Column Mirjam Bink: Provinciaaltje

Magazines | Proeftuin FoodValley

Provinciaaltje, zo word ik af en toe nog wel eens gekscherend genoemd en eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik het zelf ook wel eens gebruik in het Haagse. Geboren en getogen in Otterlo, in de bossen, de rust maar ook de drukte van het toerisme in de zomerperiode, het ons-kent-ons, slechts 1 basisschool, 1 bakker, en een tijd 1 kruispunt met verkeerslichten (nu een rotonde). Maar voor mij toen vooral een gebrek aan (keuze-) vrijheid.

Het Marnix College in Ede was een stap in de goede richting, vooral het hoofdgebouw midden in het centrum bood mij op dat moment precies waar ik behoefte aan had. Misschien niet het type vrijheid waar mijn ouders op zaten te wachten, maar ik heb proefondervindelijk kunnen vaststellen dat je prima je examens in een kroeg kunt leren en met goede cijfers het VWO kunt afronden

Maar het was wel de provincie, en het echte leven bevond zich mijns inziens toch in de Randstad en kon dan ook niet wachten om mijn boeltje op te pakken en voor mijn studie te verhuizen naar Den Haag. Maar oh wat viel dat tegen. Geen vogeltjes meer waar je van wakker wordt maar auto’s, sirenes en in mijn geval ook nog eens het licht van de vuurtoren van Scheveningen.

Wonen op de Veluwe was zo gek nog niet, en als je dan verliefd wordt op een geboren en getogen Edenaar was de stap om weer te verhuizen richting de Veluwe een logische. Maar dan wel in Ede, voor mij de ideale combinatie van het dorpse karakter waar je kinderen veilig kunnen opgroeien met de faciliteiten die een stad biedt. Dat ik met mijn gezin én dicht bij het centrum kan wonen én dagelijks eekhoorns in mijn tuin heb lopen zie ik na 16 jaar nog steeds als een cadeautje.

Voor mijn bedrijf I-recruiting is Ede een ideale vestigingsplaats, zeer centraal gelegen. Het is alleen wel even geduld hebben totdat de tunnel klaar is, zodat ik vanuit het Beatrixpark weer snel de A30 / A12 op kan komen. En nu ik op zondagen gewoon mijn boodschappen kan doen, is mijn grootste ergernis ook verholpen n

Mirjam Bink
Co-founder Stichting ONL voor Ondernemers
Owner I-recruiting te Ede
www.onl.nl - www.i-recruiting.nl

 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement