Winnaar ICT-Award ION-IP trots op teamprestatie

Magazines | Vallei Business nr 6 2015

ICT

"Door een duidelijke keuze te maken voor een

specialisme, ben je juist van toegevoegde waarde voor elkaar", aldus Michael Bouwman.

“De ICT sector is continu in

beweging”, aldus Pieter Willemsen.

Winnaar ICT-Award ION-IP

trots op teamprestatie

Eind november is de jaarlijkse ICT-award uitgereikt. Dit is een initiatief van gemeente Veenendaal. ION-IP was de trotse winnaar.  Hiermee is zij verkozen tot meest innovatieve ICT bedrijf van 2015 in ICT stad Veenendaal. Directeur Michael Bachman vertelt wat dit voor hem en het bedrijf betekent. Ook winnaars van voorgaande jaren vertellen over de impact van deze onderscheiding. We spreken met HUPRA en Info Support.

“Ik was compleet verrast toen bleek dat wij gewonnen hadden!” zegt Michael Bouwman (52) enthousiast. Sinds drie jaar is hij commercieel directeur van ION-IP in Veenendaal. “Ik vind het zo mooi dat we hiermee bevestiging hebben gekregen van de bekendheid van ons bedrijf binnen de FoodValley. Dit maakt ons nog zichtbaarder.” Bij de uitreiking was zijn voltallige technische team aanwezig. Op de vraag waarom nou juist hij winnaar is geworden, reageert Michael resoluut. “Dat is absoluut de verdienste van mijn team. Niet ik, maar zij hebben gewonnen.”

Cyber-aanval

De kracht van de onderneming is het meedenken en mee-innoveren op alle niveaus van de klant. ION-IP levert de zogenoemde IT life cycle: van ontwerp, levering en implementatie tot onderhoud en beheer. Het internet is altijd actief waardoor er altijd kans is op problemen in de virtuele wereld, zoals een cyber-aanval. Daarom gaat de service naar de klant dag en nacht door. Om dit te waarborgen, werkt ION-IP voortdurend aan de perfecte samenhang tussen zijn leveranciers en de kennis van zijn medewerkers. Dit mondt uit in duurzame relaties. Sommige bedrijven zijn al langer dan tien jaar klant bij ION-IP.

Binnen FoodValley zijn zo’n driehonderd bedrijven actief binnen de ICT. Uit al deze ICT bedrijven werd ION-IP, op voordracht van velen, verkozen tot winnaar. Toch ervaart ION-IP dit niet als concurrentie. Liever spreken ze van co-creatie. “Door een duidelijke keuze te maken voor een specialisme, ben je juist van toegevoegde waarde voor elkaar” legt Michael uit. De strategie van ION-IP richt zich hoofdzakelijk op Application Performance, Security, Mobility en Cloud Control.

Continu in beweging

Een eerdere winnaar van de ICT-award is Hupra uit Veenendaal. Directeur van Hupra, Pieter Willemsen, vertelt hoe de ICT-award hen heeft geholpen: “De ICT sector is continu in beweging. Wij zijn een dynamische organisatie die steeds bezig is met de juiste koers te bepalen. Zo bieden we op het juiste moment de best passende ICT oplossing. Toen wij de award wonnen, wisten wij dat we uitblinken en onderscheidend zijn in wat we doen. Daarmee hebben we andere ondernemers weer geïnspireerd.” Waar ION-IP veel grote landelijke klanten heeft, focust Hupra zich juist op het regionale MKB. Het bedrijf levert oplossingen op het gebied van cloud, pro-actief beheer en managed WiFi.

Info Support uit Veenendaal won ooit als eerste de ICT-award. Henk van der Pol, manager Sales Support & Marketing bevestigt het belang van een focus. “Onze bedrijfsvoering richt zich juist op de maatschappelijke waarde van ICT oplossingen. Daar investeren we als het nodig is ook zelf in.” Als voorbeeld noemt hij Thuismeter.nl, een mobiele applicatie die Info Support heeft ontwikkeld in samenwerking met ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Hiermee meten patiënten thuis hun bloedwaarden en delen die vervolgens meteen in het Elektronisch Patiëntendossier (EPD).

Innovatiekracht

Ook al werken ION-IP en Info Support landelijk en Hupra regionaal, over één ding zijn zij het eens: de ICT-award is een mooi initiatief om Veenendaal als ICT-stad binnen FoodValley meer op de kaart te zetten. Met deze prijs krijgt de innovatiekracht van het regionale bedrijfsleven meer bekendheid. Info Support en Hupra wensen ION-IP dan ook veel succes met het uitdragen van de award.n

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement