Bochane Renault loopt aan kop met vier elektrische bedrijfswagens /

Magazines | Vallei Business nummer 3 2018

column | de vries & partners / Bochane

Hieronder benoem ik drie acties waarmee u toewerkt naar een maximale opbrengst van uw bedrijfsverkoop.

1 Optimaliseer het werkkapitaal 

U kunt grofweg aan drie knoppen draaien om de samenstelling van het werkkapitaal te verbeteren en de opbrengst van een bedrijfsover-dracht te maximaliseren:

- Debiteuren bewaken

- Voorraden optimaliseren

- Onderhandelen met leveranciers 

2 Verhoog de omzet 

Een andere knop waaraan u kunt draaien: meer omzet genereren. Wat vaak onderbelicht blijft is Hoe haal je meer omzet uit bestaande klanten?. Loop uw klantenbestand nog eens kritisch door. Kunt u daar nog meer omzet realiseren? Zijn er klanten die al enige tijd niets meer bestellen? De kortste weg naar extra omzet is het vergroten van uw salescapaciteit.

3 Maak uzelf overbodig 

Dikwijls is een eigenaar zo vol van zijn eigen rol in het bedrijf, dat hij daarmee kandidaat-kopers afschrikt. Immers de huidige eigenaar is kennelijk dus het bedrijf. Voor kandidaat-kopers is dat erg onaantrekkelijk. Stel een kernteam samen die de contacten met de grootste klanten onderhoudt, de belangrijke bedrijfskennis beheerst, beslissingen kunnen en mogen nemen en/of de financiën beheren. Een sterk kernteam vergroot de waarde van uw onderneming enorm en biedt daarnaast continu-ïteit voor uw medewerkers en hun gezinnen.

Kostenbeheersing en een trans-parante administratie zijn ook ele-menten die bijdragen aan de opti-malisatie van uw bedrijfswaarde. Wij wisselen graag vrijblijvend van gedachten met u om de waarde van uw bedrijf te vergroten.

De Vries & Partners Adviseurs voor Het Familiebedrijf

Robert de Vries E: info@devries-groep.com T: 06 22 66 92 39

Waarde optimalisatie:

begin vandaag!

Ik houd met enige regelmaat voorlichtingsbijeenkomsten in Nederland over het overdrachtsproces van bedrijven. Ik begin altijd met de tekst De voorbereidingen van de verkoop van uw bedrijf start op de dag dat u eigenaar wordt van het bedrijf. Ooit zal een ondernemer zijn bedrijf moeten overdragen, daar zijn we mens voor. Uw uitdaging is te zorgen dat het bedrijf klaar is voor overdracht. Door op tijd te beginnen kunt u in aanloop naar de overdracht de waarde van uw bedrijf aanmer-kelijk vergroten.

Ik houd met enige regelmaat voorlichtingsbijeenkomsten in Nederland over het overdrachtsproces van bedrijven. Ik begin

Het groene voorbeeld

Bochane renault loopt aan kop met

vier elektrische bedrijfswagens

Sinds kort vervult Kees van Dam de rol van accountmanager zakelijke markt bij Bochane, het oorspronkelijk vanuit Veenendaal gewortelde familie-bedrijf met veertien vestigingen, waar hij zelf al achttien jaar ervaring heeft. Mijn werkgebied voor de verkoop van bedrijfs-wagens en relatiebeheer reikt van de Vallei tot en met de Heuvelrug. Ik zal veel op pad zijn, om bestaande en potentiële klanten op locatie te bezoeken en hen te ondersteunen in het vinden van een passende mobiliteitsoplossing. Daarbij kan ik terugvallen op een groot en professioneel familiebedrijf met een eigen leasemaatschappij en een verhuurvloot van 750 autos, maar ook nog steeds een sterke binding met de MKB-ondernemer, waar onze roots liggen. Kijkend naar de verduurzaming van het bedrijfsleven en maatschappelijk

verantwoord ondernemen zit Bochane goed met het merk Renault, dat een ongekend aantal elektrisch aangedreven modellen biedt. Van Dam: De meeste mensen kennen wel de Renault Twizy, Zoe en Kangoo Z.E. in twee lengtematen, maar weten niet dat van alle drie deze typen ook Cargo-versies zonder achterbank bestaan, op grijs kenteken. Daarnaast voeren we nu de Master Z.E. in drie verschillende lengtes en tevens als platform-cabine. Dit gamma brengt ons aan tafel bij klanten waar we anders niet zo snel zouden binnenkomen, zoals overheden en andere klanten die actief aan een duurzaam en groen imago werken. We zullen deze mogelijkheden zeker verder gaan promoten, want we reali-seren ons dat we daarmee een voorsprong in de markt hebben.

www.bochane.nl

Waar elektrisch aangedreven personenwagens schering en inslag beginnen te worden, blijft het bestelwagensegment nog wat achter. De uitzondering op de regel heet Renault: dealerbedrijf Bochane biedt nu vier emissievrije modellen op grijs kenteken aan, naast drie varianten op geel kenteken. Een uitkomst voor bedrijven die maatschappelijk verant-woord ondernemen omarmen.

special | zakenautotestdag

special | zakenautotestdag

ZAKENAUTOTESTDAG

delen:

Vallei Business nummer 3 2018

» FOV
» FOV
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement