Wonen op de Doesburger Eng

Magazines | Proeftuin FoodValley

Een prachtige plek, veel ruimte en middenin de natuur. De Doesburger Eng bij Ede is een eeuwenoud agrarisch cultuurlandschap met een van de oudste molens van Nederland. Magda Veenendaal, boardroom consultant en eerder werkzaam voor grote multinationals, waaronder Unilever en CSM, voelt zich hier absoluut thuis. “Dit ademt de sfeer van genieten.’’

Tekst Alice van Schuppen - APA Tekst
Fotografie:  Sjef Prins - APA Foto

Veenendaal woont in de voormalige molenaarswoning, die stamt uit 1847, maar in 1984 helemaal is gerenoveerd. “Ik heb veel gereisd en ben veel verhuisd’’, zegt Veenendaal, die vijftien jaar geleden Driebergen achter zich liet en hier kwam wonen. “Dit is een plek met fantastische natuur, met ruimte en licht én met een menselijke maat. Waar mensen elkaar gedag zeggen en elkaar aankijken. Hier kom ik altijd helemaal thuis.’’

Wandelaars en fietsers passeren de Doesburger Eng met grote regelmaat. “Het is een heel prettig gebied om te recreëren’’, benadrukt Veenendaal. Ook economisch heeft de regio een rooskleurig vooruitzicht, vindt ze. “Wat we hier allemaal rond Wageningen UR in huis hebben, is heel bijzonder. De FoodValley regio mag zich nog sterker profileren want het gebied heeft veel potentie.’’

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by