Ondernemers gemeente Veenendaal in het zonnetje

Magazines | Vallei Business nr 6 2015

NBE viert 10-jarig bestaan

Ondernemers gemeente Veenendaal in het zonnetje

Maandag 30 november vond de elfde editie van het Business Event gemeente Veenendaal plaats. Deze feestelijke ondernemersavond, waarbij de verkiezing van Ondernemer/Onderneming van het Jaar centraal staat, werd gepresenteerd door Willem Gunneman. Voorafgaand vond er een diner plaats in Residence Rhenen. Dit diner werd georganiseerd ter gelegenheid van het 10-jarige bestaan van het Business Event in Veenendaal. Alle oud-genomineerden, commissieleden en businesspartners waren uitgenodigd. Na het diner ging de verkiezingsavond van start in De Basiliek.

Rode loper

De genomineerden werden voorgereden in Tesla’s van businesspartner Van Leeuwen Auto’s. Op de rode loper werden zij verwelkomd door de commissieleden, hoofdsponsor, official partner, businesspartners en overige betrokkenen bij het Business Event. Vervolgens startte het officiële programma.

Luid applaus

Na een korte introductie door Willem Gunneman kwamen de genomineerden onder luid applaus van de ruim 500 aanwezige gasten de zaal binnen. Na het voorstellen van de jury, onder leiding van notaris Arnoud Wilod Versprille, was het tijd voor de eerste categorie.

Jonge Onderneming

In de categorie Jonge Onderneming van het Jaar waren ASB B.V., Inner Stance en Saving Support genomineerd. Inner Stance is, volgens de jury, een voorbeeld van een oud concept maar geheel opnieuw verpakt om mensen in hun eigen sterkte te laten groeien. Saving Support ontzorgt bedrijven en weet daar voor haar klanten voordeel te behalen. Juryvoorzitter Arnoud Wilod Versprille maakte bekend dat ASB B.V. de winnaar van deze categorie is. Wethouder Marco Verloop reikte de award uit aan de enthousiaste ondernemer Coen Lagerwey. Coen werd door de jury geroemd door pionierend ondernemerschap met een professionele aanpak. “We vinden het een grote waardering die we als bedrijf hebben gekregen. We zijn er trots op dat we deze prijs hebben gewonnen en zullen er alles aan doen om dit te blijven waar maken!”, aldus Coen Lagerwey.

Hoogwaardig ondernemerschap in een traditionele sector

Na de eerste categorie kwamen de genomineerden voor de categorie MKB en Detailhandel op het podium. Na vertoning van de bedrijfsfilms van en interviews met de genomineerden maakte de juryvoorzitter de keuze voor Jumbo Huibers van Kees Huibers bekend. Deze ondernemer toont innoverend en hoogwaardig ondernemerschap in een traditionele sector.

Kees Huibers liet in een reactie weten: “Het Business Event was voor ons een bijzondere en feestelijke avond. We zijn met ons hele team trots op het winnen van de awards! Als Veens familiebedrijf doen we dit al bijna 100 jaar en het is heel leuk als dit zo gewaardeerd wordt. Een mooie aanmoediging om dit te blijven doen!”

De Schatkids en ISO Groep waren ook genomineerd in deze categorie. De Schatkids is inmiddels een begrip dat garant staat voor een fantastische kinderactiviteit. De combinatie van persoonlijke benadering en scherpe prijs zorgt voor een stabiele onderneming bij ISO Groep. De award in deze categorie werd uitgereikt door burgemeester Wouter Kolff.

ICT award

Vervolgens was het tijd voor de ICT-award, deze prijs is een initiatief van de gemeente Veenendaal en de Bedrijvenkring Veenendaal. Wim Werkman, vice-voorzitter van de BKV, kwam op het podium. Hij mocht de award overhandigen aan Michael Bachman van ION-IP. ‘In een snel veranderende ICT wereld weet ION-IP zich al sinds 1985 staande te houden en verder te groeien. ION-IP is een belangrijke speler in het profiel van Veenendaal als ICT-stad in de FoodValley’, aldus juryvoorzitter Versprille. Michael Bachman geeft aan, de verkiezing een mooi platform te vinden voor samenwerking in de regio. “In verschillende artikelen in de dagbladen is het Business Event mooi weergegeven. ION-IP is in staat om samen te werken met andere bedrijven in de FoodValley, waarbij ION-IP toegevoegde waarde kan bieden op onder andere het gebied van beveiliging van applicaties.”

Lantor

Binnen de categorie Grootzakelijk was onder andere DPD Veenendaal genomineerd. DPD Veenendaal onderscheidt zich onder andere door nadrukkelijk het milieu als een van haar doelstellingen in haar beleid mee te wegen. Een andere genomineerde binnen deze categorie was JBTech. Met een duidelijk profiel in Veenendaal maar inmiddels ook ver daarbuiten is dit een bedrijf waar Veenendaal trots op is. De winnaar binnen de categorie werd Lantor. Lantor is een hoogst innovatief bedrijf dat met non-woven high-tech toepassingen voor de industrie realiseert. Koos Rodenburg, voorzitter van de BKV, reikte de award uit aan Daan Koppen en Martin den Ottolander van Lantor.

Daan Koppen vertelt na het event: “Wij vonden het een geweldig event en zijn erg trots met de verkiezing tot beste grootzakelijke onderneming van Veenendaal. Dit bestendigt de nauwe verwevenheid die Lantor van oudsher heeft met Veenendaal en is voor Lantor een goede basis om de ingezette koers van innovatie en duurzaamheid verder vorm te geven in de toekomst.”

Rabo Publiekprijs

Tot slot werd de Rabo Publieksprijs uitgereikt door Barry van de Lagemaat, directievoorzitter Rabobank Vallei en Rijn. De winnaar van de prijs werd gekozen door het publiek middels een stemronde per sms. Het publiek koos voor Jumbo Huibers als winnaar van deze prachtige award.

Het Business Event gemeente Veenendaal werd georganiseerd door Network Business Events in samenwerking met hoofdsponsor Rabobank Vallei en Rijn, businesspartners, commissieleden en overige betrokkenen. De boeketten werden aangeboden door Roelofsen Bloemen. Foto’s van deze feestelijke avond vindt u op de Facebookpagina www.facebook.com/businesseventveenendaal.

Alle foto’s zijn gemaakt door studenten van de

Fotografie opleiding van het ROC A12.

NBE

Ondernemer Kees Huibers van Jumbo Huibers toont trots de gewonnen awards.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by