De wereld mooier maken vol zelfvertrouwen

Magazines | Vallei Business nummer 1 2019

Volgens Marie-Jos? Korsten helpt de juiste kleding om ondernemende vrouwen het beste uit zichzelf te halen en dit ook uit te stralen. "Vrouwen gaan vaak uit van de gedachte hoe anderen tegen hen aankijken. Maar het gaat er in eerste instantie om dat je jezelf goed voelt en dat je je ontwikkelt tot een zelfverzekerd persoon. Een eigen kledingstijl maakt onderdeel uit van die ontwikkeling. Iemand met de juiste kleding krijgt vanzelf meer zelfvertrouwen, dan zie je echt een verandering in de houding." Dat zelfvertrouwen ont-breekt volgens Marie-Jos? bij een groot aantal vrou-wen. "Dat vind ik doodzonde. Zeker jongere vrouwen

willen onder druk van hun vriendengroep of beelden uit de media nog wel eens te veilige kledingkeuzes maken. Maak eens wat vaker een welgemeend com-pliment of positieve opmerking naar elkaar, daar krijgt de ander en ook jijzelf een 'Feel Good' gevoel van!

Dan verricht je echt wonderen, daar wordt de wereld echt mooier van."

Veilige omgeving

Over het algemeen weten de topvrouwen zich vol-gens Marie-Jos? prima te kleden. "Vaak worden zij daarbij ondersteund door een styliste of kledingzaak.

Als topvrouw is het belangrijk om in je eigen kracht te staan. De juiste kleding kan een belangrijke ondersteunende factor zijn. "Kleding moet je zelfvertrouwen geven, maar ook dichtbij jezelf laten staan", aldus styliste Marie-Jos? Korsten van Feel Good Expert.

De wereld mooier maken vol zelfvertrouwen

Wanneer je zelf weinig tijd hebt om te shoppen of om nieuwe stijlen uit te proberen, is dat een ideale oplossing." Zelf geeft Marie-Jos? vrouwen van diverse leeftijden stylingadvies. Haar dien-sten bestaan verder uit workshops, presentaties, garderobeplanning en ruimt ze graag jouw kledingkast op. Een eigen duurzame tassenlijn gemaakt van kurk (Feel Good Exclusives) is het designer product welk naar eigen inzicht ontworpen en gemaakt wordt. "Bij het geven van advies cree?r ik altijd een veilige omgeving zodat klanten in alle vertrouwen kunnen vertellen wie ze zijn en wat ze willen. Een kleuradvies, stijlad-vies of imago-advies behoren tot de mogelijkhe-den. De persoon tegenover mij mag dan de eigen plus- en verbeterpunten benoemen. Vaak zijn de pluspunten moeilijker te verwoorden dan de verbeterpunten en blijken deze laatste lang niet altijd lichamelijke ontevredenheden. Deze zitten vaak tussen de oren. Natuurlijk kun je met het juiste corrigerend ondergoed wel een heel mooi silhouet zonder lijnen cre?ren. Vervolgens gaan we kijken wat voor effect bepaalde kledingstuk-ken en stijlen op de uitstraling hebben. Het gaat erom dat je de mooie punten naar voren haalt en de (al dan niet terecht bestempelde) verbeter-punten wat meer naar de achtergrond brengt. Het gaat erom dat kleding je uitstraling ondersteunt en dat je trots op jezelf bent."

Garderobe op orde

De eigen kledingkast vormt het uitgangspunt voor de basis voor het bepalen van de stijl. "Het is belangrijk dat je zelf weet wat er in je kast hangt en wat bij jou past. Vrouwen die bijvoorbeeld fluctureren in gewicht, doen er verstandig aan kledingstukken die bij een bepaald gewicht passen bij elkaar te hangen. Dan kun je niet misgrijpen naar kleding die op dat moment niet helemaal lekker zit. Daar raak je alleen maar door afgeleid. Wanneer je bent afgevallen maar je streefgewicht nog niet bereikt hebt, is het verstandig om je kleding in te laten nemen. Wanneer je op gewicht bent, kun je je garderobe vernieuwen met kledingstukken die bij je nieuwe figuur passen. Pas er dan wel voor op dat je niet te wijde kleding koopt. Dat laatste geeft een veilig gevoel, maar het flatteert vaak niet. Bijzondere kledingstukken met emotionele waarde, krijgen altijd speciale aandacht. Zijn deze gedateerd of hebben ze niet de juiste pasvorm en wil je ze toch nog eens dragen, dan bekijken we de mogelijk-heid van vermaken.

Overigens doe ik dit bij meer mooie kledingstuk-ken die qua kleur goed passen en net even de coupeuse nodig hebben. Zo krijgen deze een 2e ronde.

Combineren

Vaak volstaat het om de bestaande garderobe uit te breiden met een aantal basisstukken die je kunt combineren, zoals een zwarte jurk of een mooi colbert. "Op die manier kun je van een dagoutfit een avondlook maken. Items zoals een

sjaal, hakken en een mooi collier geven een look een hele andere uitstraling. Dat is zeker ideaal als je op zakenreis gaat. Als je slechts een kleine koffer mee wilt nemen kun je met je basisstukken en een bijzondere panty een heel eind komen. Combineer bijvoorbeeld overdag een little black dress met een plat schoentje en 's avonds met een mooie hak, panty en een collier of sjaal voor een borrel." De kunst van het combineren gaat ook op voor het dragen van kleur en trendsge-voelige items. "Je hoeft je zeker niet te beperken tot zwart of donkerblauw. Je kunt bijvoorbeeld al met kleurrijke accessoires zoals een tas, sjaal of collier kleur in je outfit brengen. Hetzelfde geldt voor trends zoals dierenprints. En wanneer een bepaald kledingstuk in een trendy kleur of print je heel erg goed staat, dan kun je dat gewoon jarenlang blijven dragen. Let gewoon goed op welke kleuren goed bij je passen. Met een ander jasje of een sjaal kun je dan je uitstraling en look aanpassen aan de gelegenheid."

Uitdagen

Met het kiezen van een passende kledingstijl daagt Marie-Jos? haar cli?nten ook vaak uit om items te dragen waar ze zelf niet zo snel voor

zouden kiezen. "Mijn meerwaarde ligt ook bij het uitdagen tot het proberen van iets nieuws wat goed bij je staat, 'think different'. Vaak oogt een item op de hanger heel anders dan wanneer je het draagt, dus passen is het advies. Een dame die bijvoorbeeld nooit hakken draagt, laat ik toch een keer op goede, comfortabele hakken lopen om het te ervaren. Ook vrouwen die nooit een jurk dragen omdat ze denken dat dat bij hen niet mooi staat, laat ik voor een bijzondere gelegenheid een jurk passen om te kijken hoe het voelt. Zo iemand kan met de juiste jurk juist een stralende entree op een feest maken. Wanneer ik dan een foto krijg doorgestuurd en een vrouw zie stralen in haar nieuwe outfit, krijg ik als expert echt 'een feel good moment."

www.feelgoodexpert.nl

Maak eens wat vaker een welgemeend compliment of positieve opmerking naar elkaar, daar krijgt de ander en ook jijzelf een 'Feel Good' gevoel van!

topvrouwen styling

delen:

Vallei Business nummer 1 2019

» FOV
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement