Ons Bedrijf: Hier worden talenten benut

Magazines | Vallei Business nummer 2 2018

Ons Bedrijf is dé plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geholpen worden een stap naar de arbeidsmarkt te maken. Hierbij is een persoonlijke aanpak het uitgangspunt. Van een organisatie die is begonnen om de wachtlijsten van de sociale werkvoorziening en dagbesteding op te vangen, is Ons Bedrijf in Barneveld uitgegroeid tot een regulier en volwaardig leer-/werkbedrijf. Wij bieden een vangnet en springplank voor jongeren en volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ontwikkelingen staan centraal en talenten worden benut. 

 

Participatie

Ons Bedrijf kijkt naar individuele talenten, met begeleid werk creëren wij een werkplek waar iedereen tot zijn/haar recht komt. Mensen kunnen vaak ook doorgroeien naar een werkplek buiten Ons Bedrijf. Op loonwaarde, of als werkervaringsplek. Als het werk maar past… dat is ons doel. Ons Bedrijf gelooft namelijk dat er voor iedereen een passende (uitdagende) werkplek is. We hebben het dan over een gewaardeerde, gekende en gelijkwaardige plek.
 

Ervaring 

Binnen Ons Bedrijf kan er werkervaring opgedaan worden op verschillende gebieden.  Zo is er een grote houtwerkplaats waar meubels, dakkapellen, vogelhuizen, veranda’s en andere zaken op bestelling worden gemaakt. Op de metaalafdeling worden mensen opgeleid tot vakkundige medewerkers op het gebied van assembleren, boren, lassen en noem maar op. 

Op het Natuurcentrum kan ervaring opgedaan worden op het gebied van dierverzorging en groenonderhoud. In het Toeristisch Informatiepunt, gevestigd in de bibliotheek, worden medewerkers opgeleid tot representatieve gastheren en gastvrouwen. In de mini-supermarkt in verpleeghuis Norschoten leren medewerkers vaardigheden voor het werken in een winkel en cateringbedrijf. 

Op de montage- en productie afdelingen wordt licht productiewerk uitgevoerd, zoals het verzorgen van mailings, producten verpakken en kleding sorteren. Dit gebeurt allemaal voor externe opdrachtgevers. Binnen ons Atelier wordt creativiteit gestimuleerd op tal van manieren. De kunst die hier gemaakt wordt tentoongesteld en verkocht in de showroom aan de Valkseweg.

Training en opleiding

Met gerichte trainingen bereidt Ons Bedrijf medewerkers voor op een toekomstige werkplek. We gaan aan de slag met de ontwikkeling van kennis en vaardigheden. We gaan voor meer zelfvertrouwen. Denk aan gerichte trainingen en scholing op interne afdelingen van Ons Bedrijf en leer/werkbedrijven in de omgeving. Erkende certificaten en diploma’s kunnen bij Ons Bedrijf gehaald worden. Bijvoorbeeld het Lascertificaat, Heftruckcertificaat en AKA MBO niveau 1 en 2. 

 

Jobcoaching

Wanneer een medewerker toe is aan het werken binnen een regulier bedrijf kan een jobcoach ondersteunen bij het vinden van een geschikte werkplek. Ook bij het behouden van werk ondersteunen de coaches. Ons Bedrijf doet dit door effectieve werkbegeleiding op de werkvloer aan zowel de medewerker als de werkgever (hoe stuur je iemand aan?).

Met gerichte coaching zijn werkzaamheden bijvoorbeeld uit te breiden met als resultaat persoonlijke ontwikkeling en kwaliteit. Dit is winst voor zowel de werknemer als voor het bedrijf waar diegene werkt! Bij de taken van de jobcoaches hoort ook het ondersteunen van de werkgever bij het aanvragen van verschillende subsidies of uitleg van regelgeving. Dit kan zeer aantrekkelijk zijn voor werkgevers!

 

Opdrachten voor Ons Bedrijf

Wilt u een veranda of dakkapel laten bouwen? Heeft u mailings die verpakt en verstuurd moeten worden?  Heeft u metaalwerkzaamheden die gedaan moeten worden? Denk dan eens aan Ons Bedrijf! Voor een scherpe prijs kunnen wij kwalitatief zeer goede producten leveren!

Op zoek naar personeel?

Wij komen altijd graag in contact met bedrijven die een plaats kunnen bieden aan onze medewerkers. Zowel voor betaald werk als een werkervaringsplaats. Onze jobcoaches bespreken graag de mogelijkheden!

 

www.onsbedrijfbarneveld.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement