Verschenen in Vallei Business nummer 1 2019

De invloed van taal op je gemoedstoestand

Wist je dat je met alles wat je zegt, je onbewuste brein meteen een instructie krijgt? Een kwaliteit van ons brein is namelijk dat het instructies opvolgt. Ik weet nog dat ik vroeger altijd zei: "ik ga even snel" En wat voor instructie gaf ik mijn brein dan? Juist, dat ik snel moest zijn. En dat was wat ik ook altijd voelde, haast. Toen ik me bewust werd van dit gegeven, ben ik mijn taal aan gaan passen. 'Ik ga even snel boodschappen doen' werd 'ik ga boodschappen doen'. Daarnaast zal ik nooit zeggen dat ik druk ben. Want wat betekent druk letterlijk? Inderdaad, spanning. Dus wat je eigenlijk zegt, is dat je spanning hebt. En je geweldige onbewuste brein volgt dit braaf op en zal je het bijbehorende gevoel geven. Dus de volgende keer als iemand vraagt hoe het gaat, weet dan wat voor instructie je jezelf geeft als je zegt: druk, druk, druk.

Dan het woord MOETEN. Ik moet nog Bij mij roept dat woord nogal wat weerstand op. Dus ook die heb ik vervangen. Nu MOET ik nooit meer werken, maar ga ik werken, MOET ik niet twee uur reizen, maar reis ik twee uur, enz. Wees daarin creatief. Je bent niet druk, maar lekker bezig, of hebt veel te doen.

Jij hebt vast ook van die woorden. Kijk eens naar je taalgebruik en pas het aan. Ervaar dat het echt een ander gevoel geeft als je bepaalde woorden weglaat of vervangt. Succes.

Simone Wopereis

www.refinding.nl 

info@refinding.nl

HRM / coach`ing column

Wie is verantwoordelijk voor een onveilig slim gebouw?Eind februari stond het nieuws er vol van: "Honderden slimme gebouwen te kraken. Installateurs moeten bijleren." Natuurlijk moeten de installateurs bijleren. Maar evenzo natuurlijk is de industrie medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en innoveren van veilige standaarden voor slimme gebouwen. Toch houdt het ook daarmee niet op.

De eigenaren en huurders van panden met slimme gebouwtechnologie mogen de hand in eigen boezem steken. Zij maken dagelijks gebruik van de slimme oplossingen, zoals beveiligde toegang tot ruimtes, automa-tische verlichting en luchtbehandelingssystemen. Vaak zijn de slimme gebouwsystemen ook gekoppeld aan de IT-systemen van eigenaar of ge-bruiker. Niets zo handig dan via een App op je telefoon een deur openen voor een verwachte gast of controleren of het luchtvochtigheidspercenta-ge wel hoog genoeg is.

Wanneer een kwaadwillende zich toegang verschaft tot het onveilige gebouwbeheersysteem heeft die persoon bij een onveilige koppeling nagenoeg direct toegang tot de IT-systemen van de gebruiker. Daarmee ligt de verantwoordelijkheid 'dus' niet alleen bij de installateurs die moe-ten bijleren. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid van de industrie, de installateurs en de gebruikers van de slimme systemen.

Wat kun je doen? Bewust zijn van de risico's is een goed eerste be-gin. Onderzoek doen, of laten doen, naar de veiligheid van je slimme gebouwsystemen en de eigen IT-systemen is de volgende logische stap. Wanneer na onderzoek onveiligheid is geconstateerd spreekt het voor zich om, met alle betrokken partijen, passende maatregelen te treffen.

Peter van Uden

Quexcel, The Power of Knowledge

www.quexcel.nl

Op de hoogte blijven van onze updates?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Vallei Business nummer 1 2019

Rabobank brengt ondernemers in beweging Living Lab Regio Foodvalley Circulair: Omdenken over grondstoffenColumn Van der Kooij Clean TechnologiesFOVOnzekerheid brexit houdt aan Dirkzwager: Welke gevolgen heeft de brexit voor uw onder- neming?Column Sociaal Metaal: TrotsDe stand van zaken rond het wettelijk streefcijferPetra Doornenbal: Ik voel me een zondagskindElske Doets rolmodel voor ambitieuze jonge vrouwenTwee dames in de techniek: RustbusterDe wereld mooier maken vol zelfvertrouwenColumn Refinding/ QuexcelESV: Veilige machine niet altijd vanzelfsprekendColumn Faam Werkt SQLTREEO: Bedrijven kunnen niet meer om goed database- beheer heenProcesz?: Koploper blijven of wordenJurato: Wij spreken de taal van de ondernemer Strategische samenwerking gebroeders de Vries bij De Vries & PartnersHype Automatisering: Stabiel in een veranderende wereld International Security Partners: Safety first in analyse, advies en ondersteuning CTC Talent Ontwikkeling: Niemand is voor ons afgewezenInnius: Industry 4.0: Gericht op bedrijfswaardeTosch: Totaalleverancier op het gebied van ICTColumn VOAAColumn Geen ruzie op het werk / Wijnberger CoachingOptimal Mind: Fitness voor het breinColumn Spectus Coaching Column Ponjee Advies The Motion Content Company maakt het persoonlijk FC Utrecht wil maatschappelijke impact verder vergroten Positieve impact op je bedrijfsimagoBDG Beveiliging: Innovatie en bredere dienstverlening Domicilie Bedrijfshuisvesting: D? specialist van de zakelijke vastgoedmarkt in de ValleiMinfulness Centrum Heuvelrug: Rust en geluk dankzij mindful- ness trainingColumn De Vries & Partners Directeur Bedrijven Rob den Hollander start bij Rabobank Vallei en RijnColumn LagardeColumn Praktijk JEIColumn MKBTR Geen ruzie op het werk: Hoe ga je ermee om als meningen sterk verschillen en er een conflict dreigt?Ook ideaal voor zakelijke meetings: Mare e MonteColumn HumanversityColumn Oxonia
Vallei Business is een uitgave van Van Munster Media