Minfulness Centrum Heuvelrug: Rust en geluk dankzij mindful- ness training

Magazines | Vallei Business nummer 1 2019

"Mindfulness is een goede manier om een burn-out te voorkomen of hiervan te helen", vertelt Wilco van Wakeren, eigenaar van Mindfulness Centrum Heuvelrug. Vaak negeren mensen de alarmbel van stressgevoelens en gaan gewoon door. "Ze gaan telkens over hun grens heen, maar het houdt een keer op. Gezonde stress heb je nodig, maar ongezonde stress is iets dat je meestal jezelf aandoet. Je kunt stress vergroten of verkleinen. Mindfulness helpt je om goed te voelen en je af te vragen: waarom maak ik de stress zo groot, of waarom verklein ik het en doe alsof er niets aan de hand is?"

Tijdens de workshops van Van Wakeren is er veel aandacht voor de ademhaling, die kan zorgen voor rust en ruimte. "Het zou natuurlijk fantastisch zijn als je de ademhaling kunt leren gebruiken om rustig te worden op momen-ten dat je onrust of werk gerelateerde spanning ervaart. Mindfulness gaat over 'zijn met wat er is'. Als je heel hard probeert rustig te worden, word je vaak alleen maar onrus-tiger." Met mindfulness breng je de aandacht naar de adem-haling zonder dat je de vervelende gevoelens van onrust probeert weg te krijgen. Als je spanning ervaart, geef je daar dus de ruimte aan. Daarnaast richt je je op de ademhaling. "Dit proces van het richten van je aandacht op de ademha-ling helpt je op dat moment een stuk van de spanning los te laten. De intentie van de aandacht voor je ademhaling is dus niet om van de spanning af te komen, maar om beter contact te maken met het hier en nu. Het gevolg hiervan is dat je niet meer helemaal in beslag genomen wordt door de emotie."

Meer aandacht op de werkvloer

Mindfulness Centrum Heuvelrug gaat zich komende jaren nog meer toespitsen mindfulness trainingen, yin yoga en workshops voor bedrijven. Ook particulieren kunnen de les-sen yin yoga, en mindfulness trainingen volgen.

Het centrum kent inmiddels veel tevreden klanten. "Ze er-varen al tijdens de introducerende workshop al voordelen. Het zorgt ervoor dat ze minder op zichzelf gericht waren en meer op de werkvloer en de mensen om hen heen. Daarnaast ontstond er meer empathie. De werkomgeving werd prettiger en hierdoor ervoeren mensen meer geluk op hun werk." Een menselijke valkuil is dat je, onbewust, veel energie geeft aan de dingen die je juist geen energie terug geven. We zijn met onze gedachten elders, dan bij de taak

In Mindfulness Centrum Heuvelrug kunnen bedrijven werken aan meer rust en werkgeluk. Mindfulness is niet zweverig, maar zorgt ervoor dat je als werknemer meer rust ervaart en aandacht krijgt voor wat je aan het doen bent.De accreditatie en erkenning door de beroepsgroep VMBN maakt dat veel zorgverzekeringen tegenwoordig de training vergoeden!

Rust en werkgeluk dankzij mindfulness training

Coaching Mindfulness Centrum Heuvelrug

die we uitvoeren. "Mindfulness brengt je dan weer terug naar het huidige moment."

De trainer van Mindfulness Centrum Heuvelrug is geaccrediteerd bij de beroeps-vereniging en zodoende is er de mogelijk-heid om bij de zorgverzekering te declare-ren. Check vooraf uw zorgverzekering.

www.mindfulnesscentrumheuvelrug.nl

info@mindfulnesscentrumheuvelrug.nl

06 104 90 202

'Ze ervaren tijdens de introducerende workshop al voordelen'

delen:

Vallei Business nummer 1 2019

» FOV
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement