Wat is het Living Lab Regio Foodvalley Circulair?

Magazines | Vallei Business nummer 1 2024

In het Living Lab Regio Foodvalley Circulair bundelen meer dan 50 partners uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid hun krachten om de circulaire economie te versnellen. Dit netwerk, dat in 2019 van start ging, heeft als doel om gezamenlijk te werken aan concrete projecten, kennis uit te wisselen en elkaar te inspireren en ondersteunen rondom het thema circulaire economie.

Er is een urgentie voor circulariteit en die neemt toe! Prijsschommelingen, leveringsproblemen van grondstoffen, nieuwe regelgeving en veranderende klantvoorkeuren zorgen dat we anders naar materialen en grondstoffen moeten en kunnen kijken.

Het Living Lab Circulair fungeert als een lerend netwerk dat gericht is op samenwerking en het behalen van circulaire doelen. Een belangrijk onderdeel is de Communities of Practice (CoP), waarin verschillende stakeholders samenkomen  om praktisch aan de slag te gaan met circulaire thema's. Dit doen we op de thema’s: Bouw, Industrie, Circulaire Voedselketens en Waterstof. Daarnaast fungeren we ook nog als bindmiddel voor de onderwijsinstellingen en gemeenten op het gebied van Circulair denken.

Het Living Lab Circulair streeft ernaar om circulair denken en handelen het nieuwe normaal te maken. Door samen te werken, bestaande initiatieven te benutten en nieuwe verbindingen te leggen, wil zij een duurzame toekomst creëren voor mens, planeet en economie, niet alleen in Regio Foodvalley, maar ook daarbuiten.

Dus is het Living Lab Regio Foodvalley altijd op zoek naar kennismaking met nieuwe ondernemers, ambtenaren of medewerkers in het onderwijs. We horen graag over afgeronde, bestaande of nog te starten ideeën rondom circulaire ketens. Elke nieuwe kennismaking is weer een nieuwe kans om relevante en waardevolle verbindingen te leggen. Neem daarom zeker even contact op met ons voor een (vrijblijvende) kennismaking!

Carolien Huisman
Programmamanager
www.regiofoodvalleycirculair.nl
carolien@regiofoodvalleycirculair.nl" rel="nofollow" target="_blank">carolien@regiofoodvalleycirculair.nl
0652464592

delen:

Vallei Business nummer 1 2024

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by