Bilderberg Hotel Klein Zwitserland: 50 Jaar gastvrijheid

Magazines | Vallei Business nummer 3 2018

De geschiedenis van het hotel gaat eigenlijk al langer terug. In 1905 werd Hotel Klein Zwitserland gerealiseerd door mevrouw Plemper van Balen. In de Eerste Wereldoorlog werd het hotel geheel verwoest. De familie De Wilde kocht het hotel in 1927 om het vervolgens geheel te herbouwen. In 1968 werd Hotel Klein Zwitserland overgenomen door de familie Knijnenberg waarmee de basis werd gelegd voor Bilderberg Hotels. In de jaren daarna werd restaurant De Kromme Dissel gebouwd.

Zwitsers bergchaletWie arriveert bij Hotel Klein Zwitserland krijgt het gevoel bij een charmant Zwitsers bergchalet aangekomen te zijn. Compleet met balkonnetjes en fleurige bloembakken. Het kleinschalige hotel telt 71 kamers en heeft alles in huis om de gast te laten ont-spannen, zoals een overdekt zwembad, een Turks stoombad, een sauna en een 27-holes golfbaan. Na de overhandiging van de sleutel inspecteren we onze hotelkamer. Fijn is dat de kamer ruim bemeten is je er heerlijk buiten op het balkon kan zitten. Wie van

natuur houdt, kan zijn hart ophalen in dit hotel, aangezien de locatie zich aan de rand van de ongerepte natuur van de Zuid-Veluwe bevindt.MichelinsterHoewel in het hotel zich restaurant De Kriekel bevindt, staat s avonds een tafel voor ons gereserveerd in De Kromme Dissel. De Kromme Dissel is gebouwd in 1968. Drie jaar later sleepte de toenmalige chef Bert Willemsen een Michelinster in de wacht. Sindsdien staat De Kromme Dissel bekend om

50 jaar gastvrijheid

Bilderberg Hotel Klein Zwitserland in Heelsum viert dit jaar haar 50-jarig jubileum met haar gasten. Een mooie aanleiding voor Vallei Business om af te reizen naar het hotel.

Bilderberg Hotel Klein Zwitserland

recensie | bilderberg

zijn ster. Terwijl we naar het restaurant wandelen passeren we de sfeervolle lounge van het hotel. Om De Kromme Dissel te bereiken, kun je een korte binnendoor route nemen. Eenmaal in het restaurant lijkt de tijd te heb-ben stilgestaan. In de Oudsaskische boerderij, die uit de zeventiende eeuw dateert, liggen kinderkopjes op de vloer en ondersteunen houten balken het plafond.

Moderne twistWanneer we de menukaart bestuderen blijkt dat klassiek Frans de basis is in de keuken, maar met een moderne en internationale twist. Zo worden we voorafgaand aan het zesgangendiner door middel van verschil-lende amuses meegenomen op een treinreis tussen Zwitserland en Arnhem met een uitstapje via België. De amuses bestaan uit kleine streetfood-achtige gerechten die elk

een eigen ansichtkaartje met een verhaal hebben. Bekende ingrediënten uit de desbetreffende landen worden op een vernieuwende manier geserveerd. Zoals bij de amuse van het pak-ketje van Duitse ribbetjes, appel, Frankfurter worst en gel van Riesling spätlese.

Chef-kok Tony Berentsen komt het menu aan onze tafel toelichten. 27 Jaar geleden stapte hij voor het eerst de keuken hier binnen en werd Chef de Partie. De Kromme Dissel had toen al twintig jaar een Michelinster. Al die jaren is Berentsen gebleven. Zestien jaar geleden werd hij zelf chef van de keuken. Wanneer we hem vragen of de Michelinster inmiddels vanzelfsprekend voor het team van De Krommel Dissel is, antwoordt hij beschei-den: Ieder jaar is het voor ons weer heel spannend of we de ster weer krijgen. Ook al zijn wij recordhouder, wij moeten ons iedere dag weer waar maken en onszelf blijven vernieuwen.Op de vraag hoe hij het werk al zo lang vol-houdt antwoordt hij resoluut: Dit vak bedrij-ven is topsport. Het is fysiek zwaar, doordat je lange dagen maakt. Om die reden moet je als medewerker van een restaurant goed voor jezelf zorgen. Ik sport ongeveer vier keer per week en ga altijd op de fiets naar mijn werk.

#outofofficeSoms gebeurt wat goed is voor je bedrijf juist buiten je bedrijf. Kan een wandeling in het bos tot nieuwe inzichten leiden. Of levert een diner met collegas meer op dan een lange vergadering. Want wil je als mens, team of organisatie verder komen, dan zijn de ingrediënten voor groei vaak buiten de muren van je kantoor te vinden.

Bilderberg gelooft dat een inspirerende omgeving het beste in je naar boven brengt. Bij Bilderberg ervaar je de rust van de Veluwe, of word je geïnspireerd door de energie van de stad. Vind je de focus die je nodig hebt, of de bijzondere ontmoeting die je verder brengt. Met aandacht en vak-manschap biedt Beeldenberg de inspiratie om samen te werken, patronen te doorbre-ken of een sterke toekomst te ontwikkelen op 17 bijzondere meetinglocaties in Neder-land.

Het Beste van Klein Zwitserland ArrangementGeniet van Het Beste van Klein Zwitser-land. Verblijf twee nachten inclusief ont-bijt, driegangendiner in De Kriekel en vijf-gangendiner in De Kromme Dissel.

bilderberg | recensie

In goede handenDe hele avond worden we op onze wenken bediend door Frauke Berentsen, die het hore-cavak met de paplepel ingegoten kreeg door haar vader. Juist omdat ze haar vader vroeger niet zo vaak zag, geniet ze des te meer van het samenwerken met hem vertelt ze enthou-siast. Het liefst wil ze na haar studie aan de Hoge Hotelschool Saxion manager van een hotel worden of eigenaar van een leuk restau-rant. Dat dit wel goedkomt, daar twijfelen wij niet aan na onze avond bij De Kromme Dissel. Wanneer ze merkt dat wij zo hebben genoten

van de ribeye van de Big Green Egg met steak tartaar, gepofte aardappel, ananas en rode wijnjus haalt ze er nog een klein schaaltje met extra vlees bij. Ze straalt een ongekend enthousiasme uit en niets is haar te veel. We verkeren in goed gezelschap vanavond want maître Sommelier Ronnie Brouwer oefent zijn vak ook met bijzonder veel passie uit en weet dit aan de gasten over te dragen. Hij heeft ontzettend veel kennis van wijn, maar blijkt er op elk niveau over te kunnen communiceren. Zonder al te veel poespas vertelt hij op een aanstekelijke manier over zijn liefde voor

goede wijn. Zowel doorgewinterde wijnken-ners als beginnende wijnliefhebbers zijn bij hem dus in goede handen. Persoonlijke benaderingHoewel de gerechten en de wijnen van A tot Z kloppen, er oogverblindend uit zien en tongstrelend smaken, maken de oprechte en persoonlijke benadering van het team een bezoek aan De Kromme Dissel tot een bijzon-dere en culinaire belevenis. Niet zo gek dus, dat er in dit restaurant complete generaties aan tafel plaatsnemen. De Kromme Dissel is een restaurant waar je graag tot de vaste gasten wilt behoren.s Ochtends genieten we van het uitgebreide ontbijt, waarbij verse producten de boven-toon voeren. Na het uitchecken verkennen we de regio, want er zijn voldoende beziens-waardigheden in de buurt, zoals het Airborne Museum, Nationaal Park de Veluwezoom en Burgers Zoo. Kortom, een weekendje is bijna te kort wanneer je in Bilderberg Klein Zwitserland verblijft.

Meer dan 100 jaar geschiedenisBilderberg is een Nederlandse hotelonderneming met een meer dan 100 jaar oude geschiedenis. De keten beschikt over 17 hotels in het vier- en vijfsterrensegment, 221 vergaderruimten en 1.869 hotelkamers. Bij Bilderberg werken ruim 1.400 mensen.Bilderberg is actief op zowel de leisure- als de zakelijke markt. Van de 17 hotels zijn er acht verga-derhotels op unieke locaties, vijf zijn luxe meeting hotels, vier stadshotels en twee niche stadsho-tels. Daarnaast maakt een aantal toonaangevende restaurants, waaronder De Kersentuin in Amsterdam en de Kromme Dissel in Heelsum, onderdeel uit van het portfolio. www.bilderberg.nl

JubileumarrangementSpeciaal voor het 50-jarig bestaan van Bil-derberg Klein Zwitserland zijn er speciale arrangementen voor de gasten. Zo omvat het Jubileumarrangement een overnach-ting in één van de comfortabele kamers inclusief ontbijt in combinatie met een viergangendiner in restaurant De Kriekel. Ook kan er gekozen worden voor een Kromme Dissel arrangement, dit bestaat uit een combinatie van een overnachting in het hotel en een culinair diner in Restau-rant De Kromme Dissel.

bilderberg | recensie

delen:

Vallei Business nummer 3 2018

» FOV
» FOV
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement