnen klanten instappen met de capaciteit die ze nu nodig hebben. Je bepaalt welke capaciteit nu nodig is en die stoppen we in het aantal nodes (servers, red.). Deze nodes kunnen eenvoudig uitgebreid worden in kleine blokjes naarmate meer servercapaciteit benodigd is. Daarbij wordt capaciteit niet gedeeld met andere klanten.

Tuxis zorgt dat nodes operationeel zijn tegen een vaste, lage prijs per maand. Wanneer een node vol zit, wordt een extra node geplaatst. De klant is dankzij dit systeem zeker van de locatie van data, wie erbij kan, hoe het bevei-ligd is en hoe de technische infrastructuur gebouwd is. Veel klanten van Tuxis hebben gesnuffeld aan de public cloud, maar waren daar niet tevreden over. Ze betaalden erg veel, tot wel drie keer zo veel dan wanneer ze eigen apparatuur zouden aanschaffen. Vaak denken ondernemers dat de public cloud de enige mogelijkheid is en ze zitten vervolgens voor hun gevoel opgesloten in deze oplossing.

Van verschillende markten thuis

Het TCC is geschikt voor veel verschillende branches. De ict-wereld is heel dynamisch en dat maakt het werk afwisselend, vertelt Otto. Vanaf 2014 is Tuxis zich gaan focussen op het bouwen van hosting-infrastructuur, waaronder SaaS en Private Cloud. Tuxis bedient klanten die zelf technische kennis in huis hebben, zoals hosting-providers, auto-matiseerders, software-ontwikkelaars en gro-tere bedrijven met eigen systeembeheerders. Bij Tuxis vinden we het belangrijk dat klanten kunnen doorgroeien en profiteren van meer efficiënte oplossingen. Die efficiëntie zien klanten onder andere terug op een lagere, maar ook overzichtelijke factuur. Bedrijven willen gemak voor een redelijke prijs, maar ook databehoud en privacy. De markt wordt overspoeld met pay per use, waarbij klanten tijdens het gebruik tegen limieten aanlopen en weer moeten bijbetalen.

Privacywet van kracht

Privacy was altijd al belangrijk voor Tuxis, ook voor het invoeren van de Algemene

Webshop kan doorgroeien dankzij Tuxis

Bedrijven met een aanzienlijke webshop kunnen ook terecht bij Tuxis. Het bedrijf zorgt ervoor dat de webshop ook bij flinke groei doordraait. Dit geldt onder andere voor OKvlees.nl, dat diervriendelijk scharrel en biologisch vlees verkoopt via de website. Een product waarvan de vraag de afgelopen jaren enorm stijgt. De website is onderge-bracht op een oplossing op het Tuxis Cloud Concept. Zo kan de webshop blijven door-groeien en is altijd online.

Bedrijven willen meer inzicht in waar dat gebeurt, stelt Ronald Otto

ici | tuxis

In de toekomst moeten mensen bij het begrip private cloud meteen aan Tuxis denken

tuxis | ict

verordening gegevensbescherming (AVG), die vanaf 25 mei 2018 van kracht is (zie kader). Met de invoering van de AVG is overal in Europa dezelfde privacywetgeving van toe-passing. De wet is in het leven geroepen om persoonsgegevens te beschermen. Met de nieuwe wetgeving krijgen burgers weer grip op hun data. Daarnaast moeten bedrijven aan kunnen tonen dat ze er binnen redelijke grenzen alles aan hebben gedaan om data-verlies te voorkomen.

Tevreden klanten

Op de website van Tuxis staat inmiddels een omvangrijke lijst van tevreden klanten uit uiteenlopende branches die gebruik maken van het TCC. In 2015 bouwde Tuxis voor het Reformatorisch Dagblad een platform waarop de website van de krant goed functioneert, ook wanneer er ineens veel bezoekers op de site komen. Met het TCC draaien de websites en applicaties van de krant altijd. De hosting is verdeeld over verschillende datacenters. Sinds de overgang naar het TCC heeft de krant er nog geen seconde uitgelegen. Zelfs wanneer twee van de drie datacenters zouden uitvallen draaien alle websites en applicaties door.

Opslaan in de cloud is pas van toepassing wanneer data en applicaties blijven functio-neren bij uitval een enkel component, stelt Otto. Het begrip cloud wordt volgens Otto vaak op een verkeerde manier gebruikt en toegepast. Het woord cloud is pas van toe-passing wanneer capaciteit en data geleverd

wordt vanuit meerdere locaties en uitval van een locatie afgevangen kan worden. Het woord private cloud is van toepassing als er geen resources worden gedeeld. Cloud staat niet per definitie voor kwaliteit, veiligheid en privacy. Dat is een aanname die vaak onterecht wordt gedaan.

Groei van de private cloud

Tuxis wil verder groeien en de weg is hier-voor vrij. We merken dat er de laatste tijd steeds meer vraag is naar goede oplossingen om data op te slaan. Ons concept is uniek en innovatief. Het TCC moet vooral nog meer bekendheid krijgen. In de toekomst moeten mensen bij het horen van het begrip private cloud meteen aan Tuxis denken. Daar streven wij naar.

www.tuxis.nl

Bedrijf moet privacy op orde hebben

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is een Europese verordening die de regels voor de verwerking van persoonsgegevens door particuliere bedrijven en overheidsinstanties in de hele Europese Unie standaardiseert.

Het doel is niet alleen om de bescherming van persoonsgegevens binnen de Europese Unie te garanderen, maar ook om het vrije verkeer van gegevens binnen de Europese interne markt te waarborgen. De verordening geldt wereldwijd voor alle ondernemingen en organisaties die persoonsgegevens bijhouden en verwerken van natuurlijke perso-nen in de Europese Unie.

De verordening verving de databeschermingsrichtlijn uit 1995. Deze sloot niet meer aan bij de digitale wereld. Bedrijven moeten dus zorgen dat ze dit op orde hebben.

De AVG is in mei 2016 in werking getreden. Organisaties kregen tot 25 mei 2018 de tijd om hun bedrijfsvoering met de AVG in overeenstemming brengen. De maximale boete is 20 miljoen euro of 4 procent van de jaarlijkse wereldwijde omzet in het geval van een onderneming, waarbij de hoogste variant geldt. Bedrijven moeten dus zorgen dat ze hun ict-infrastructuur en beleid op het gebied van informatiebeveiliging op orde hebben. Tuxis kan ze hierbij van dienst zijn.

Bedrijven willen meer inzicht in waar dat gebeurt en er worden steeds meer vraagtekens gesteld bij de public cloud

Service Rubriek

Financieel Advies

Reclame

Rabobank Vallei en Rijn

Galvanistraat 2

6716AE Ede

0318 66 06 60

0318 66 06 66

info@vr.rabobank.nl

www.rabobank.nl

Office

Diversen

Service Rubriek

Van Veen Advocaten

Keesomstraat 7

6717 AH Ede

0318-687878

ede@vanveen.com

www.vanveen.com

DB Schenker

Galvanistraat 71

6716 AE Ede

T 0318 69 68 00

F 0318 69 68 88

E multimodaal.nl@dbschenker.com

W www.dbschenker.com/nl

Locaties

Hof van Wageningen

Hotel en Congrescentrum

Lawickse Allee 9

6701 AN Wageningen

T +31-(0)317-490133

F +31-(0)317-426243

E info@hofvanwageningen.nl

W www.hofvanwageningen.nl

Residence Rhenen

Veenendaalsestraatweg 50

3921 EC Elst/Rhenen

T 0318 542888

F 0318 540272

E info@residencerhenen.nl

Hotel en Congrescentrum

de ReeHorst

Bennekomseweg 24

6717 LM Ede

T 0318 750300

F 0318 750301

E info@reehorst.nl

I www.reehorst.nl

The hunting Lodge

Beekhuizenseweg 1

6891 CZ Rozendaal

T 026 361 15 97

E reservations@thehunting.nl

I www.thehunting.nl

Juristen

delen:

Vallei Business nummer 3 2018

» FOV
» FOV
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement