Met wie bouw je een toekomstbestendig team?

Magazines | Vallei Business nummer 1 2024

Als je wilt weten hoe je een toekomstbestendig team kunt bouwen, moet je beginnen met de juiste mensen op de juiste plek te hebben. Als ondernemer of leider is het essentieel om te begrijpen wie je nodig hebt om je bedrijf te laten groeien. Dit gaat niet alleen over het hebben van goede ideeën, maar vooral over het vinden van de juiste personen om die ideeën tot uitvoering te brengen.
 

  • Wie heb ik nodig op welke plek?
  • Wie in mijn team draagt bij dat mijn team loopt als een geoliede machine?
  • Wie in mijn team kan ik actief betrekken bij veranderingen van koers zodat mijn bedrijf ook de stappen kan maken gericht op de toekomst?
  • Wie is ondernemend en pakt eigenaarschap?
  • Wie in mijn team kan mij helpen, zodat ik weer lekker verder kan bouwen aan mijn bedrijf en ons succesvolle team?

 
Zorg dat je deze vragen niet alleen stelt, maar ook serieus neemt in het vormgeven van je team. Het stellen van de 'wie-vraag' is cruciaal voor het succes van je bedrijf om verschillende redenen. Allereerst zorgt het ervoor dat medewerkers zich meer betrokken voelen bij het bedrijf en zich meer verbonden voelen met de doelen en missie ervan. Bovendien helpt het je als ondernemer om jezelf vrij te spelen, zodat je je kunt concentreren op wat je het liefste doet: ondernemen.
 
Hoe implementeer je de 'wie-vraag' in je team?
 
Door actief na te denken over wie welke taken kan uitvoeren of van jou kan overnemen, kun je als ondernemer efficiënter werken en betere resultaten behalen. Dit betekent niet alleen kijken naar iemands expertise, maar ook naar hun manier van werken, ambities en ontwikkelingsmogelijkheden. Door het juiste team samen te stellen, creëer je een omgeving waarin medewerkers zich gezien en gewaardeerd voelen, wat de betrokkenheid bij de organisatie vergroot.
 
Wat zijn de voordelen van het stellen van de 'wie-vraag'?
 
Het stellen van de 'wie-vraag' resulteert in een team dat beter presteert, doordat iedereen op de juiste plek zit en zich gewaardeerd voelt. Dit leidt tot een verbeterde samenwerking en een hogere productiviteit. Bovendien helpt het je als ondernemer om je te concentreren op je kerntaken en jezelf vrij te spelen van operationele taken.
 
The LiveLab Company helpt je graag! Met een frisse blik gaan we met jou in gesprek. We denken met je mee in oplossingen, praktisch en concreet. Mouwen opstropen en gas geven! Hoppa! Want maatwerk is onze standaard. Zonder kennis van de organisatie kunnen wij niet bepalen wat er nodig is. We geloven dat een programma pas impact maakt als we het samen ontwikkelen. Dit doen wij in ons LiveLab. We stellen veel vragen, we zoeken naar de krachten en kansen in jouw mensen en organisatie.

Samen eens sparren over jouw interne organisatie? Bezoek onze website of mail voor het maken van een afspraak info@thelivelabcompany.nl

delen:

Vallei Business nummer 1 2024

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by