Bedrijfsleven wil aanleg campusroute Wageningen

Magazines | Vallei Business nummer 6 2018

Vestigingsklimaat onder drukVoorzitter Martin Ruiter van VNO-NCW VeluweVallei doet namens het georganiseerde bedrijfsleven een dringende oproep richting de overheid. "Samen met de overheden en het onderwijs werken we er hard aan om d? foodregio van de wereld te worden. De campus en de WUR vormen hierin het hart van de regio FoodValley. De bereikbaarheid van de campus is onder de maat en dat heeft negatieve gevolgen voor het vestigingsklimaat. Om dit op te lossen zullen we een nieuw trac? rond de campus moeten aan-leggen en moeten onderzoeken of hoogwaardig openbaar vervoer een oplossing is om het open-baar vervoer te verbeteren."

Ontsluiting van centrum, business en

sciencepark en havengebiedDe campusroute is niet alleen goed voor de bereikbaarheid van de campus, maar ook voor de bedrijven in en rondom het centrum, het business en sciencepark en het havengebied.

De bereikbaarheid van de campus Wageningen en de stad Wageningen is onder de maat en dit gaat gepaard met hoge kosten voor het bedrijfsleven. VNO-NCW VeluweVallei, TLN, EVOFenedex en FOV willen dat de campusroute Wageningen zo snel mogelijk wordt aangelegd. Daarnaast moet er gekeken worden naar alternatieven van Hoogwaardig Openbaar Vervoer en mobiliteitsmanagement.

Bedrijfsleven wil aanleg campusroute Wageningen

Deze gebieden zijn matig ontsloten richting de hoofdwegen. Martin Ruiter: "Soms duurt het een half uur om naar de hoofdwegen te komen. Dit zijn onnodige verliesuren en de kosten lopen dan al snel op. Bovendien zorgt de huidige verkeerssituatie in de stad Wageningen ervoor dat er onveilige situaties ontstaan."

Brief naar de provincie, regio Food Valley en de gemeente WageningenHet bedrijfsleven heeft inmiddels een brief naar de provincie Gelderland en de regio FoodValley gestuurd met de oproep om door te pakken, en de gemeente Wageningen gevraagd daar volop aan mee te werken. De afgelopen jaren zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd. Telkens kwam naar voren dat de campusroute de beste oplossing is. Martin Ruiter: "Wanneer we Wageningen en de regio FoodValley aantrekkelijk willen houden, zijn deze stappen noodzakelijk om te zetten."

De bereikbaarheid van de campus Wageningen en de stad Wageningen is onder de maat en dit gaat gepaard met hoge kosten voor het bedrijfsleven.

Meer informatie:Herald Immink, regiomanager VNO-NCW VeluweValleiimmink@vno-ncwmidden.nl

VNO-NCW Ondernemersbelangen

delen:

Vallei Business nummer 6 2018

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by