In Scherpenzeel heerst een echt ondernemersklimaat

Magazines | Proeftuin FoodValley

Een kleine, zelfbewuste gemeente. Zo omschrijft burgemeester Ben Visser zijn Scherpenzeel. Het dorp telt veel bedrijven, van transportondernemingen tot foodbedrijven. Ook het innovatieve Interface, fabrikant van tapijttegels, heeft hier zijn thuisbasis. “Een dynamische plaats”, vindt Visser. “Dit is een mooie gemeente om in te investeren.”

Scherpenzeel is met 9500 inwoners een van de kleinere gemeenten van de Regio FoodValley. “We hebben niet veel grond, maar bij sommige ondernemers leeft wel de wens om te groeien”, weet de burgemeester. “Daar gaan we werk van maken. We willen graag de dynamiek erin houden.” Voor de ontwikkeling van woningen is in Scherpenzeel nog wat ruimte. “Wel op een bescheiden schaal”, geeft Visser aan. Daarnaast werkt de gemeente aan een centrumplan.

De wens om uit te breiden leeft ook bij vader en zoon Bert en Stefan van Kooten, die met hun bedrijf Anemone Horsetrucks wereldwijd vrachtwagens leveren voor het vervoer van paarden. Ze hebben onder meer koningshuizen in het Midden-Oosten en het Nederlands Olympisch Team als klant. “We zijn in de crisistijd de wereld over getrokken en hebben de weg omhoog gevonden”, zegt Stefan van Kooten. “Hier in Scherpenzeel heerst een echt ondernemersklimaat, met toonaangevende bedrijven. We zijn nauw bij elkaar betrokken, dat geeft slagkracht voor de toekomst.”