Bedrijventerrein De Flier versterkt foodproductiecluster

Magazines | Proeftuin FoodValley

Bedrijventerrein De Flier in Nijkerk is volop in ontwikkeling. Op bijna 27 hectare vestigen zich hier steeds meer bedrijven die actief zijn in, of een relatie hebben met de voedingsmiddelenindustrie. Dit voorjaar opende BFG Warehousing, onderdeel van de Bieze Food Group, op de Flier een nieuw en uiterst duurzaam, gekoeld distributiecentrum.

Tekst Alice van Schuppen | APA Tekst
Fotografie:Sjef Prins | APA Foto

In Nijkerk zijn al veel bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie gevestigd. Grote, vaak ook internationale bedrijven, zoals Arla Foods, Struik Europe, 2 Sisters Food Group en Vreugdenhil Dairy Foods. Nijkerk presenteert zich dan ook als het foodproductiecluster van de Regio FoodValley. “Wij blijven de komende tijd samen met het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, de provincie en andere partners op zoek naar initiatieven om deze positie te versterken”, zegt Patricia van der Hurk, wethouder Economische Zaken van Nijkerk.

Bedrijventerrein De Flier is voorzien van glasvezel, krijgt parkmanagement, heeft een kwalitatief hoogwaardig hart met water en groen en is, gelegen langs de A28, goed bereikbaar. BFG Warehousing startte met de realisatie van het nieuwe duurzame distributiecentrum ook een samenwerking met Müller Fresh Food Logistics, via het in het BFG pand gevestigde crossdock centrum. Daarmee spelen beide partijen in op ontwikkelingen in de foodmarkt, waarin steeds meer snelheid wordt gevraagd. “Van een efficiënt gekoeld distributienetwerk kunnen ook andere partijen in de regio voordeel hebben”, zegt Frank Bieze, CEO van BFG. “We hebben ruimte om ook de komende jaren verder te groeien. Dit is een mooie centraal gelegen locatie. Een perfecte plek waar veel foodbedrijven bij elkaar gevestigd zijn. Dat versterkt elkaar.”