FOV

Magazines | Vallei Business nummer 6 2018

INNAX winnaar MVO-prijs Veenendaal 2019

Erepenning voor Ren? van Holsteijn

Tech4Food Tour

Het was traditiegetrouw weer gezellig druk tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV). Ruim 140 leden en relaties wensten elkaar het allerbeste toe voor 2019 en voorzitter Wim Werkman wenste in zijn speech dat het uitstekende jaar 2018 jaloers zou worden op 2019.

Burgemeester Piet Zoon maakte namens de jury bekend dat de MVO-prijs Veenendaal 2019 is gewon-nen door INNAX. Enkele citaten uit het juryrapport: 'Natuurlijk wordt de grootste bijdrage aan duurzaam-heid gerealiseerd met het advies dat Innax aan haar klanten geeft, maar ook in de eigen bedrijfsvoering wordt veel aandacht geschonken aan MVO. Innax werkt aan het menselijk kapitaal: de ontwikkeling en opleiding van medewerkers, samenwerking en het aanbieden van werkplekken voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Verschillende medewerkers hebben de titel 'verduurzamer' op hun visitekaartje staan: zij zijn continu op zoek naar verbetermogelijkheden. Waar Innax mee opvalt is de duurzame energie waarmee ze haar visie realiseert: onuitputtelijk, enthousiast en innovatief. De eerder genoemde 'verduurzamers' zetten de kennis en competenties ook in voor de stimulering van duurzaamheid op lokaal en regionaal niveau zoals het Energieconvenant, de commissie Duurzaam Ondernemen en Cirkelstad. Innovatief is de financiering van slimme meters door middel van crowdfunding. Innax is mede-initiatiefnemer van Huurdakrevolutie: een stichting zonder winstoogmerk die zich inzet voor een doorbraak van zonnestroom op huurwoningen. En Innax heeft niet alleen aandacht voor het menselijk kapitaal binnen de eigen organisatie: ook de komende generatie wordt energiebewust gemaakt door een bijdrage aan het onderdeel 'duurzaamheid' van het lesprogramma van basisschool Max. Innax is duidelijk aanwezig in Veenendaal en de regio als het gaat om duurzaamheid en is ??n van de inspirerende voortrek-kers naar een energieneutraal Veenendaal,' aldus de jury. J?rgen Waagenaar nam blij verrast de prijs in ontvangst en constateerde dat 2019 hiermee nu al een beter jaar is dan 2018.

Knooppunt Techniek organiseerde 18 december een Tech4Food Tour voor docenten MBO en VO en medewerkers vanuit het bedrijfsleven. Deze keer werd een bezoek gebracht aan EMRI.

EMRI is een toonaangevend voorbeeld van de maakindustrie in Ede: sinds 1935 repareert, reviseert en onderhoudt dit bedrijf allerlei soorten en merken gene-ratoren en elektromotoren. Gedurende deze tijd is EMRI actief om op allerlei manieren te innoveren. Tijdens het laat-ste business-event Ede heeft dit bedrijf de hoofdprijs gewonnen in de categorie Grootzakelijk. Tijdens het bezoek zal werd onder andere belicht op welke manier opleidingen en EMRI (nog meer) kunnen samenwerken.

Ren? van Holsteijn heeft onlangs de Erepenning van Veenendaal ontvangen. Hij kreeg de gemeen-telijke onderscheiding tijdens zijn afscheid als algemeen directeur van IW4 uit handen van wethouder Marco Verloop.

Ren? van Holsteijn ontving de onderscheiding voor zijn toegewijde inzet voor de Veenendaalse samenleving. Naast zijn werk als algemeen directeur van IW4, bekleedt hij veel nevenfuncties in en voor de Veenendaalse samenleving. In de periode 2010-2013 was hij bestuursvoorzitter van Kwink Kinderopvang, voorzitter van de Werkgroep Koninginnedag en bestuurslid Stichting Veenendaal aan het Werk.

Voorlopig blijft Van Holsteijn nog actief in vele andere functies. Zo is hij op dit moment bestuurslid van de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal, voorzitter Platform Ondernemend Veenendaal, bestuurslid Stichting Ondernemend Veenendaal, voorzitter Stichting Kind Kansrijk, bestuurslid Architectuur Centrum Veenendaal, voorzitter Commissie Duurzaam Ondernemen, voorzitter Werkgroep Taskforce Ondernemend Veenendaal en bekleedt hij nog diverse functies bij Stichting Samen voor Veenendaal en binnen het bestuur MVO-prijs Veenendaal. Wethouder Marco Verloop: "Het hart van Ren? ligt bij onder-nemend Veenendaal. Hij heeft zich jarenlang vol overgave ingezet voor het Veenendaalse bedrijfs-leven. Daarbij betrok hij graag zoveel mogelijk mensen uit alle lagen van de samenleving. Ook hen waarvoor werken niet vanzelfsprekend is. Hij verbindt, zoekt naar mogelijkheden en streeft op een uitstekende en diplomatieke manier naar oplossingen. Zijn inzet om mensen kansen te bieden is bijzonder te noemen."

Het college van burgemeester en wethouders heeft een gemeentelijke onderscheiding ingesteld voor personen of instanties die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de Veenendaalse samenleving. Met deze onderscheiding geeft het college een bijzondere blijk van waardering aan Ren? van Holsteijn.

Nieuws FOV

Fotografie: Jan-Fotografie

Kick-off Living Lab Regio Foodvalley Circulair & Slotevent Rabo Circular Economy Challenge

Tech4Food Tour

Ge?nteresseerden met een circulaire ambitie zijn welkom tijdens de kick-off van het Living Lab Regio Foodvalley Circulair en tevens Slotevent van de Rabo Circular Economy Challenge. Dit circulaire event vindt plaats op woensdag 13 februari a.s. bij het Technova College in Ede.

In 2018 organiseerden de Rabobanken Gelderse Vallei en Vallei en Rijn een CE Challenge voor bedrijven met circulaire ambities. Rabobank ontwikkelde de Challenge om per regio en bedrijf de circulaire kansen in beeld te brengen en ondernemers te helpen bij de ontwikkeling naar circulair ondernemerschap. In de regio FoodValley namen zeventien bedrijven en twee gemeenten deel. Tijdens dit event wordt deze inspirerende Challenge afgesloten en presenteren de deelne-mers hun bevindingen!

Locatie

Technova College, Bovenbuurtweg 7, Ede. Er is volop parkeergelegenheid.

Voor meer informatie en het volledige programma:

www.regiofoodvalleycirculair.nl

Ondernemers Veenendaal mogen kleur led-verlichting kiezen

Onlangs is gestart met het vervangen van de lampen van de straatverlichting in Veenendaal-West. Binnen twee jaar gaat de verlichting op alle bedrijventerreinen en in de openbare ruimte over op led. Ondernemers van het bedrijventerrein in Veenendaal-West kunnen in een pilot hun voorkeur aangeven hoe 'warm' zij het led-licht willen. De Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal heeft hiervoor een enqu?te uitgeschreven. Na de proefpe-riode wordt een keuze gemaakt en kan de uitrol dit jaar worden opgepakt.

Magazine Groei #2

Bezoekers aan de Nieuwjaarsbijeenkomst van BOV konden na afloop gratis het nieuwe magazine Groei #2 mee-nemen. In het magazine staat de voortgang van ongeveer tien pro-jecten die de afgelopen periode het meest kleur hebben gegeven aan de regionale samenwerking.

Voor degenen die het gemist hebben: Een gratis exemplaar kan aangevraagd worden door te mai-len naar: info@regiofoodvalley.nl

delen:

Vallei Business nummer 6 2018

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by