Faam Werkt: Drijfveren als sleutel voor succes

Magazines | Vallei Business nummer 3 2018

faam werkt | werving & selectie

Is de nieuwe collega de juiste keuze voor het team?

Er is werk in overvloed, het aantal banen in Nederland stijgt naar een recordniveau en één op de vijf werkgevers heeft een tekort aan personeel. Een lastige tijd voor werkgevers die willen groeien en op zoek zijn naar een nieuwe collega. Want hoe graag je een vacature ook ingevuld wilt hebben, je wilt niet de eerste de beste aannemen. Als ondernemer wil je er ook zeker van zijn dat de kandidaat past in het team. Dat is de basis voor een langdurig dienstverband. Een test of scan kan daar inzicht in geven.

Drijfveren als sleutel voor succes

De persoon achter het cvBij het vinden van een nieuwe collega biedt het cv vaak houvast om te beoordelen hoe het staat met relevante kennis, werkervaring en vaardigheden. Maar past de kandidaat ook in het team? Hoe is het gesteld met de communicatieve kwaliteiten en wat zijn de drijfveren om te solliciteren naar de vacante functie? Die vragen zijn meestal lastiger te beantwoorden. Een goede manier om daarachter te komen, is het laten maken van een test of scan. Inzicht, rekenvaardigheden, denkniveau en persoonlijkheid zijn allemaal zaken die we kunnen testen. Een scan als Energy Drives maakt de drijfveren inzichtelijk die bij een medewerker, team of afdeling zorgen voor samenwerking, werkplezier en persoonlijke motivatie. Zaken die belangrijk zijn voor het succes van de totale organisa-tie, legt Daan Blankestijn, senior account-managerbij Faam Werkt in Barneveld, uit. Het bedrijf bemiddelt van vast naar vast werk, zoals hij het omschrijft. Energy Drives

Een scan die inzicht geeft in persoonlijke drijfveren, dat is Energy Drives. Niet alleen met een kleur of waarde, maar ook met con-crete begrippen. Het persoonlijke gesprek dat ik aansluitend met de kandidaat voer, geeft in korte tijd een helder beeld wat diegene drijft in een bepaalde rol of werkomgeving. Daan Blankestijn is specialist op het gebied van Energy Drives: Onze scan gebruiken we om inzichtelijk te maken waar je energie van krijgt, wat je aanspreekt, welke ambities je hebt, maar ook waar je energie op verliest. Aan de ene kant leidt dat tot een persoonlijk beeld van de individuele drijfveren, iets wat je als toekomstige werkgever wilt weten. Aan de andere kant geven de resultaten aan of de werkomgeving beantwoordt aan de persoon-

lijke motivatie van de kandidaat. Je wilt toch het beste in een persoon naar boven halen?De juiste collega?

Een Energy Drives scan kan op verschillende manieren meerwaarde bieden. Welke drijf-veren heeft een nieuwe collega nodig om de juiste aanvulling te zijn voor het team? Daarvoor nemen we de scan af bij de huidige teamleden en de betreffende kandidaat. Vanuit de resultaten wordt gezocht naar de juiste balans binnen het team, om van daaruit de gezamenlijke prestaties te verbeteren. Zo kunnen wij denkpatronen vastleggen, wordt duidelijk waar drijfveren elkaar aanvullen of juist zorgen voor conflicten of spanning.

Laag personeelsverloop

Daan vindt het belangrijk om het perso-neelsverloop bij bedrijven zo laag mogelijk te houden door ervoor te zorgen dat de juiste kandidaat op het juiste moment op de juiste plek terecht komt. Door onze zorgvuldige aanpak willen we dat het team de succes-factor van onze klanten wordt. Als we daarin slagen, is dat positief voor de werknemer, voor de werkgever en voor ons.

www.faamwerkt.nl/test

Een scan die inzicht geeft in persoonlijke drijfveren, dat is Energy Drive, aldus Daan Blankestijn (l).

delen:

Vallei Business nummer 3 2018

» FOV
» FOV
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement