ASB Jonge Onderneming van het Jaar

Magazines | Vallei Business nr 6 2015

Sinds de oprichting in 2012 heeft ASB uit Veenendaal zich in korte tijd gepositioneerd als een specialistische pionier op het gebied van asbestsanering en rioolrenovatie. Door innovatieve technieken te combineren met transparante communicatie is het bedrijf een opvallende speler in een bijzondere nichemarkt geworden. Tijdens het Business Event van de gemeente Veenendaal op 30 november werd ASB winnaar in de categorie Jonge Onderneming van het Jaar 2015.

Tekst: Pien Koome

‘Specialist in zorgvuldigheid’. Met deze missie als uitgangspunt is ASB de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot een nichebedrijf in een bijzondere branche. De onderneming biedt aannemers, woningcorporaties, instellingen, bedrijven en particulieren oplossingen bij asbestsanering en rioolrenovatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe technische toepassingen. Naast uitvoerende werkzaamheden levert ASB ook maatwerk in service en communicatie door bij projecten het hele traject van vergunning tot rapportage in eigen beheer te verzorgen. Als nieuwkomer in een specialistische branche bedient ASB vanuit de vestiging in Veenendaal een brede klantenkring.

Heldere communicatie

Bij de asbest- en rioleringspecialist is een team van 28 medewerkers actief. “Zowel asbestsanering als rioolrenovatie vereisen een deskundige aanpak”, stelt directeur Coen Lagerwey. “Als wij worden ingeschakeld, maken we als eerste een grondige risicoanalyse en projectinventarisatie, zodat opdrachtgevers exact weten wat ze kunnen verwachten. Tijdens de planning en uitvoering is goede communicatie cruciaal. Niemand zit te wachten op problemen met asbest of met een verouderd rioleringssysteem. Daarom is transparantie omtrent de werkzaamheden en heldere communicatie cruciaal in elke fase van het traject. Dat begint wat ons betreft al bij binnenkomst. We geven duidelijke uitleg en houden ons aan gemaakte afspraken. Soms worden we tijdens de werkzaamheden met onverwachte problemen geconfronteerd. Dan zijn korte lijnen met de opdrachtgever belangrijk.” Dankzij deze no nonsense aanpak doen uiteenlopende bedrijven graag een beroep op ASB. “We werken netjes, snel en veilig.” Nieuwe ontwikkelingen en veranderende wet- en regelgeving over asbestsanering, worden op de voet gevolgd. “Om goed op de hoogte te blijven, bezoeken we congressen en bijeenkomsten over regelgeving, nieuwe technieken en subsidies.”

Specialistische dienstverlening

De projecten waarbij ASB wordt ingeschakeld, worden vrijwel altijd uitgevoerd in een omgeving waar mensen wonen en/of werken. “Dan is maatwerk vereist”, weet Coen Lagerwey. “Bij elke opdracht zorgen wij voor alle gewenste informatie over plan van aanpak, planning, voortgang en kosten. Hierdoor weten opdrachtgevers waar ze aan toe zijn en kunnen zij hun omgeving gedurende het hele traject optimaal informeren.” Deze specialistische aanpak is de afgelopen drie jaar toegepast bij uiteenlopende projecten voor zowel bedrijven als particulieren. “ASB werkt hoofdzakelijk voor woningcorporaties en aannemers die voor hen werken. Hierdoor hebben we ruime ervaring opgebouwd in het werken in een bewoonde omgeving. Dit kwam bijvoorbeeld goed van pas bij de renovatie in het Rentmeestercomplex in Nijmegen. Hier hebben we asbesthoudende gevelpanelen en dorpels van balkons en galerijen verwijderd. Per dag werden 12 tot 24 woningen snel, nauwkeurig en volgens planning gesaneerd. Bewoners bleven tijdens dit project gewoon in de woning aanwezig. Dan is goede communicatie belangrijk. Naast snelheid van werken is veiligheid voor de omgeving altijd uitgangspunt. De techniek is het middel, de overtuiging en de menselijke maat zijn bij elke opdracht onze drijfveren.”

Duurzame oplossingen

Dankzij investeringen in geavanceerde techniek loopt ASB voorop in duurzame oplossingen. Lagerwey licht toe: “Bij rioleringen is relinen een duurzame keuze, waarbij van binnenuit wordt gerenoveerd en gerepareerd. Hierdoor hoeft het vloeroppervlak of de tuin niet meer opengebroken te worden, wat aanzienlijk minder overlast betekent.” Ook bij ontstoppingen en camerainspecties wordt gewerkt met grote zorgvuldigheid en oog voor het milieu en de directe omgeving. Wanneer op korte termijn een asbestinventarisatie of NEN-meting nodig is, biedt de calamiteitenunit van ASB uitkomst. Een verrijdbaar basisstation waarin alle ondersteunende faciliteiten voor grondig onderzoek aanwezig zijn.

Jonge onderneming van het jaar 2015

Dat het jonge bedrijf werd uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar 2015 is voor Coen Lagerwey een prachtige erkenning voor de werkwijze, visie en missie van ASB. “Hierdoor hebben we bewezen dat we ons in korte tijd goed op de kaart hebben gezet als gespecialiseerd en sociaal bevlogen bedrijf dat kiest voor duurzaam en innovatief ondernemen. We zijn bijzonder trots op het winnen van de titel. Deze onderscheiding draagt positief bij aan de uitstraling van onze onderneming. Alle reden om vol vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet te zien.” n

ASB bv - Schietboom 8

3905 TD Veenendaal - Tel: 0318-754856

info@asb-bv.nl - www.asb-bv.nl

ASB winnaar Jonge Onderneming van het Jaar

Specialistische pionier voor asbestsanering en rioolrenovatie

NBE

“De techniek is het middel, de overtuiging en de menselijke maat zijn bij elke opdracht onze drijfveren”, vertelt Coen Lagerwey.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement