Column Bureau Streefkerk

Magazines | Vallei Business nr 4 2015

Column

Samen aan het werk - 2e spoor re-integratie

Eerst geloven en dan zien

Het kan kennelijk iedereen overkomen. Dat een woorden-wisseling met je leidinggevende hoog oploopt, en voordat je het in de gaten hebt loopt het uit de hand...

Onhoudbare situatie

Mevrouw Mulder werkte bij een middelgrote gemeente als WMO-consulente. Rap van de tong zou ze zichzelf niet noemen, maar als iets haar hoog zit, brengt ze het ter sprake. Zo ook in dit geval. Het valt verkeerd bij haar leidinggevende en er ontstaat een conflict waar ze samen niet uitkomen. Ze meldt zich ziek met stressklachten en komt uiteindelijk daarom bij ons, voor een 2e spoor traject.

Een nieuw begin?

Mevrouw Mulder kiest voor ons bureau en krijgt een intake met de loopbaanadviseur. Samen gaan wij ervoor zorgen dat ze deze negatieve situatie achter zich laat en klaar is voor een nieuwe baan. Een grote uitdaging……. Wij beginnen met haar verliesverhaal. Uitbarstingen van woede, verdriet, geleidelijke bewustwording over hoe het heeft kunnen gebeuren en haar eigen rol hierin. Een apart ingezette verliesconsulent leert haar om te gaan met de woede en het verdriet. 

De volgende stap: de toekomst. Wij bespreken zingevingsvraagstukken en oriënteren ons op toekomstperspectieven. Mevrouw Mulder wil graag in een priklab werken maar haar werkervaring is sterk verouderd. Na een door ons geregelde snuffelstage bij een ziekenhuis is ze enthousiast. Dát moet haar nieuwe baan worden!

 

Positief denken werkt!

Wij zien het vaker gebeuren: focus je met positiviteit op iets nieuws, dan gebeuren er zomaar mooie dingen! Niet lang na de snuffelstage verschijnt er een vacature in een priklab. Ze schrijft een aansprekende sollicitatiebrief. Optimistisch als wij zijn oefenen wij het gesprek alvast.

Dan het goede nieuws: ze mag - yes, yes, yes! - op gesprek komen, en gaat er vol enthousiasme en vertrouwen in. Met spanning wacht ze de uitslag af…

Inmiddels is mevrouw Mulder aan het werk in het priklab. n

Arie Schreuder
Directeur Bureau

Streefkerk BV

Chevallierlaan 8

3851 PZ Ermelo

088-4434410

info@bureaustreefkerk.nl

www.bureaustreefkerk.nl

delen:

Vallei Business nr 4 2015

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by