Nieuw station in 2021 klaar

Magazines | Proeftuin FoodValley

Een toekomstbestendig station met goede voorzieningen, waarbij alle soorten vervoer naadloos op elkaar aansluiten. In de spits ervaren reizigers straks een snellere doorstroming en kortere overstaptijden. Een divers aanbod aan voorzieningen, toiletvoorzieningen en wachtruimtes zorgen voor een aangenaam verblijf. Daarnaast is het station straks klaar voor het landelijke programma PHS (Programma Hoogfrequent Spoorvervoer). Met de uitwerking van dit programma krijgt Ede-Wageningen straks meer verbindingen per uur.

Het nieuwe station kenmerkt zich door veel lichtinval en een ruimtelijke opzet. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen verwijst het station naar het natuurgebied de Veluwe. De stationskap zorgt voor een geheel eigen sfeer op het perron en biedt het geheel een bijzonder aanzien. De houten kap overdekt een groot deel van de perrons en zorgt voor zowel beschutting als voor prettig daglicht. De toren bij de hoofdentree van het station wordt een echte blikvanger. Zo is van veraf het station al te zien, maar zonder groots over te komen. Passend bij Ede, de omgeving en de regio.

De bouwwerkzaamheden starten naar verwachting eind 2018/begin 2019. Tijdens de bouw blijft het huidige station volledig in bedrijf. Het nieuwe station Ede-Wageningen is eind 2021 klaar. n

Met de plannen voor het World Food Center, nieuwe woningen op de kazerneterreinen en een toenemende bedrijvigheid, ziet Ede de komende jaren het aantal treinreizigers groeien. Het station, met een toren als blikvanger, vormt straks een uitstekend bereikbare en herkenbare plek, waar comfortabel reizen en aangenaam verblijven voorop staan.